Praca.pl Poradniki Lista stanowisk
Gastronomia / Catering

Lista stanowisk - Gastronomia / Catering

Polecane oferty - Gastronomia / Catering

  • Szef zmiany na kuchni (K/M)

    Sofitel Grand Sopot   Sopot    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat
    16 godz.
    Twoja misja Będziesz nadzorować pracę kucharzy, dbać o sprawne wydawanie dań oraz porządek na kuchni, monitorować stan zapasów magazynowych. Wszystko po to, aby nasi goście mogli cieszyć się znakomitymi smakami, które dodadzą ich pobytowi kulinarnych wrażeń!
  • Szef Kuchni / żywienie zbiorowe

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Świebodzin    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny / kierownik/koordynator  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    17 godz.
    Zakres obowiązków: Zarządzanie podległym personelem oraz tworzenie grafików obecności. Układanie menu atrakcyjnego dla pracowników obiektu przy jednoczesnej kontroli kosztów produktów. Przygotowanie potraw zgodnie ze standardami firmy. Dbanie o wysoką jakość serwowanych produktów,...

Gastronomia / Catering

Pracownik Restauracji FastFood

Pracownik Restauracji FastFood to osoba zajmująca się pełną obsługą klienta w restauracjach typu FastFood, a także pomaga w przygotowywaniu posiłków w kuchni, dba o czystość sali jadalnej oraz obsługuje kasę fiskalną. WYMAGANIA Pracownik Restauracji FastFood musi posiadać książeczkę do celów sanitarno - epidemiologicznych, prawo jazdy kategorii B, dobry stan zdrowia - brak nosic...

Czytaj więcej

Rzeźnik

Rzeźnik jest to osoba, która dokonuje uboju zwierząt rzeźnych i obróbki poubojowej tusz, a także porcjuje mięso, odpowiednio je przygotowuje oraz uczestniczy w wyrabianiu wędlin. Mimo, iż ludzie często utożsamiają rzeźnika niezbyt miło, to jest to zawód przyszłościowy, zapotrzebowanie na tego pracownika zawsze będzie. W Europie rzeźnik to zawód deficytowy. WYMAGANIA ...

Czytaj więcej

Sommelier

Sommelier, to zawód trudny do rozszyfrowania po samej tylko nazwie stanowiska i wciąż dość mało popularny w naszym kraju. Osoba zatrudniona w tym charakterze jest specjalistą w zakresie rozpoznawania jakości i gatunków wina. Stanowisko często funkcjonuje w luksusowych hotelach i restauracjach – sommelier jest kelnerem odpowiedzialnym za podawanie wina dostosowanego do zamówionej potrawy; gustuje dany trunek w obecno...

Czytaj więcej

Specjalista ds. Cateringu

Specjalista ds. cateringu jest interdyscyplinarnym stanowiskiem łączącym w sobie umiejętności z dziedziny gastronomii, sprzedaży i obsługi klienta. Od pracownika wymaga się przygotowania i tworzenia propozycji cateringowych, negocjowania warunków i realizacji procesu sprzedażowego. Od strony gastronomicznej powinien on potrafić skonstruować i skalkulować oferty. Niejednokrotnie do jego obowiązków należy dopil...

Czytaj więcej

Szef Kuchni

Szef kuchni – osoba, która organizuje i nadzoruje pracę podległego mu personelu. Do głównych obowiązków szefa kuchni należy: Organizowanie stanowisk pracy w części produkcyjnej zakładu gastronomicznego zgodnie z zasadami bhp, przeciwpożarowymi, ochrony środowiska oraz systemów zapewnienia jakości zdrowotnej żywności, planowanie i organizowanie pracy podległym pracownikom kuchni, organizowanie przyjęć okoliczn...

Czytaj więcej

Technolog żywności

Osoba zatrudniona na stanowisku technologa żywności nadzoruje proces produkcji żywności i dba o jej wysoką jakość. Zajmuje się również opracowywaniem nowych produktów i ich receptur. Do jego obowiązków należy kontrola jakości surowca oraz wdrażanie nowych technologii, jak również opracowywanie potrzebnej dokumentacji. WYMAGANIA...

Czytaj więcej

Najnowsze oferty - Gastronomia / Catering

  • Pomoc Kuchenna

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Kołbaskowo, k/ Szczecina    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    17 godz.
    Zakres obowiązków: Pomoc przy produkcji gorących posiłków. Wydawanie posiłków. Zmywanie naczyń oraz utrzymanie czystości w miejscu pracy. Przestrzeganie zasad HACCP. Oczekujemy: Aktualnych badań sanitarno – epidemiologicznych lub gotowości do ich wyrobienia. Doświadczenie na podobnym...
  • Kucharz

    City 88 Sp. z o.o.   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    19 godz.
    Doświadczenie na stanowisku Kucharza; Dyspozycyjność; Profesjonalizm i zaangażowanie; Stawiamy na osobowość kandydatów a doświadczenia nauczysz się u Nas;
  • Kucharz

    Instynkt Creative Group Sp. z o.o.   Warszawa    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie / kontrakt B2B  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    20 godz.
    Przygotowywanie dań zgodnie z ustalonymi recepturami i standardami restauracji; Dbałość o estetykę i jakość serwowanych potraw; Utrzymywanie czystości i porządku na stanowisku pracy; Kontrola stanów magazynowych i zamawianie produktów; Współpraca z pozostałymi członkami zespołu...
  • Piekarz / Cukiernik

    PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE CYMES   Białystok    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat   6 000 - 8 000 zł brutto/mies.  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    20 godz.
    Opis stanowiska: praca przy produkcji pieczywa lub wyrobów cukierniczych; obsługa maszyn, linii i pieców piekarniczych; praca zmianowa - również nocna;
  • Kucharz / Kucharka

    GastroAgency s.r.o.   Austria   
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat   8 000 - 10 600 zł brutto/mies.  rekrutacja online  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    20 godz.
    Jesteś kucharzem / kucharką z wieloletnim doświadczeniem lub świeżo wyszkolonym? Poszukujemy kilku nowych pracowników do schronisk górskich i hoteli w całej Austrii. Dla absolwentów mamy stanowiska zespołowe kierowane przez bardziej doświadczonych kolegów. Możemy również zaoferować...
  • Pomoc Kuchenna

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Warszawa    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    22 godz.
    Zadania: Udział w produkcji i przygotowaniu potraw; Pakowanie i wydawanie posiłków; Prace porządkowe; Praca w stołówce pracowniczej; Oczekujemy: Aktualna badania sanitarno – epidemiologiczna
  • Pomoc Kuchenna do wydawania posiłków

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Warszawa, Żoliborz    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat   30,00 zł brutto/godz.
    22 godz.
    Obowiązki: Wydawanie posiłków pacjentom, Zabieranie i zmywanie zastawy po posiłkach. Wymagania: Aktualne badania do celów sanitarno-epidemiologicznych.
  • Kucharz / Kucharka

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Warszawa    praca stacjonarna
    specjalista mid / junior / pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    23 godz.
    Zadania: Przygotowywanie dań zgodnie z założeniami menu; Dbałości o jakość, smak i ekspozycję serwowanych dań; Kontrola dokumentów od dostawców towarów; Dbałości o porządek; Oczekujemy: Mile widziane doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku w gastronomii (preferowane: gastronomia...

Najnowsze artykuły

Rozpraszacze w pracy – jakie warto wyeliminować? Jak to zrobić?

Rozpraszacze w pracy – jakie warto wyeliminować? Jak to zrobić?

Smartfon z dostępem do internetu, a więc ulubonych social mediów i aplikacji, to jeden z największych rozpraszaczy odrywających nas od pracy. Wiele osób czuje przymus sięgania do telefonu nawet kilkadziesiąt razy w ciągu godziny. 15 lipca, w Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego, zachęcamy do odłożenia na bok smartfona oraz refleksji nad największymi wrogami naszej koncentracji. 

Temperatura w miejscu pracy a BHP

Temperatura w miejscu pracy a BHP

Czy upały mogą być uzasadnieniem przerwania pracy i opuszczenia stanowiska? Czy szef ma obowiązek skrócić godziny pracy, gdy temperatura powietrza przekracza 30℃? A co z klimatyzacją, wiatrakami i zimnymi napojami – czy są one obowiązkowe? Każdego lata wracają pytania dotyczące temperatury w pracy i przepisów bhp. Wyjaśniamy, jakie są obowiązki pracodawcy, a co zależy od jego dobrej woli.

Leśniczy – opis zawodu, jak zostać, obowiązki wymagania, zarobki

Leśniczy – opis zawodu, jak zostać, obowiązki wymagania, zarobki

12 lipca to Dzień Leśnika, święto obchodzone przez leśniczych, pracowników Lasów Państwowych i innych jednostek zajmujących się opieką nad lasami. Olga Buczyńska p.o naczelnik Biura Prasowego Lasów Państwowych wyjaśnia, jak zdobyć pracę w leśnictwie. – Osoba ubiegająca się o stanowisko leśniczego musi zdać egzamin do Służby Leśnej, który potwierdzi jego / jej podstawowe kwalifikacje.

Szukanie nowej pracy – który miesiąc jest najbardziej odpowiedni?

Szukanie nowej pracy – który miesiąc jest najbardziej odpowiedni?

Czy szukanie pracy w wakacje to dobry pomysł? A może lepiej poczekać z wysyłaniem CV do jesieni? Rynek pracy cechuje pewna cykliczność, która sprawia, że w niektórych miesiącach pojawia się więcej ofert, a firmy chętniej powiększają kadrę. Podpowiadamy, kiedy jest dobry czas na szukanie zatrudnienia, a w jakim okresie możesz mieć nieco więcej trudności ze zdobyciem posady.

Jak stworzyć inkluzywne miejsce pracy? Wywiad z dr Joanną Skonieczną, Kierowniczką Programową KPH

Jak stworzyć inkluzywne miejsce pracy? Wywiad z dr Joanną Skonieczną, Kierowniczką Programową KPH

– Warto ocenić atmosferę w firmie już podczas rekrutacji. Zwrócić uwagę na to, na ile osoby rekrutujące pozostają w postawie otwartości i inkluzywności, jak formułują pytania, jak zwracają się do osoby starającej się o pracę – tłumaczy dr Joanna Skonieczna, Kierowniczka Programowa Kampanii Przeciw Homofobii. Wyjaśnia też, jak każdy z nas może stać się sojusznikiem_czką osób LGBT+ w pracy.

Jak walczyć z rutyną w pracy?

Jak walczyć z rutyną w pracy?

Codziennie idziesz do pracy tą sama drogą. I każdego dnia zaczynasz pracę z myślą, że nie czeka Cię dziś nic nowego... Rutyna jest jednym z głównych powodów wypalenia zawodowego. Z drugiej strony może dawać poczucie bezpieczeństwa i stabilności. – W różnych okresach życia potrzeba rutyny może ulec zmianie – wyjaśnia psycholog Joanna Marszalska. Kiedy zatem walczyć z rutyną i jak to robić?