Praca.pl Poradniki Lista stanowisk
Gastronomia / Catering

Lista stanowisk - Gastronomia / Catering

Polecane oferty - Gastronomia / Catering

  • Szef zmiany na kuchni (K/M)

    Sofitel Grand Sopot   Sopot    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat
    14 godz.
    Twoja misja Będziesz nadzorować pracę kucharzy, dbać o sprawne wydawanie dań oraz porządek na kuchni, monitorować stan zapasów magazynowych. Wszystko po to, aby nasi goście mogli cieszyć się znakomitymi smakami, które dodadzą ich pobytowi kulinarnych wrażeń!
  • Szef Kuchni / żywienie zbiorowe

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Świebodzin    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny / kierownik/koordynator  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    14 godz.
    Zakres obowiązków: Zarządzanie podległym personelem oraz tworzenie grafików obecności. Układanie menu atrakcyjnego dla pracowników obiektu przy jednoczesnej kontroli kosztów produktów. Przygotowanie potraw zgodnie ze standardami firmy. Dbanie o wysoką jakość serwowanych produktów,...

Gastronomia / Catering

Barista

Barista to osoba, która zajmuje się wybieraniem, parzeniem oraz podawaniem kawy. Praca baristy kręci się wokół kawy. Zawód ten wywodzi się z Włoch i jest tam bardzo szanowaną profesją. Do obowiązków baristy należy: podanie kawy tak, aby wyeksponować jej aromat i smak. A także dbanie o jakość ziaren, ich przechowywanie, mielenie oraz dbanie o sprawność maszyn do espresso. WYMAGANIA ...

Czytaj więcej

Barman

Barman to osoba, która zajmuje się profesjonalnie kompleksową obsługą klienta w zakładach gastronomicznych (np. bary, restauracje, dyskoteki, puby, kawiarnie, hotele), a także prowadzi dokumentację sprzedaży i rozliczenia kelnerskie. Do obowiązków tego pracownika należy, m.in.: robienie różnorodnych drinków oraz udzielanie informacji dotyczących drinków, potraw i sposobów ich przyrządzania. Barman ...

Czytaj więcej

Cukiernik

Cukiernik to osoba, która wykonuje czynności związane z wypiekiem ciast i ciastek. Do głównych obowiązków tego pracownika należy: produkcja wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych, np. ciast, ciastek, lodów oraz ich dekorowanie. A także rozliczanie przyjętych i wydanych surowców, organizowanie własnego stanowiska pracy i stanowisk pracy podległych pracowników. WYMA...

Czytaj więcej

Dostawca Pizzy

Dostawca pizzy to osoba, która dowozi pizzę do klienta. WYMAGANIA Na tym stanowisku mile widziane są osoby młode, kreatywne, z entuzjazmem do pracy, uczące się. Pracownik taki powinien posiadać prawo jazdy kategorii B lub uprawnienia na skuter. Dostawca pizzy powinien cechować się, m.in.: kulturą osobistą, umiejętnością pracy w zespole, dyspozycyjnością oraz dobrą znajomością topografi...

Czytaj więcej

Kelner / Kelnerka

Kelner / Kelnerka to osoba, która obsługuje klientów w restauracjach, kawiarniach, barach, pubach i innych lokalach gastronomicznych, a także gości na przyjęciach, bankietach, koktajlach i innych imprezach. Do głównych obowiązków tego pracownika należy, m.in.: właściwe nakrycie stołu, ustawienie wszystkich naczyń i sztućców zgodnie z zasadami savoir vivre, wybór stolika i zaprowadzenie do niego goś...

Czytaj więcej

Kierownik ds. Gastronomii

Kierownik do spraw gastronomii, jak sugeruje sama nazwa stanowiska, jest osobą odpowiedzialną za nadzorowanie i koordynowanie prac podległego personelu, zajmującego się gastronomiczną stroną funkcjonowania hotelu, restauracji, etc. Głównym zadaniem kierownika jest zapewnienie najwyższej jakości przygotowywanych posiłków, weryfikowanie prac personelu pod kątem wewnętrznych norm jakości i założonego harmonogramu. Zadaniem kierowni...

Czytaj więcej

Kierownik Lokalu Gastronomicznego

Kierownik lokalu gastronomicznego jest osobą, której głównym zadaniem jest maksymalizacja zysków, jakie przynosi lokal, a także nadzorowanie i koordynowanie działań zatrudnionych pracowników. Kierownik ma egzekwować od personelu lokalu wypełnianie zasad i procedur wewnętrznych i zewnętrznych – takich jak przepisy BHP i Sanepidu. Osoba zatrudniona na tym stanowisku rozlicza także podległych pracownikó...

Czytaj więcej

Kierownik Restauracji

Kierownik restauracji, jak sugeruje sama nazwa stanowiska, jest osobą odpowiedzialną za nadzorowanie i koordynowanie prac całego personelu restauracji oraz organizowanie warunków dla jej codziennego funkcjonowania. W tym zakresie kierownik zajmuje się realizowaniem całokształtu formalności związanych z prowadzeniem lokalu, kontroluje spełnianie norm wewnętrznych i zewnętrznych, opracowuje harmonogram dostaw, grafik dla poszczegó...

Czytaj więcej

Najnowsze oferty - Gastronomia / Catering

  • Pomoc Kuchenna

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Kołbaskowo, k/ Szczecina    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    14 godz.
    Zakres obowiązków: Pomoc przy produkcji gorących posiłków. Wydawanie posiłków. Zmywanie naczyń oraz utrzymanie czystości w miejscu pracy. Przestrzeganie zasad HACCP. Oczekujemy: Aktualnych badań sanitarno – epidemiologicznych lub gotowości do ich wyrobienia. Doświadczenie na podobnym...
  • Kucharz

    City 88 Sp. z o.o.   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    17 godz.
    Doświadczenie na stanowisku Kucharza; Dyspozycyjność; Profesjonalizm i zaangażowanie; Stawiamy na osobowość kandydatów a doświadczenia nauczysz się u Nas;
  • Kucharz

    Instynkt Creative Group Sp. z o.o.   Warszawa    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie / kontrakt B2B  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    18 godz.
    Przygotowywanie dań zgodnie z ustalonymi recepturami i standardami restauracji; Dbałość o estetykę i jakość serwowanych potraw; Utrzymywanie czystości i porządku na stanowisku pracy; Kontrola stanów magazynowych i zamawianie produktów; Współpraca z pozostałymi członkami zespołu...
  • Piekarz / Cukiernik

    PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE CYMES   Białystok    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat   6 000 - 8 000 zł brutto/mies.  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    18 godz.
    Opis stanowiska: praca przy produkcji pieczywa lub wyrobów cukierniczych; obsługa maszyn, linii i pieców piekarniczych; praca zmianowa - również nocna;
  • Kucharz / Kucharka

    GastroAgency s.r.o.   Austria   
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat   8 000 - 10 600 zł brutto/mies.  rekrutacja online  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    18 godz.
    Jesteś kucharzem / kucharką z wieloletnim doświadczeniem lub świeżo wyszkolonym? Poszukujemy kilku nowych pracowników do schronisk górskich i hoteli w całej Austrii. Dla absolwentów mamy stanowiska zespołowe kierowane przez bardziej doświadczonych kolegów. Możemy również zaoferować...
  • Pomoc Kuchenna do wydawania posiłków

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Warszawa, Żoliborz    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat   30,00 zł brutto/godz.
    19 godz.
    Obowiązki: Wydawanie posiłków pacjentom, Zabieranie i zmywanie zastawy po posiłkach. Wymagania: Aktualne badania do celów sanitarno-epidemiologicznych.
  • Pomoc Kuchenna

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Warszawa    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    20 godz.
    Zadania: Udział w produkcji i przygotowaniu potraw; Pakowanie i wydawanie posiłków; Prace porządkowe; Praca w stołówce pracowniczej; Oczekujemy: Aktualna badania sanitarno – epidemiologiczna
  • Kucharz / Kucharka

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Warszawa    praca stacjonarna
    specjalista mid / junior / pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    21 godz.
    Zadania: Przygotowywanie dań zgodnie z założeniami menu; Dbałości o jakość, smak i ekspozycję serwowanych dań; Kontrola dokumentów od dostawców towarów; Dbałości o porządek; Oczekujemy: Mile widziane doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku w gastronomii (preferowane: gastronomia...

Najnowsze artykuły

Rozpraszacze w pracy – jakie warto wyeliminować? Jak to zrobić?

Rozpraszacze w pracy – jakie warto wyeliminować? Jak to zrobić?

Smartfon z dostępem do internetu, a więc ulubonych social mediów i aplikacji, to jeden z największych rozpraszaczy odrywających nas od pracy. Wiele osób czuje przymus sięgania do telefonu nawet kilkadziesiąt razy w ciągu godziny. 15 lipca, w Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego, zachęcamy do odłożenia na bok smartfona oraz refleksji nad największymi wrogami naszej koncentracji. 

Temperatura w miejscu pracy a BHP

Temperatura w miejscu pracy a BHP

Czy upały mogą być uzasadnieniem przerwania pracy i opuszczenia stanowiska? Czy szef ma obowiązek skrócić godziny pracy, gdy temperatura powietrza przekracza 30℃? A co z klimatyzacją, wiatrakami i zimnymi napojami – czy są one obowiązkowe? Każdego lata wracają pytania dotyczące temperatury w pracy i przepisów bhp. Wyjaśniamy, jakie są obowiązki pracodawcy, a co zależy od jego dobrej woli.

Leśniczy – opis zawodu, jak zostać, obowiązki wymagania, zarobki

Leśniczy – opis zawodu, jak zostać, obowiązki wymagania, zarobki

12 lipca to Dzień Leśnika, święto obchodzone przez leśniczych, pracowników Lasów Państwowych i innych jednostek zajmujących się opieką nad lasami. Olga Buczyńska p.o naczelnik Biura Prasowego Lasów Państwowych wyjaśnia, jak zdobyć pracę w leśnictwie. – Osoba ubiegająca się o stanowisko leśniczego musi zdać egzamin do Służby Leśnej, który potwierdzi jego / jej podstawowe kwalifikacje.

Szukanie nowej pracy – który miesiąc jest najbardziej odpowiedni?

Szukanie nowej pracy – który miesiąc jest najbardziej odpowiedni?

Czy szukanie pracy w wakacje to dobry pomysł? A może lepiej poczekać z wysyłaniem CV do jesieni? Rynek pracy cechuje pewna cykliczność, która sprawia, że w niektórych miesiącach pojawia się więcej ofert, a firmy chętniej powiększają kadrę. Podpowiadamy, kiedy jest dobry czas na szukanie zatrudnienia, a w jakim okresie możesz mieć nieco więcej trudności ze zdobyciem posady.

Jak stworzyć inkluzywne miejsce pracy? Wywiad z dr Joanną Skonieczną, Kierowniczką Programową KPH

Jak stworzyć inkluzywne miejsce pracy? Wywiad z dr Joanną Skonieczną, Kierowniczką Programową KPH

– Warto ocenić atmosferę w firmie już podczas rekrutacji. Zwrócić uwagę na to, na ile osoby rekrutujące pozostają w postawie otwartości i inkluzywności, jak formułują pytania, jak zwracają się do osoby starającej się o pracę – tłumaczy dr Joanna Skonieczna, Kierowniczka Programowa Kampanii Przeciw Homofobii. Wyjaśnia też, jak każdy z nas może stać się sojusznikiem_czką osób LGBT+ w pracy.

Jak walczyć z rutyną w pracy?

Jak walczyć z rutyną w pracy?

Codziennie idziesz do pracy tą sama drogą. I każdego dnia zaczynasz pracę z myślą, że nie czeka Cię dziś nic nowego... Rutyna jest jednym z głównych powodów wypalenia zawodowego. Z drugiej strony może dawać poczucie bezpieczeństwa i stabilności. – W różnych okresach życia potrzeba rutyny może ulec zmianie – wyjaśnia psycholog Joanna Marszalska. Kiedy zatem walczyć z rutyną i jak to robić?