Lista stanowisk - Kierownik ds. Gastronomii

Polecane oferty - Gastronomia / Catering

  • Kierownik ds. Administracji i Operacji Logistycznych w Branży Gastronomicznej

    SASTO Sp. z.o.o.   Wodzisław Śląski    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    1 dni
    Obowiązki: Organizacja pracy działu administracyjnego, w tym tworzenie harmonogramów pracy. Nadzór nad stanem zapasów i zarządzanie logistyką magazynową. Zarządzanie całym procesem zamówień, od planowania zakupów po realizację zamówień wewnętrznych. Odpowiedzialność za przyjęcie,...
  • Szef zmiany w gastronomii

    TRIBE Krakow Old Town   Kraków    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat
    2 dni
    Co będziesz robić? Prowadzić zespół gastronomii podczas swojej zmiany, inspirując ich do dostarczania wyjątkowej obsługi w stylu TRIBE; Zarządzać codziennymi operacjami w restauracji, barze i przestrzeniach wspólnych, zapewniając płynną obsługę; Tworzyć wyjątkowe doświadczenia...

Kierownik ds. Gastronomii

CHARAKTERYSTYKA ZAWODU

Kierownik do spraw gastronomii, jak sugeruje sama nazwa stanowiska, jest osobą odpowiedzialną za nadzorowanie i koordynowanie prac podległego personelu, zajmującego się gastronomiczną stroną funkcjonowania hotelu, restauracji, etc. Głównym zadaniem kierownika jest zapewnienie najwyższej jakości przygotowywanych posiłków, weryfikowanie prac personelu pod kątem wewnętrznych norm jakości i założonego harmonogramu. Zadaniem kierownika jest także maksymalizacja zysków działu gastronomii i wydajności pracowników których jest bezpośrednim zwierzchnikiem.


WYMAGANIA

Pierwszym i najważniejszym wymogiem, stawianym przed osobami zainteresowanymi podjęciem zatrudnienia w charakterze kierownika do spraw gastronomii jest konieczność posiadania średniego lub wyższego wykształcenia pozyskanego w ramach szkoły lub kierunku studiów o profilu gastronomicznych, hotelarskim, etc. Potencjalni pracodawcy zwracają szczególną uwagę na dotychczasowe doświadczenie zawodowe kandydatów, pozyskane przez nich w pracy na stanowisku o zbliżonym zakresie pełnionych obowiązków, w tym na stanowisku kierowniczym. Wymagane są zdolności zarządzania kapitałem ludzkim i świadomość kosztowa.


WARUNKI PRACY

Praca kierownika ds. gastronomii skupia się wokół nadzorowania i koordynowania prac podległego personelu, określania harmonogramu prac, opracowywania menu, etc.


MOŻLIWOŚCI ZATRUDNIENIA

Możliwości zatrudnienia stwarzają hotele, restauracje i wiele innych obiektów prowadzących działalność gastronomiczną (także firmy cateringowe).


ZAROBKI

Zarobki na tym stanowisku kształtują się na średnim poziomie 4500 złotych brutto miesięcznie.

Praca Kierownik ds. Gastronomii
Lista stanowisk

Najnowsze oferty - Gastronomia / Catering

  • Szef Zmiany w Kuchni

    TRIBE Krakow Old Town   Kraków    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat
    2 dni
    Co będziesz robić? Prowadzić zespół kuchni podczas swojej zmiany, zachęcając ich do kreatywności i doskonałości; Nadzorować przygotowanie potraw zgodnie z recepturami i standardami jakości TRIBE; Efektywnie zarządzać zasobami kuchni; Dbać o płynną komunikację między kuchnią a...
  • Kierownik Gastronomii z Funkcją Administracyjną

    SASTO Sp. z.o.o.   Wodzisław Śląski    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    3 dni
    Jeśli masz doświadczenie w zarządzaniu administracją w branży gastronomicznej i chcesz dołączyć do naszego zespołu, to ogłoszenie jest dla Ciebie! Zakres obowiązków: Koordynowanie i planowanie pracy działu administracji (tworzenie harmonogramów). Monitorowanie i kontrolowanie stanu...

Najnowsze artykuły

Praca na część etatu – podstawowe informacje

Praca na część etatu – podstawowe informacje

W okresach niepewności ekonomicznej i zmieniających się modeli pracy część etatu, najczęściej jako zatrudnienie dodatkowe do podstawowego, pełnego etatu, zyskuje na popularności. Coraz więcej osób ma dwa, a nawet trzy niepełne etaty jednocześnie, starając się zdywersyfikować źródła dochodu. Jak taka sytuacja wygląda z punktu widzenia prawa pracy? Oto co musi wiedzieć wieloetatowiec.

Ochotnicza straż pożarna – jak się dostać, zarobki, praca

Ochotnicza straż pożarna – jak się dostać, zarobki, praca

Strażacy OSP są w gotowości przez całą dobę. W nagłych przypadkach odpowiadają na wezwanie i razem ze strażakami zawodowymi i innymi funkcjonariuszami niosą pomoc, ratują mienie, a niekiedy i życie. Służba w Ochotniczej Straży Poważnej to prawdziwy zaszczyt. Czy trudno dostać się do takiej formacji? Wyjaśniamy, jakie są ustawowe wymagania wobec strażaków–ochotników.

Komplementy w biznesie i pracy – jak je dawać i na nie reagować?

Komplementy w biznesie i pracy – jak je dawać i na nie reagować?

Publiczne pochwały często krępują nas bardziej niż krytyka. Nie potrafimy przyjmować komplementów ani w życiu prywatnym, ani w zawodowym. Zaprzeczamy im, bagatelizujemy je lub bronimy się, zakładając, że stoi za nimi jakiś interes. Jak dawać komplementy i na nie reagować tłumaczą eksperci ds. wizerunku i etykiety – Ewa Brok, Dorota Szcześniak-Kosiorek i Leszek Leopold Kazimierski.

Quiet hiring – czym jest? Czy ciche zatrudnianie to nowy trend HR?

Quiet hiring – czym jest? Czy ciche zatrudnianie to nowy trend HR?

Quiet hiring ma być odpowiedzią na rosnące braki specjalistów na rynku pracy. Jedną z największych zalet tego rozwiązania jest wsparcie rozwoju własnych pracowników. – To też ważne z punktu widzenia zastępowania pracy ludzkiej przez sztuczną inteligencję. Jeżeli wyposażymy pracowników w umiejętność pracy z nią, unikniemy zwolnień – komentuje ekspert rynku pracy Krzysztof Inglot.

Dzień Docenienia Pracownika – kiedy wypada? Jak świętować?

Dzień Docenienia Pracownika – kiedy wypada? Jak świętować?

Dziś obchodzimy bardzo ważne święto – Dzień Doceniania Pracownika! To dobra okazja na integrację zespołu, przyznanie nagród i premii uznaniowych czy chociażby oficjalne podziękowania dla osób wykazujących się wyjątkowym zaangażowaniem lub wynikami w pracy. Dzień ten można wykorzystać również do wzmocnienia marki pracodawcy na rynku pracy.

Drzemka w pracy – przyjaciółka wydajności

Drzemka w pracy – przyjaciółka wydajności

Pomysł spania w czasie pracy może wywoływać co najmniej konsternację, niemniej zamknięcie oczu nawet na kilkanaście minut pozwala na nieocenioną regenerację sił i wzrost kreatywności. Potwierdzają to liczne badania, a jedno z nich dowodzi, że mózgi osób praktykujących drzemki są większe i wolniej się starzeją. Korzyści zdrowotne drzemki w pracy są wyraźne, ale co na to polskie prawo pracy?

Zgoda na Pliki Cookies

Wykorzystujemy Pliki Cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania Serwisu. Stosujemy Pliki Cookies w celach statystycznych i marketingowych, w szczególności w zakresie dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji.

Każda wyrażona zgoda może być przez Ciebie wycofana w dowolnym momencie. Więcej informacji dotyczących plików Cookies oraz przetwarzania danych osobowych w plikach Cookies znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Administratorem Serwisu i Twoich danych osobowych jest „Praca.pl” spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie, ul. Bolesława Prusa 2, 00-493 Warszawa, KRS 0000290935, NIP 7010095135, REGON: 141169379