Praca.pl Poradniki Lista stanowisk Gastronomia / Catering
Kierownik Lokalu Gastronomicznego

Lista stanowisk - Kierownik Lokalu Gastronomicznego

Polecane oferty - Gastronomia / Catering

  • Kierownik Kawiarni na lotnisku

    Lagardere Travel Retail Sp. z o.o.   Warszawa, Włochy, Żwirki i Wigury 1    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa agencyjna / kontrakt B2B  pełny etat
    2 dni
    Marzysz o prowadzeniu kawiarni? Chcesz sprawdzić się w nowej roli? Cechuje Cię ambicja, pracowitość i gotowość do pracy w oparciu o wysokie standardy? Przejdź razem z nami przez profesjonalne szkolenie biznesowe oraz baristyczne. Zdobądź wiedzę i praktyczne umiejętności niezbędne do...
  • Kierownik Restauracji / Kawiarni

    Lagardere Travel Retail Sp. z o.o.   Nowy Dwór Mazowiecki, Lotnisko Modlin    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa agencyjna / kontrakt B2B  pełny etat
    2 dni
    Marzysz o prowadzeniu kawiarni? Chcesz sprawdzić się w nowej roli? Cechuje Cię ambitność, pracowitość i gotowość do pracy z wysokimi standardami? Razem z nami przejdziesz przez profesjonalne szkolenie biznesowe oraz baristyczne, wdrożysz się w pełny zakres obowiązków i rozpoczniesz...

Kierownik Lokalu Gastronomicznego

CHARAKTERYSTYKA ZAWODU

Kierownik lokalu gastronomicznego jest osobą, której głównym zadaniem jest maksymalizacja zysków, jakie przynosi lokal, a także nadzorowanie i koordynowanie działań zatrudnionych pracowników. Kierownik ma egzekwować od personelu lokalu wypełnianie zasad i procedur wewnętrznych i zewnętrznych – takich jak przepisy BHP i Sanepidu. Osoba zatrudniona na tym stanowisku rozlicza także podległych pracowników za wykonaną pracę, prowadząc jednocześnie system kar i premii. Jako osoba posiadająca największe doświadczenie i wiedzę z zakresu funkcjonowania restauracji lub baru, kierownik prowadzi szkolenia dla nowo zatrudnionych pracowników, a także weryfikuje zgłoszenia aplikacyjne osób, zainteresowanych pracą w zarządzanym przez siebie lokalu. Kierownik lokalu ściśle współpracuje ze swoimi zwierzchnikami, składając raporty z osiąganych przez zarządzaną jednostkę wyników finansowych.


WYMAGANIA

Osoba aplikująca na stanowisko kierownika lokalu gastronomicznego, musi odznaczać się wykształceniem co najmniej średnim, najlepiej gastronomicznym, lub wyższym, związanym z zarządzaniem i marketingiem. Konieczne będą także umiejętności zarządzania kapitałem ludzkim, organizowania pracy własnej i podległego personelu. Kierownik musi być zaznajomiony z obowiązującymi przepisami Sanepidu i BHP, a także zasadami rachunkowości i zarządzania. Potrzebne będą także umiejętności obsługi komputera i urządzeń biurowych, oraz zaangażowanie w wypełnianiu powierzonych obowiązków.


WARUNKI PRACY

Miejscem pracy kierownika jest przestrzeń lokalu gastronomicznego, w którym został zatrudniony. Nadzoruje pracę, wykonywaną przez podległy personel, wielokrotnie także uczestnicząc w standardowych czynnościach, związanych z obsługą klientów i przygotowywaniem posiłków, lub innych produktów, oferowanych przez dany lokal.


MOŻLIWOŚCI ZATRUDNIENIA

Możliwości zatrudnienia stwarzają sieci lokali gastronomicznych, które poszukują osób do zarządzania konkretnymi lokalami, do nich należącymi. Alternatywną drogą jest oczywiście założenie własnej knajpy, lub baru, kiedy to automatycznie stajemy się jego kierownikiem.


ZAROBKI

Zarobki na tym stanowisku rozpoczynają się od kwoty 2000 złotych brutto w przypadku małych fast food'ów, aż do 10000 złotych, w dużych, luksusowych restauracjach.

Praca Kierownik Lokalu Gastronomicznego
Lista stanowisk

Najnowsze oferty - Gastronomia / Catering

  • specjalista junior / mid / senior  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    3 dni
    obsługa klientów w kanale HoReCa (hotele i restauracje), pozyskiwanie nowych klientów, budowanie relacji biznesowych, dbanie o poprawny wizerunek firmy, monitorowanie rynku gastronomicznego na podległym terenie, monitoring, analiza i raportowanie wyników sprzedaży.
  • Kierownik Gastronomii

    Modlin Sp. z o.o.   Nowy Dwór Mazowiecki    praca stacjonarna
    menedżer / kierownik/koordynator  umowa o pracę / kontrakt B2B  pełny etat   8 319 - 10 000 zł / mies. (w zal. od umowy)  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    8 dni
    Zarządzanie podległym zespołem, organizacja i nadzór pracy, motywowanie do efektywnej pracy, Szkolenie pracowników, Odpowiedzialność za czystość lokali. Dbałość o zapasy i zamówienia wszystkich materiałów eksploatacyjnych. Utrzymanie gruntownej znajomości standardowych zasad i...
  • Zastępca Kierownika Restauracji

    Rex Concepts BK Poland S.A.   Bielsko-Biała, Mostowa 5    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat   5 500 - 6 000 zł brutto/mies.  rekrutacja online  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    12 dni
    Czym będziesz się zajmować? Prowadzeniem restauracji pod nieobecność Kierownika restauracji, Rekrutacją i szkoleniem nowych pracowników, Układaniem grafików pracy, Tworzeniem Zespołu, który chce i lubi ze sobą pracować, Dbaniem o komfort naszych Gości, Realizacją planu sprzedażowego...

Najnowsze artykuły

 Kto pracuje w święta? Katalog prac dozwolonych w święta

Kto pracuje w święta? Katalog prac dozwolonych w święta

Zbliża się Święto Zmarłych i możliwość skorzystania z długiego weekendu. Wiele osób planuje odwiedziny w rodzinnych stronach, ale niestety nie wszyscy będą mogli skorzystać z wolnego. Zobacz, kto pracuje także w dni ustawowo wolne od pracy i na jaką rekompensatę może liczyć ze strony pracodawcy. Wyjaśniamy także, czy można odmówić pracy w święta bez konsekwencji dyscyplinarnych.

Handel na targowisku: czym jest opłata targowa?

Handel na targowisku: czym jest opłata targowa?

Wśród wielkich galerii handlowych, wielkopowierzchniowych marketów i dyskontów w krajobraz polskich miast wciąż wpisują się tradycyjne ryneczki, bazary i przydrożne stoiska, na których można kupić kwiaty, znicze, dewocjonalia, ale też owoce, warzywa, jaja, mięso czy miody. Osoby prowadzące tam handel muszą płacić opłatę targową. Ile ona wynosi w 2024 roku i kto jest z niej zwolniony?

Stress interview – co to jest? Czy miałeś najgorszą rozmowę o pracę w życiu?

Stress interview – co to jest? Czy miałeś najgorszą rozmowę o pracę w życiu?

Rozmowa o pracę zaczyna się zwyczajnie, ale po chwili rekruter zaczyna być opryskliwy i Cię prowokuje. Spotkanie zmienia się w najgorszą rekrutację w życiu. Masz takie doświadczenia? Być może zastosowano na Tobie technikę stress interview. Jak jej sprostać? – Im lepiej znasz siebie, tym lepiej przygotujesz się do czekającej Cię rozmowy – tłumaczy psycholog biznesu Agnieszka Zacher-Łanowska.

Pilot samolotu – praca, wymagania, obowiązki zawodowe, pensja

Pilot samolotu – praca, wymagania, obowiązki zawodowe, pensja

Pilot to najpopularniejszy zawód świata – badania pokazują, że tysiące ludzi na całym świecie szukają informacji o tym, jak zostać pilotem. Mamy dla Was dobrą wiadomość: Polska to jedyny kraj UE, w którym najlepsi kandydaci mogą zdobyć większość uprawnień za darmo! Jak długa jest droga to kariery pilota i czy faktycznie zdyskwalifikować może, jak się czasem słyszy, problem z zębami?

12 błędów podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Specjalistka HR wyjaśnia, czego nie robić na rozmowie o pracę

12 błędów podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Specjalistka HR wyjaśnia, czego nie robić na rozmowie o pracę

– Oprócz podstawowych błędów, takich jak brak przygotowania czy nieodpowiednia mowa ciała, istnieje wiele subtelnych kwestii, które mogą zdecydować o tym, czy otrzymasz ofertę pracy – wyjaśnia Agnieszka Ciećwierz. Specjalistka ds. HR wymienia 12 największych błędów na rozmowie o pracę, podaje przykłady i radzi, jak wybrnąć z sytuacji. Gorąco polecamy każdej osobie szukającej pracy!

„Wiele kobiet myśli: Nie awansuję, bo jestem za gruba”. Wywiad z autorką książki „Waga z głowy”

„Wiele kobiet myśli: Nie awansuję, bo jestem za gruba”. Wywiad z autorką książki „Waga z głowy”

– W społeczeństwie dominują dwie postawy. Z jednej strony wiemy, że otyłość to choroba, z drugiej leczymy ją stwierdzeniem, że trzeba wziąć się w garść. To trochę jak z depresją. Też wiemy, że jest chorobą, a i tak nie brakuje rad w stylu: „wyjdź na spacer, uśmiechnij się do słońca” – zauważa Katarzyna Kucewicz. Psycholog wyjaśnia, jak waga definiuje nas w pracy i wpływa na rozwój kariery.