Praca.pl Poradniki Lista stanowisk Gastronomia / Catering
Kierownik Lokalu Gastronomicznego

Lista stanowisk - Kierownik Lokalu Gastronomicznego

Polecane oferty - Gastronomia / Catering

  • Kierownik Restauracji Hotelowej

    Hotel Słoneczny Młyn   Bydgoszcz    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat
    2 dni
    Opis stanowiska: Zarządzanie hotelową restauracją. Nadzór nad zespołem i szkolenia pracowników. Współpraca z Szefem Kuchni w celu rozwijania menu. Motywowanie zespołu oraz planowanie grafików pracy. Nadzór nad kosztami i dbałość o standardy usług. Zarządzanie zamówieniami i...
  • Szef zmiany w gastronomii

    TRIBE Krakow Old Town   Kraków    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat
    2 dni
    Co będziesz robić? Prowadzić zespół gastronomii podczas swojej zmiany, inspirując ich do dostarczania wyjątkowej obsługi w stylu TRIBE; Zarządzać codziennymi operacjami w restauracji, barze i przestrzeniach wspólnych, zapewniając płynną obsługę; Tworzyć wyjątkowe doświadczenia...

Kierownik Lokalu Gastronomicznego

CHARAKTERYSTYKA ZAWODU

Kierownik lokalu gastronomicznego jest osobą, której głównym zadaniem jest maksymalizacja zysków, jakie przynosi lokal, a także nadzorowanie i koordynowanie działań zatrudnionych pracowników. Kierownik ma egzekwować od personelu lokalu wypełnianie zasad i procedur wewnętrznych i zewnętrznych – takich jak przepisy BHP i Sanepidu. Osoba zatrudniona na tym stanowisku rozlicza także podległych pracowników za wykonaną pracę, prowadząc jednocześnie system kar i premii. Jako osoba posiadająca największe doświadczenie i wiedzę z zakresu funkcjonowania restauracji lub baru, kierownik prowadzi szkolenia dla nowo zatrudnionych pracowników, a także weryfikuje zgłoszenia aplikacyjne osób, zainteresowanych pracą w zarządzanym przez siebie lokalu. Kierownik lokalu ściśle współpracuje ze swoimi zwierzchnikami, składając raporty z osiąganych przez zarządzaną jednostkę wyników finansowych.


WYMAGANIA

Osoba aplikująca na stanowisko kierownika lokalu gastronomicznego, musi odznaczać się wykształceniem co najmniej średnim, najlepiej gastronomicznym, lub wyższym, związanym z zarządzaniem i marketingiem. Konieczne będą także umiejętności zarządzania kapitałem ludzkim, organizowania pracy własnej i podległego personelu. Kierownik musi być zaznajomiony z obowiązującymi przepisami Sanepidu i BHP, a także zasadami rachunkowości i zarządzania. Potrzebne będą także umiejętności obsługi komputera i urządzeń biurowych, oraz zaangażowanie w wypełnianiu powierzonych obowiązków.


WARUNKI PRACY

Miejscem pracy kierownika jest przestrzeń lokalu gastronomicznego, w którym został zatrudniony. Nadzoruje pracę, wykonywaną przez podległy personel, wielokrotnie także uczestnicząc w standardowych czynnościach, związanych z obsługą klientów i przygotowywaniem posiłków, lub innych produktów, oferowanych przez dany lokal.


MOŻLIWOŚCI ZATRUDNIENIA

Możliwości zatrudnienia stwarzają sieci lokali gastronomicznych, które poszukują osób do zarządzania konkretnymi lokalami, do nich należącymi. Alternatywną drogą jest oczywiście założenie własnej knajpy, lub baru, kiedy to automatycznie stajemy się jego kierownikiem.


ZAROBKI

Zarobki na tym stanowisku rozpoczynają się od kwoty 2000 złotych brutto w przypadku małych fast food'ów, aż do 10000 złotych, w dużych, luksusowych restauracjach.

Praca Kierownik Lokalu Gastronomicznego
Lista stanowisk

Najnowsze oferty - Gastronomia / Catering

  • Szef Zmiany w Kuchni

    TRIBE Krakow Old Town   Kraków    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat
    2 dni
    Co będziesz robić? Prowadzić zespół kuchni podczas swojej zmiany, zachęcając ich do kreatywności i doskonałości; Nadzorować przygotowanie potraw zgodnie z recepturami i standardami jakości TRIBE; Efektywnie zarządzać zasobami kuchni; Dbać o płynną komunikację między kuchnią a...
  • Lagardere Travel Retail Sp. z o.o.
    kierownik/koordynator  umowa agencyjna / kontrakt B2B  pełny etat
    3 dni
    Twój zakres obowiązków zarządzanie kawiarnią i dbanie o pozytywną atmosferę; zapewnienie najwyższej jakości obsługi gości; zachowanie wysokiego standardu bezpieczeństwa wydawanych posiłków oraz napojów; zarządzanie zespołem Baristów; stałe poszerzanie wiedzy gastronomicznej oraz...
  • Kierownik Restauracji

    Hotel Słoneczny Młyn   Bydgoszcz    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat
    4 dni
    Opis stanowiska: Zarządzanie restauracją hotelową; Kierowanie i nadzorowanie pracy zespołu podległych pracowników. Tworzenie i rozwijanie oferty gastronomicznej we współpracy z Szefem Kuchni. Szkolenie stanowiskowe pracowników. Motywowanie pracowników restauracji. Planowanie i rozliczanie...
  • Lagardere Travel Retail Sp. z o.o.
    kierownik/koordynator  umowa agencyjna / kontrakt B2B  pełny etat
    4 dni
    Twój zakres obowiązków zarządzanie kawiarnią i dbanie o pozytywną atmosferę; zapewnienie najwyższej jakości obsługi gości; zachowanie wysokiego standardu bezpieczeństwa wydawanych posiłków oraz napojów; zarządzanie zespołem Baristów; stałe poszerzanie wiedzy gastronomicznej oraz...
  • Lagardere Travel Retail Sp. z o.o.
    kierownik/koordynator  umowa agencyjna / kontrakt B2B  pełny etat
    8 dni
    Obowiązki: Zarządzanie kawiarnią i utrzymanie pozytywnej atmosfery. Zapewnienie wysokiej jakości obsługi klientów. Podtrzymywanie standardów bezpieczeństwa posiłków i napojów. Kierowanie zespołem baristów. Rozwijanie wiedzy kulinarnej i pasji do kawy.
  • Lagardere Travel Retail Sp. z o.o.
    kierownik/koordynator  umowa agencyjna / kontrakt B2B  pełny etat
    8 dni
    Obowiązki: Zarządzanie kawiarnią i utrzymanie pozytywnej atmosfery. Zapewnienie wysokiej jakości obsługi klientów. Podtrzymywanie standardów bezpieczeństwa posiłków i napojów. Kierowanie zespołem baristów. Rozwijanie wiedzy kulinarnej i pasji do kawy.

Najnowsze artykuły

Praca na część etatu – podstawowe informacje

Praca na część etatu – podstawowe informacje

W okresach niepewności ekonomicznej i zmieniających się modeli pracy część etatu, najczęściej jako zatrudnienie dodatkowe do podstawowego, pełnego etatu, zyskuje na popularności. Coraz więcej osób ma dwa, a nawet trzy niepełne etaty jednocześnie, starając się zdywersyfikować źródła dochodu. Jak taka sytuacja wygląda z punktu widzenia prawa pracy? Oto co musi wiedzieć wieloetatowiec.

Ochotnicza straż pożarna – jak się dostać, zarobki, praca

Ochotnicza straż pożarna – jak się dostać, zarobki, praca

Strażacy OSP są w gotowości przez całą dobę. W nagłych przypadkach odpowiadają na wezwanie i razem ze strażakami zawodowymi i innymi funkcjonariuszami niosą pomoc, ratują mienie, a niekiedy i życie. Służba w Ochotniczej Straży Poważnej to prawdziwy zaszczyt. Czy trudno dostać się do takiej formacji? Wyjaśniamy, jakie są ustawowe wymagania wobec strażaków–ochotników.

Komplementy w biznesie i pracy – jak je dawać i na nie reagować?

Komplementy w biznesie i pracy – jak je dawać i na nie reagować?

Publiczne pochwały często krępują nas bardziej niż krytyka. Nie potrafimy przyjmować komplementów ani w życiu prywatnym, ani w zawodowym. Zaprzeczamy im, bagatelizujemy je lub bronimy się, zakładając, że stoi za nimi jakiś interes. Jak dawać komplementy i na nie reagować tłumaczą eksperci ds. wizerunku i etykiety – Ewa Brok, Dorota Szcześniak-Kosiorek i Leszek Leopold Kazimierski.

Quiet hiring – czym jest? Czy ciche zatrudnianie to nowy trend HR?

Quiet hiring – czym jest? Czy ciche zatrudnianie to nowy trend HR?

Quiet hiring ma być odpowiedzią na rosnące braki specjalistów na rynku pracy. Jedną z największych zalet tego rozwiązania jest wsparcie rozwoju własnych pracowników. – To też ważne z punktu widzenia zastępowania pracy ludzkiej przez sztuczną inteligencję. Jeżeli wyposażymy pracowników w umiejętność pracy z nią, unikniemy zwolnień – komentuje ekspert rynku pracy Krzysztof Inglot.

Dzień Docenienia Pracownika – kiedy wypada? Jak świętować?

Dzień Docenienia Pracownika – kiedy wypada? Jak świętować?

Dziś obchodzimy bardzo ważne święto – Dzień Doceniania Pracownika! To dobra okazja na integrację zespołu, przyznanie nagród i premii uznaniowych czy chociażby oficjalne podziękowania dla osób wykazujących się wyjątkowym zaangażowaniem lub wynikami w pracy. Dzień ten można wykorzystać również do wzmocnienia marki pracodawcy na rynku pracy.

Drzemka w pracy – przyjaciółka wydajności

Drzemka w pracy – przyjaciółka wydajności

Pomysł spania w czasie pracy może wywoływać co najmniej konsternację, niemniej zamknięcie oczu nawet na kilkanaście minut pozwala na nieocenioną regenerację sił i wzrost kreatywności. Potwierdzają to liczne badania, a jedno z nich dowodzi, że mózgi osób praktykujących drzemki są większe i wolniej się starzeją. Korzyści zdrowotne drzemki w pracy są wyraźne, ale co na to polskie prawo pracy?

Zgoda na Pliki Cookies

Wykorzystujemy Pliki Cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania Serwisu. Stosujemy Pliki Cookies w celach statystycznych i marketingowych, w szczególności w zakresie dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji.

Każda wyrażona zgoda może być przez Ciebie wycofana w dowolnym momencie. Więcej informacji dotyczących plików Cookies oraz przetwarzania danych osobowych w plikach Cookies znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Administratorem Serwisu i Twoich danych osobowych jest „Praca.pl” spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie, ul. Bolesława Prusa 2, 00-493 Warszawa, KRS 0000290935, NIP 7010095135, REGON: 141169379