W okresach niepewności ekonomicznej i zmieniających się modeli pracy część etatu, najczęściej jako zatrudnienie dodatkowe do podstawowego, pełnego etatu, zyskuje na popularności. Coraz więcej osób ma dwa, a nawet trzy niepełne etaty jednocześnie, starając się zdywersyfikować źródła dochodu. Jak taka sytuacja wygląda z punktu widzenia prawa pracy? Oto co musi wiedzieć wieloetatowiec.
Lista stanowisk - Gastronomia / Catering
Polecane oferty - Gastronomia / Catering
-
Zastępca Szefa Kuchni
Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. Szczyrk praca stacjonarnapracownik fizyczny / kierownik/koordynator umowa o pracę pełny etat aplikuj szybko aplikuj bez CV -
Koch im Hotel
Profis&Job Austria, Tirolpracownik fizyczny / kierownik/koordynator umowa o pracę pełny etat aplikuj szybko aplikuj bez CV
Gastronomia / Catering
Barista
Barista to osoba, która zajmuje się wybieraniem, parzeniem oraz podawaniem kawy. Praca baristy kręci się wokół kawy. Zawód ten wywodzi się z Włoch i jest tam bardzo szanowaną profesją. Do obowiązków baristy należy: podanie kawy tak, aby wyeksponować jej aromat i smak. A także dbanie o jakość ziaren, ich przechowywanie, mielenie oraz dbanie o sprawność maszyn do espresso. WYMAGANIA ...
Czytaj więcejBarman
Barman to osoba, która zajmuje się profesjonalnie kompleksową obsługą klienta w zakładach gastronomicznych (np. bary, restauracje, dyskoteki, puby, kawiarnie, hotele), a także prowadzi dokumentację sprzedaży i rozliczenia kelnerskie. Do obowiązków tego pracownika należy, m.in.: robienie różnorodnych drinków oraz udzielanie informacji dotyczących drinków, potraw i sposobów ich przyrządzania. Barman ...
Czytaj więcejCukiernik
Cukiernik to osoba, która wykonuje czynności związane z wypiekiem ciast i ciastek. Do głównych obowiązków tego pracownika należy: produkcja wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych, np. ciast, ciastek, lodów oraz ich dekorowanie. A także rozliczanie przyjętych i wydanych surowców, organizowanie własnego stanowiska pracy i stanowisk pracy podległych pracowników. WYMA...
Czytaj więcejDostawca Pizzy
Dostawca pizzy to osoba, która dowozi pizzę do klienta. WYMAGANIA Na tym stanowisku mile widziane są osoby młode, kreatywne, z entuzjazmem do pracy, uczące się. Pracownik taki powinien posiadać prawo jazdy kategorii B lub uprawnienia na skuter. Dostawca pizzy powinien cechować się, m.in.: kulturą osobistą, umiejętnością pracy w zespole, dyspozycyjnością oraz dobrą znajomością topografi...
Czytaj więcejKelner / Kelnerka
Kelner / Kelnerka to osoba, która obsługuje klientów w restauracjach, kawiarniach, barach, pubach i innych lokalach gastronomicznych, a także gości na przyjęciach, bankietach, koktajlach i innych imprezach. Do głównych obowiązków tego pracownika należy, m.in.: właściwe nakrycie stołu, ustawienie wszystkich naczyń i sztućców zgodnie z zasadami savoir vivre, wybór stolika i zaprowadzenie do niego goś...
Czytaj więcejKierownik ds. Gastronomii
Kierownik do spraw gastronomii, jak sugeruje sama nazwa stanowiska, jest osobą odpowiedzialną za nadzorowanie i koordynowanie prac podległego personelu, zajmującego się gastronomiczną stroną funkcjonowania hotelu, restauracji, etc. Głównym zadaniem kierownika jest zapewnienie najwyższej jakości przygotowywanych posiłków, weryfikowanie prac personelu pod kątem wewnętrznych norm jakości i założonego harmonogramu. Zadaniem kierowni...
Czytaj więcejKierownik Lokalu Gastronomicznego
Kierownik lokalu gastronomicznego jest osobą, której głównym zadaniem jest maksymalizacja zysków, jakie przynosi lokal, a także nadzorowanie i koordynowanie działań zatrudnionych pracowników. Kierownik ma egzekwować od personelu lokalu wypełnianie zasad i procedur wewnętrznych i zewnętrznych – takich jak przepisy BHP i Sanepidu. Osoba zatrudniona na tym stanowisku rozlicza także podległych pracownikó...
Czytaj więcejKierownik Restauracji
Kierownik restauracji, jak sugeruje sama nazwa stanowiska, jest osobą odpowiedzialną za nadzorowanie i koordynowanie prac całego personelu restauracji oraz organizowanie warunków dla jej codziennego funkcjonowania. W tym zakresie kierownik zajmuje się realizowaniem całokształtu formalności związanych z prowadzeniem lokalu, kontroluje spełnianie norm wewnętrznych i zewnętrznych, opracowuje harmonogram dostaw, grafik dla poszczegó...
Czytaj więcejNajnowsze oferty - Gastronomia / Catering
-
Szef Kuchni ze znajomością j. niemieckiego
Profis&Job Austria, Tirolpracownik fizyczny / kierownik/koordynator umowa o pracę pełny etat aplikuj szybko aplikuj bez CV -
Asystent ds. Jakości Marki Własnej
Transgourmet Polska Poznań praca stacjonarnaasystent umowa o pracę pełny etat -
Kierownik ds. Administracji i Operacji Logistycznych w Branży Gastronomicznej
SASTO Sp. z.o.o. Wodzisław Śląski praca stacjonarnakierownik/koordynator umowa o pracę pełny etat aplikuj szybko aplikuj bez CV -
Pomoc kuchenna
Brofaktura Siedlce praca stacjonarnapracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat -
Kontroler Jakości
Cukiernia P. Chojecki Skierniewice praca stacjonarnaspecjalista (mid) umowa o pracę pełny etat aplikuj szybko aplikuj bez CV -
Pracownik restauracji
Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe TOPAZ Sokołów Podlaski, ul. Kolejowa praca stacjonarnapracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat -
Manager Restauracji
BROFAKTURA Siedlce praca stacjonarnamenedżer umowa o pracę / kontrakt B2B pełny etat -
Kucharz śniadaniowy
City Park Poznań Poznań praca stacjonarnapracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat aplikuj szybko aplikuj bez CV
Najnowsze artykuły

Praca na część etatu – podstawowe informacje

Ochotnicza straż pożarna – jak się dostać, zarobki, praca
Strażacy OSP są w gotowości przez całą dobę. W nagłych przypadkach odpowiadają na wezwanie i razem ze strażakami zawodowymi i innymi funkcjonariuszami niosą pomoc, ratują mienie, a niekiedy i życie. Służba w Ochotniczej Straży Poważnej to prawdziwy zaszczyt. Czy trudno dostać się do takiej formacji? Wyjaśniamy, jakie są ustawowe wymagania wobec strażaków–ochotników.

Komplementy w biznesie i pracy – jak je dawać i na nie reagować?
Publiczne pochwały często krępują nas bardziej niż krytyka. Nie potrafimy przyjmować komplementów ani w życiu prywatnym, ani w zawodowym. Zaprzeczamy im, bagatelizujemy je lub bronimy się, zakładając, że stoi za nimi jakiś interes. Jak dawać komplementy i na nie reagować tłumaczą eksperci ds. wizerunku i etykiety – Ewa Brok, Dorota Szcześniak-Kosiorek i Leszek Leopold Kazimierski.

Quiet hiring – czym jest? Czy ciche zatrudnianie to nowy trend HR?
Quiet hiring ma być odpowiedzią na rosnące braki specjalistów na rynku pracy. Jedną z największych zalet tego rozwiązania jest wsparcie rozwoju własnych pracowników. – To też ważne z punktu widzenia zastępowania pracy ludzkiej przez sztuczną inteligencję. Jeżeli wyposażymy pracowników w umiejętność pracy z nią, unikniemy zwolnień – komentuje ekspert rynku pracy Krzysztof Inglot.

Dzień Docenienia Pracownika – kiedy wypada? Jak świętować?
Dziś obchodzimy bardzo ważne święto – Dzień Doceniania Pracownika! To dobra okazja na integrację zespołu, przyznanie nagród i premii uznaniowych czy chociażby oficjalne podziękowania dla osób wykazujących się wyjątkowym zaangażowaniem lub wynikami w pracy. Dzień ten można wykorzystać również do wzmocnienia marki pracodawcy na rynku pracy.

Drzemka w pracy – przyjaciółka wydajności
Pomysł spania w czasie pracy może wywoływać co najmniej konsternację, niemniej zamknięcie oczu nawet na kilkanaście minut pozwala na nieocenioną regenerację sił i wzrost kreatywności. Potwierdzają to liczne badania, a jedno z nich dowodzi, że mózgi osób praktykujących drzemki są większe i wolniej się starzeją. Korzyści zdrowotne drzemki w pracy są wyraźne, ale co na to polskie prawo pracy?
Najnowsze komunikaty

Praca.pl zaprasza na konferencję UCL Leaders - Londyn, 20-21.01.2023
Już 20 i 21 stycznia 2023 roku w Londynie odbędzie się kolejna edycja jednej z największych konferencji studenckich w Wielkiej Brytanii - UCL Leaders. Konferencja, organizowana w całości przez studentów najlepszych uczelni międzynarodowych, corocznie przyciąga setki uczestników - obecnych liderów i ich następców.

Praca.pl zaprasza na konferencję Internal Communication Meeting 2
O aktualnych trendach w komunikacji wewnętrznej będziemy rozmawiać również podczas Internal Communication Meeting 2 (20 października 2021).

Seks poprawia jakość pracy
Wbrew pozorom fantazjowanie o seksie może wpływać pozytywnie na jakość pracy. Dlaczego?

Praca i miłość w jednej firmie
Czy takie połączenie ma więcej plusów, czy minusów?