Praca.pl Poradniki Lista stanowisk
Gastronomia / Catering

Lista stanowisk - Gastronomia / Catering

Polecane oferty - Gastronomia / Catering

  • Pracownik gastronomii

    Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe TOPAZ   Węgrów    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    4 godz.
    Twoje główne zadania: Profesjonalna obsługa klientów oraz utrzymywanie pozytywnych relacji, Przygotowywanie potraw zgodnie ze standardami firmy, Utrzymywanie porządku na stanowisku pracy, Obsługa kasy fiskalnej.
  • Kelner / Kelnerka z j. niemieckim min. B2

    Trenkwalder   Niemcy, Freiberg   
    pracownik fizyczny  umowa o pracę tymczasową  pełny etat  rekrutacja online
    8 godz.
    Twoje zadania obsługa gości w restauracji, przyjmowanie zamówień i doradzanie w wyborze dań i napojów, obsługa imprez okolicznościowych i eventów organizowanych w lokalu, współpraca z kuchnią w zakresie przygotowywania i podawania dań, obsługa kasy i rozliczanie się z klientami,...

Gastronomia / Catering

Kierownik Zmiany

Kierownik zmiany, jak sugeruje sama nazwa stanowiska, jest osobą odpowiedzialną za nadzorowanie i koordynowanie prac podległego personelu w czasie zmiany. Osoba obsadzona na tym stanowisku wyznacza harmonogram zadań przeznaczonych do realizacji w czasie zmiany dla poszczególnych stanowisk pracy i weryfikuje ich poprawne realizowanie. Kierownik zmiany na bieżąco kontroluje wykonywanie harmonogramu oraz wykorzystanie produktów i s...

Czytaj więcej

Klasyfikator Żywności

Klasyfikator żywności, jak sugeruje sama nazwa stanowiska zajmuje się analizą i oceną surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego pod kątem ich zdatności do spożycia lub przetwórstwa spożywczego. W praktyce oznacza to ocenę organoleptyczną, ważenie, lub technologiczne badanie surowców. Do obowiązków osoby obsadzonej na tym stanowisku należy także zabezpieczenie miejsca przechowywania surowców przed niszcz...

Czytaj więcej

Kucharz

Kucharz to osoba, która przyrządza różnego rodzaju potrawy, dania, przekąski, a nawet ciasta i desery. Często bywa tak, że to nie lokal, ale konkretny kucharz przyciąga klientów. Profesjonalny kucharz to znakomity rzemieślnik, ale także prawdziwy artysta, który potrafi zrobić dzieło kulinarne. Kucharz pracujący na stanowisku szefa kuchni kieruje zespołem ludzi pracujących w kuchni. Jego zadaniem jest zapewnienie ...

Czytaj więcej

Manager Restauracji

Manager restauracji to osoba, która zajmuje się zarządzaniem restauracji oraz personelem. Ponadto do jego głównych obowiązków należy: dbanie o miłą atmosferę, wystrój, klimat i estetykę restauracji, organizowanie wszelkiego rodzaju przyjęć: bankietów, koncertów, programów artystycznych, spotkań kulturalnych oraz imprez okolicznościowych, prowadzenie spraw finansowych.W...

Czytaj więcej

Piekarz

Piekarz jest to pracownik, który wytwarza różnego rodzaju pieczywo: chleb, bułki, rogale, itp. Głównym zadaniem tego pracownika jest: wyprodukowanie pieczywa z mąki, wody i drożdży z dodatkiem soli i mikrododatków - zgodnie z recepturą. Poza tym piekarz obsługuje i czyści maszyny, urządzenia, piece oraz aparatury kontrolno- pomiarowe. WYMAGANIA Piekarz powinien mie...

Czytaj więcej

Pomoc Kuchenna

Pomoc Kuchenna jest to osoba, która pomaga kucharzowi w kuchni przygotować posiłki oraz zmywa naczynia i sprząta. WYMAGANIA Pomoc Kuchenna powinna mieć wykształcenie gastronomiczne (zawodowe, policealne) i aktualną książeczkę zdrowia oraz odbyty staż pracy w zawodzie, czyli doświadczenie. Pracownik ten powinien cechować się: podzielnością uwagi, dokładnością, samodzielnością, umiejętno...

Czytaj więcej

Pracownik Przetwórstwa Rybnego

Pracownik przetwórstwa rybnego, zwykle utożsamiany z fileciarzem ryb, jest osobą zaangażowaną w proces przetwarzania ryb świeżych w dużym zakładzie przetwórstwa rybnego. Jego praca polega zwykle na filetowaniu ryb świeżych ręcznie i z wykorzystaniem narzędzi manualnych i mechanicznych. Pracownik przetwórstwa rybnego może być także zatrudniony przy wytwarzaniu wszelkiego rodzaju przetworów rybnych - past, paprykarzy...

Czytaj więcej

Pracownik restauracji

Pracownik restauracji zajmuje się kompleksową obsługą klientów w lokalu. Przyjmuje zamówienia, obsługuje kasę fiskalną, pomaga w przygotowywaniu posiłków, pracuje na zmywaku oraz dba o czystość w każdym pomieszczeniu. WYMAGANIA Pracę na takim stanowisku podejmują przede wszystkim ludzie młodzi, często studenci i uczniowie. Warunkiem jest ukończenie 18 lat, posiadanie aktualnej książeczki sani...

Czytaj więcej

Najnowsze oferty - Gastronomia / Catering

  • Kierownik Piekarni

    Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe TOPAZ   Sokołów Podlaski    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę / kontrakt B2B
    1 dni
    Twoje główne zadania: dbałość o maksymalizację obrotów Piekarni przy zapewnieniu właściwej jakości produkowanych wyrobów piekarniczo-cukierniczych. koordynowanie ustawień technologicznych dotyczących procesu produkcji; planowanie produkcji i harmonogramu dostaw do sklepów; skuteczne...
  • Szef kuchni

    Sala bankietowa Nowa Baśń i Restauracja Kredens   Nysa    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny / kierownik/koordynator  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat / część etatu  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    1 dni
    Zakres obowiązków: przygotowywanie potraw i dań zgodnie z obowiązującymi standardami, organizacja pracy kuchni, zapewnienie wysokiej jakości produktów i usług, przestrzeganie obowiązujących norm i standardów (w tym HACCP), estetyczne i prawidłowe prezentowanie potraw i dań, dbanie o...
  • Szef / Szefowa  Kuchni

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Stary Gostków    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny / kierownik/koordynator  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    1 dni
    Do Twoich obowiązków będzie należało Praca na samodzielnym stanowisku, podejmowanie odpowiedzialnych decyzji; Zarządzanie podległym personelem; Układanie menu atrakcyjnego dla pracowników obiektu przy jednoczesnej kontroli kosztów produktu; Przygotowanie potraw zgodnie ze standardami...
  • Piekarz - piecowy

    Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe TOPAZ   Sokołów Podlaski, ul. Ząbkowska 15A    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    1 dni
    Twoje główne zadania: produkcja i pieczenie chlebów, bułek i innych wyrobów piekarniczych wg ustalonych procedur; obsługa maszyn i urządzeń piekarniczych; dbałość o wysoką jakość produktów; przygotowywanie surowca na następną zmianę/dzień; współpraca z innymi pracownikami...
  • Pracownik dostawy jedzenia

    Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe TOPAZ   Sokołów Podlaski    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    1 dni
    Twoje główne zadania: Dostawa zamówień do klientów zgodnie ze standardami restauracji. Obsługa klienta i budowanie pozytywnych relacji. Dbanie o porządek w miejscu pracy i w pojeździe służbowym. Współpraca z zespołem.
  • Kelner / Kelnerka

    Novotel i ibis Budget Katowice Centrum   Katowice    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    1 dni
    Twoja misja W swojej pracy połączysz zaangażowanie, otwartość na innych oraz swoje doświadczenie, aby goście mogli doświadczać atmosfery gościnności w naszej restauracji, czuli się zaopiekowani i cieszyli się z pobytu u nas! Będziesz współpracować z działem kuchni, aby móc...
  • Pomoc Kuchenna

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Zakroczym    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie / o pracę  pełny etat   29,00 zł brutto/godz.
    2 dni
    OBOWIĄZKI: wydawanie posiłków; pomoc kucharzowi; obróbka warzyw; zmywanie; utrzymywanie czystości i porządku na stanowisku pracy, przestrzeganie HACCP, zasad higieniczno-sanitarnych, BHP; WYMAGANIA: aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne; mile widziane doświadczenie;
  • Kierownik Restauracji / Kawiarni

    Lagardere Travel Retail Sp. z o.o.   Nowy Dwór Mazowiecki, Lotnisko Modlin    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa agencyjna / kontrakt B2B  pełny etat
    2 dni
    Marzysz o prowadzeniu kawiarni? Chcesz sprawdzić się w nowej roli? Cechuje Cię ambitność, pracowitość i gotowość do pracy z wysokimi standardami? Razem z nami przejdziesz przez profesjonalne szkolenie biznesowe oraz baristyczne, wdrożysz się w pełny zakres obowiązków i rozpoczniesz...

Najnowsze artykuły

 Kto pracuje w święta? Katalog prac dozwolonych w święta

Kto pracuje w święta? Katalog prac dozwolonych w święta

Zbliża się Święto Zmarłych i możliwość skorzystania z długiego weekendu. Wiele osób planuje odwiedziny w rodzinnych stronach, ale niestety nie wszyscy będą mogli skorzystać z wolnego. Zobacz, kto pracuje także w dni ustawowo wolne od pracy i na jaką rekompensatę może liczyć ze strony pracodawcy. Wyjaśniamy także, czy można odmówić pracy w święta bez konsekwencji dyscyplinarnych.

Handel na targowisku: czym jest opłata targowa?

Handel na targowisku: czym jest opłata targowa?

Wśród wielkich galerii handlowych, wielkopowierzchniowych marketów i dyskontów w krajobraz polskich miast wciąż wpisują się tradycyjne ryneczki, bazary i przydrożne stoiska, na których można kupić kwiaty, znicze, dewocjonalia, ale też owoce, warzywa, jaja, mięso czy miody. Osoby prowadzące tam handel muszą płacić opłatę targową. Ile ona wynosi w 2024 roku i kto jest z niej zwolniony?

Stress interview – co to jest? Czy miałeś najgorszą rozmowę o pracę w życiu?

Stress interview – co to jest? Czy miałeś najgorszą rozmowę o pracę w życiu?

Rozmowa o pracę zaczyna się zwyczajnie, ale po chwili rekruter zaczyna być opryskliwy i Cię prowokuje. Spotkanie zmienia się w najgorszą rekrutację w życiu. Masz takie doświadczenia? Być może zastosowano na Tobie technikę stress interview. Jak jej sprostać? – Im lepiej znasz siebie, tym lepiej przygotujesz się do czekającej Cię rozmowy – tłumaczy psycholog biznesu Agnieszka Zacher-Łanowska.

Pilot samolotu – praca, wymagania, obowiązki zawodowe, pensja

Pilot samolotu – praca, wymagania, obowiązki zawodowe, pensja

Pilot to najpopularniejszy zawód świata – badania pokazują, że tysiące ludzi na całym świecie szukają informacji o tym, jak zostać pilotem. Mamy dla Was dobrą wiadomość: Polska to jedyny kraj UE, w którym najlepsi kandydaci mogą zdobyć większość uprawnień za darmo! Jak długa jest droga to kariery pilota i czy faktycznie zdyskwalifikować może, jak się czasem słyszy, problem z zębami?

12 błędów podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Specjalistka HR wyjaśnia, czego nie robić na rozmowie o pracę

12 błędów podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Specjalistka HR wyjaśnia, czego nie robić na rozmowie o pracę

– Oprócz podstawowych błędów, takich jak brak przygotowania czy nieodpowiednia mowa ciała, istnieje wiele subtelnych kwestii, które mogą zdecydować o tym, czy otrzymasz ofertę pracy – wyjaśnia Agnieszka Ciećwierz. Specjalistka ds. HR wymienia 12 największych błędów na rozmowie o pracę, podaje przykłady i radzi, jak wybrnąć z sytuacji. Gorąco polecamy każdej osobie szukającej pracy!

„Wiele kobiet myśli: Nie awansuję, bo jestem za gruba”. Wywiad z autorką książki „Waga z głowy”

„Wiele kobiet myśli: Nie awansuję, bo jestem za gruba”. Wywiad z autorką książki „Waga z głowy”

– W społeczeństwie dominują dwie postawy. Z jednej strony wiemy, że otyłość to choroba, z drugiej leczymy ją stwierdzeniem, że trzeba wziąć się w garść. To trochę jak z depresją. Też wiemy, że jest chorobą, a i tak nie brakuje rad w stylu: „wyjdź na spacer, uśmiechnij się do słońca” – zauważa Katarzyna Kucewicz. Psycholog wyjaśnia, jak waga definiuje nas w pracy i wpływa na rozwój kariery.