Praca.pl Poradniki Lista stanowisk
Gastronomia / Catering

Lista stanowisk - Gastronomia / Catering

Polecane oferty - Gastronomia / Catering

  • Zastępca Szefa Kuchni

    Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A.   Szczyrk    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny / kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    11 godz.
    Zakres obowiązków: Nadzorowanie oraz wspieranie codziennej pracy kuchni; Asystowanie Szefowi Kuchni w organizacji pracy zespołu oraz planowania menu; Wykonywanie różnorodnych zadań kulinarnych, włączając w to przygotowywanie dań, nadzorowanie procesu gotowania i wydawanie posiłków;...
  • Koch im Hotel

    Profis&Job   Austria, Tirol   
    pracownik fizyczny / kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    12 godz.
    Kostenfreie Unterkunft im Einzelzimmer und Verpflegung (gratis) 48 Stunden pro Woche Gehalt ab 2.200€ Netto und bis 3.150€, ja nach der Qualifikation und Erfahrung

Gastronomia / Catering

Barista

Barista to osoba, która zajmuje się wybieraniem, parzeniem oraz podawaniem kawy. Praca baristy kręci się wokół kawy. Zawód ten wywodzi się z Włoch i jest tam bardzo szanowaną profesją. Do obowiązków baristy należy: podanie kawy tak, aby wyeksponować jej aromat i smak. A także dbanie o jakość ziaren, ich przechowywanie, mielenie oraz dbanie o sprawność maszyn do espresso. WYMAGANIA ...

Czytaj więcej

Barman

Barman to osoba, która zajmuje się profesjonalnie kompleksową obsługą klienta w zakładach gastronomicznych (np. bary, restauracje, dyskoteki, puby, kawiarnie, hotele), a także prowadzi dokumentację sprzedaży i rozliczenia kelnerskie. Do obowiązków tego pracownika należy, m.in.: robienie różnorodnych drinków oraz udzielanie informacji dotyczących drinków, potraw i sposobów ich przyrządzania. Barman ...

Czytaj więcej

Cukiernik

Cukiernik to osoba, która wykonuje czynności związane z wypiekiem ciast i ciastek. Do głównych obowiązków tego pracownika należy: produkcja wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych, np. ciast, ciastek, lodów oraz ich dekorowanie. A także rozliczanie przyjętych i wydanych surowców, organizowanie własnego stanowiska pracy i stanowisk pracy podległych pracowników. WYMA...

Czytaj więcej

Dostawca Pizzy

Dostawca pizzy to osoba, która dowozi pizzę do klienta. WYMAGANIA Na tym stanowisku mile widziane są osoby młode, kreatywne, z entuzjazmem do pracy, uczące się. Pracownik taki powinien posiadać prawo jazdy kategorii B lub uprawnienia na skuter. Dostawca pizzy powinien cechować się, m.in.: kulturą osobistą, umiejętnością pracy w zespole, dyspozycyjnością oraz dobrą znajomością topografi...

Czytaj więcej

Kelner / Kelnerka

Kelner / Kelnerka to osoba, która obsługuje klientów w restauracjach, kawiarniach, barach, pubach i innych lokalach gastronomicznych, a także gości na przyjęciach, bankietach, koktajlach i innych imprezach. Do głównych obowiązków tego pracownika należy, m.in.: właściwe nakrycie stołu, ustawienie wszystkich naczyń i sztućców zgodnie z zasadami savoir vivre, wybór stolika i zaprowadzenie do niego goś...

Czytaj więcej

Kierownik ds. Gastronomii

Kierownik do spraw gastronomii, jak sugeruje sama nazwa stanowiska, jest osobą odpowiedzialną za nadzorowanie i koordynowanie prac podległego personelu, zajmującego się gastronomiczną stroną funkcjonowania hotelu, restauracji, etc. Głównym zadaniem kierownika jest zapewnienie najwyższej jakości przygotowywanych posiłków, weryfikowanie prac personelu pod kątem wewnętrznych norm jakości i założonego harmonogramu. Zadaniem kierowni...

Czytaj więcej

Kierownik Lokalu Gastronomicznego

Kierownik lokalu gastronomicznego jest osobą, której głównym zadaniem jest maksymalizacja zysków, jakie przynosi lokal, a także nadzorowanie i koordynowanie działań zatrudnionych pracowników. Kierownik ma egzekwować od personelu lokalu wypełnianie zasad i procedur wewnętrznych i zewnętrznych – takich jak przepisy BHP i Sanepidu. Osoba zatrudniona na tym stanowisku rozlicza także podległych pracownikó...

Czytaj więcej

Kierownik Restauracji

Kierownik restauracji, jak sugeruje sama nazwa stanowiska, jest osobą odpowiedzialną za nadzorowanie i koordynowanie prac całego personelu restauracji oraz organizowanie warunków dla jej codziennego funkcjonowania. W tym zakresie kierownik zajmuje się realizowaniem całokształtu formalności związanych z prowadzeniem lokalu, kontroluje spełnianie norm wewnętrznych i zewnętrznych, opracowuje harmonogram dostaw, grafik dla poszczegó...

Czytaj więcej

Najnowsze oferty - Gastronomia / Catering

  • Szef Kuchni ze znajomością j. niemieckiego

    Profis&Job   Austria, Tirol   
    pracownik fizyczny / kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    12 godz.
    Wymagania: Doświadczenie jako szef kuchni. Znajomość kuchni według menu naszego lokalu. Umiejętność pracy w zespole i odpowiedzialne wykonywanie zadań. Przestrzeganie przepisów higieny. Mile widziane wykształcenie kucharskie, jednak doświadczenie jest kluczowe. Podstawowa znajomość...
  • Asystent ds. Jakości Marki Własnej

    Transgourmet Polska   Poznań    praca stacjonarna
    asystent  umowa o pracę  pełny etat
    13 godz.
    Do Twoich zadań będą należeć m.in.: wprowadzanie produktów marki własnej, prace nad projektem opakowania z uwzględnieniem obowiązującego prawa żywnościowego i niespożywczego, opracowanie dokumentacji jakościowej, w tym specyfikacji, zlecanie badań laboratoryjnych, przeprowadzanie...
  • Kierownik ds. Administracji i Operacji Logistycznych w Branży Gastronomicznej

    SASTO Sp. z.o.o.   Wodzisław Śląski    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    15 godz.
    Obowiązki: Organizacja pracy działu administracyjnego, w tym tworzenie harmonogramów pracy. Nadzór nad stanem zapasów i zarządzanie logistyką magazynową. Zarządzanie całym procesem zamówień, od planowania zakupów po realizację zamówień wewnętrznych. Odpowiedzialność za przyjęcie,...
  • Pomoc kuchenna

    Brofaktura   Siedlce    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    17 godz.
    Zakres obowiązków: Wspieranie kucharzy w pracach przygotowawczych i porządkowych. Obsługa urządzeń do mycia naczyń. Czyszczenie sztućców i zastawy. Utrzymanie czystości i stanu sanitarnego w kuchni i pomieszczeniach pomocniczych.
  • Kontroler Jakości

    Cukiernia P. Chojecki   Skierniewice    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    18 godz.
    Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za: opracowywanie i nadzorowanie niezbędnej dokumentacji technologicznej i jakościowej; prowadzenie kontroli jakości wyrobów gotowych, surowców, opakowań; ścisłą współpracę i udzielanie wsparcia działowi produkcji oraz...
  • Pracownik restauracji

    Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe TOPAZ   Sokołów Podlaski, ul. Kolejowa    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    1 dni
    Twoje główne zadania: zapewnienie profesjonalnej obsługi i budowanie pozytywnych relacji z Klientami; przygotowywanie potraw Top Drive zgodnie ze standardami Restauracji; dbałość o porządek i czystość na stanowisku pracy; obsługa kasy fiskalnej;
  • Manager Restauracji

    BROFAKTURA   Siedlce    praca stacjonarna
    menedżer  umowa o pracę / kontrakt B2B  pełny etat
    1 dni
    Zadania: Zarządzanie operacyjne restauracją i jej personelem. Zapewnienie najwyższej jakości produktów i usług dla gości. Organizacja szkoleń dla personelu i ich wdrożenie. Współpraca z zarządem, zespołem kuchni i kelnerami. Współorganizacja działań marketingowych i reprezentowanie...
  • Kucharz śniadaniowy

    City Park Poznań   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    1 dni
    Jeśli jesteś uśmiechniętą, pracowitą i zaangażowaną osobą przyjdź do nas, poznaj nasz Zespół i zostań na dłużej!

Najnowsze artykuły

Praca na część etatu – podstawowe informacje

Praca na część etatu – podstawowe informacje

W okresach niepewności ekonomicznej i zmieniających się modeli pracy część etatu, najczęściej jako zatrudnienie dodatkowe do podstawowego, pełnego etatu, zyskuje na popularności. Coraz więcej osób ma dwa, a nawet trzy niepełne etaty jednocześnie, starając się zdywersyfikować źródła dochodu. Jak taka sytuacja wygląda z punktu widzenia prawa pracy? Oto co musi wiedzieć wieloetatowiec.

Ochotnicza straż pożarna – jak się dostać, zarobki, praca

Ochotnicza straż pożarna – jak się dostać, zarobki, praca

Strażacy OSP są w gotowości przez całą dobę. W nagłych przypadkach odpowiadają na wezwanie i razem ze strażakami zawodowymi i innymi funkcjonariuszami niosą pomoc, ratują mienie, a niekiedy i życie. Służba w Ochotniczej Straży Poważnej to prawdziwy zaszczyt. Czy trudno dostać się do takiej formacji? Wyjaśniamy, jakie są ustawowe wymagania wobec strażaków–ochotników.

Komplementy w biznesie i pracy – jak je dawać i na nie reagować?

Komplementy w biznesie i pracy – jak je dawać i na nie reagować?

Publiczne pochwały często krępują nas bardziej niż krytyka. Nie potrafimy przyjmować komplementów ani w życiu prywatnym, ani w zawodowym. Zaprzeczamy im, bagatelizujemy je lub bronimy się, zakładając, że stoi za nimi jakiś interes. Jak dawać komplementy i na nie reagować tłumaczą eksperci ds. wizerunku i etykiety – Ewa Brok, Dorota Szcześniak-Kosiorek i Leszek Leopold Kazimierski.

Quiet hiring – czym jest? Czy ciche zatrudnianie to nowy trend HR?

Quiet hiring – czym jest? Czy ciche zatrudnianie to nowy trend HR?

Quiet hiring ma być odpowiedzią na rosnące braki specjalistów na rynku pracy. Jedną z największych zalet tego rozwiązania jest wsparcie rozwoju własnych pracowników. – To też ważne z punktu widzenia zastępowania pracy ludzkiej przez sztuczną inteligencję. Jeżeli wyposażymy pracowników w umiejętność pracy z nią, unikniemy zwolnień – komentuje ekspert rynku pracy Krzysztof Inglot.

Dzień Docenienia Pracownika – kiedy wypada? Jak świętować?

Dzień Docenienia Pracownika – kiedy wypada? Jak świętować?

Dziś obchodzimy bardzo ważne święto – Dzień Doceniania Pracownika! To dobra okazja na integrację zespołu, przyznanie nagród i premii uznaniowych czy chociażby oficjalne podziękowania dla osób wykazujących się wyjątkowym zaangażowaniem lub wynikami w pracy. Dzień ten można wykorzystać również do wzmocnienia marki pracodawcy na rynku pracy.

Drzemka w pracy – przyjaciółka wydajności

Drzemka w pracy – przyjaciółka wydajności

Pomysł spania w czasie pracy może wywoływać co najmniej konsternację, niemniej zamknięcie oczu nawet na kilkanaście minut pozwala na nieocenioną regenerację sił i wzrost kreatywności. Potwierdzają to liczne badania, a jedno z nich dowodzi, że mózgi osób praktykujących drzemki są większe i wolniej się starzeją. Korzyści zdrowotne drzemki w pracy są wyraźne, ale co na to polskie prawo pracy?

Zgoda na Pliki Cookies

Wykorzystujemy Pliki Cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania Serwisu. Stosujemy Pliki Cookies w celach statystycznych i marketingowych, w szczególności w zakresie dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji.

Każda wyrażona zgoda może być przez Ciebie wycofana w dowolnym momencie. Więcej informacji dotyczących plików Cookies oraz przetwarzania danych osobowych w plikach Cookies znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Administratorem Serwisu i Twoich danych osobowych jest „Praca.pl” spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie, ul. Bolesława Prusa 2, 00-493 Warszawa, KRS 0000290935, NIP 7010095135, REGON: 141169379