Lista stanowisk - Technolog żywności

Polecane oferty - Gastronomia / Catering

  • Field Service Manager QSR

    NES Global Talent   Warszawa, i okolice    praca mobilna
    specjalista (mid)  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    4 dni
    Twój zakres obowiązków: Zapewnianie obsługi klienta i rozwiązań dla jego potrzeb w zakresie sprzątania i urządzeń sanitarnych, Osiąganie celów sprzedażowych i kosztowych dla przydzielonego obszaru; Zapewnianie klientom edukacji i szkoleń w zakresie bezpieczeństwa żywności i...
  • Field Service Manager QSR

    NES Global Talent   Warszawa, i okolice    praca mobilna
    specjalista (mid)  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    4 dni
    Twój zakres obowiązków: Zapewnianie obsługi klienta i rozwiązań dla jego potrzeb w zakresie sprzątania i urządzeń sanitarnych, Osiąganie celów sprzedażowych i kosztowych dla przydzielonego obszaru; Zapewnianie klientom edukacji i szkoleń w zakresie bezpieczeństwa żywności i...

Technolog żywności

CHARAKTERYSTYKA ZAWODU

Osoba zatrudniona na stanowisku technologa żywności nadzoruje proces produkcji żywności i dba o jej wysoką jakość. Zajmuje się również opracowywaniem nowych produktów i ich receptur. Do jego obowiązków należy kontrola jakości surowca oraz wdrażanie nowych technologii, jak również opracowywanie potrzebnej dokumentacji.

 

WYMAGANIA

Osoba zatrudniona na tym stanowisku powinna posiadać wykształcenie wyższe kierunkowe oraz doświadczenie na podobnym stanowisku w obszarze wdrażania nowych produktów w danej branży. Ważnym atutem jest znajomość systemu BRC i HCCP oraz znajomość polskiego i unijnego prawa żywieniowego. Niezbędna jest znajomość języka angielskiego (zwłaszcza słownictwa specjalistycznego).

Technolog żywności powinien charakteryzować się dokładnością, systematycznością i odpowiedzialnością. Na tym stanowisku niezbędne są również wysokie umiejętności komunikacyjne, jak również pomysłowość i otwartość na zmiany.

 

WARUNKI PRACY

Technolog żywości wykonuje swoją pracę najczęściej w zakładach produkcyjnych w bliskości kontrolując przebieg procesu produkcji.

Praca technologa żywności łączy się z dużą odpowiedzialnością, dlatego może wywoływać sytuacje stresowe.

 

MOŻLIWOŚCI ZATRUDNIENIA

Technologowie żywności są chętnie zatrudniani przez producentów żywności (cukiernie, piekarnie, gorzelnie, zakłady przetwórstwa warzyw i owoców).

 

ZAROBKI

Wynagrodzenie technologa żywności jest zależne od posiadanego doświadczenia i zdobytych kwalifikacji. Zazwyczaj wynosi ono 3 - 5 tys. zł. 

Praca Technolog żywności
Lista stanowisk

Najnowsze oferty - Gastronomia / Catering

  • Specjalista ds. Technologii

    Grupa Mieszko   Racibórz    praca stacjonarna
    specjalista mid / senior / ekspert  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    5 dni
    Twój zakres obowiązków Projektowanie i wdrażanie nowych wyrobów oraz współudział w procesie uprzemysławiania, Nadzór technologiczny podczas wdrożeń nowych produktów i uruchomień linii technologicznych, Testowanie surowców w warunkach laboratoryjnych oraz produkcyjnych i rekomendacja...
  • Młodszy Specjalista / Specjalista ds. Wsparcia Obsługi Klienta (FOOD)

    J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.   Gdynia    praca stacjonarna
    specjalista junior / mid  umowa o pracę  pełny etat
    5 dni
    Opis stanowiska Poszukujemy bardzo dobrze zorganizowanej osoby do pracy w obszarze wsparcia obsługi klienta w naszej największej branży badań żywności. Na co dzień w ramach tego stanowiska będziesz odpowiedzialny/ odpowiedzialna za: poprawne składanie zleceń klientów w naszym wewnętrznym...

Najnowsze artykuły

Rozpraszacze w pracy – jakie warto wyeliminować? Jak to zrobić?

Rozpraszacze w pracy – jakie warto wyeliminować? Jak to zrobić?

Smartfon z dostępem do internetu, a więc ulubonych social mediów i aplikacji, to jeden z największych rozpraszaczy odrywających nas od pracy. Wiele osób czuje przymus sięgania do telefonu nawet kilkadziesiąt razy w ciągu godziny. 15 lipca, w Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego, zachęcamy do odłożenia na bok smartfona oraz refleksji nad największymi wrogami naszej koncentracji. 

Temperatura w miejscu pracy a BHP

Temperatura w miejscu pracy a BHP

Czy upały mogą być uzasadnieniem przerwania pracy i opuszczenia stanowiska? Czy szef ma obowiązek skrócić godziny pracy, gdy temperatura powietrza przekracza 30℃? A co z klimatyzacją, wiatrakami i zimnymi napojami – czy są one obowiązkowe? Każdego lata wracają pytania dotyczące temperatury w pracy i przepisów bhp. Wyjaśniamy, jakie są obowiązki pracodawcy, a co zależy od jego dobrej woli.

Leśniczy – opis zawodu, jak zostać, obowiązki wymagania, zarobki

Leśniczy – opis zawodu, jak zostać, obowiązki wymagania, zarobki

12 lipca to Dzień Leśnika, święto obchodzone przez leśniczych, pracowników Lasów Państwowych i innych jednostek zajmujących się opieką nad lasami. Olga Buczyńska p.o naczelnik Biura Prasowego Lasów Państwowych wyjaśnia, jak zdobyć pracę w leśnictwie. – Osoba ubiegająca się o stanowisko leśniczego musi zdać egzamin do Służby Leśnej, który potwierdzi jego / jej podstawowe kwalifikacje.

Manager hotelu – jak zostać, wymagania, zakres obowiązków, wymagania

Manager hotelu – jak zostać, wymagania, zakres obowiązków, wymagania

Zarządzanie hotelem i zatrudnionymi w nim pracownikami to niełatwe zadanie, za które odpowiada manager obiektu. To on musi dbać o najwyższą jakość świadczonych usług i wizerunek hotelu. Jakie obowiązki ma osoba zatrudniona na tym stanowisku? Co cechuje dobrego managera? Dziś mamy dla Was kluczowe informacje na temat tego odpowiedzialnego i perspektywicznego stanowiska.

Szukanie nowej pracy – który miesiąc jest najbardziej odpowiedni?

Szukanie nowej pracy – który miesiąc jest najbardziej odpowiedni?

Czy szukanie pracy w wakacje to dobry pomysł? A może lepiej poczekać z wysyłaniem CV do jesieni? Rynek pracy cechuje pewna cykliczność, która sprawia, że w niektórych miesiącach pojawia się więcej ofert, a firmy chętniej powiększają kadrę. Podpowiadamy, kiedy jest dobry czas na szukanie zatrudnienia, a w jakim okresie możesz mieć nieco więcej trudności ze zdobyciem posady.

Jak stworzyć inkluzywne miejsce pracy? Wywiad z dr Joanną Skonieczną, Kierowniczką Programową KPH

Jak stworzyć inkluzywne miejsce pracy? Wywiad z dr Joanną Skonieczną, Kierowniczką Programową KPH

– Warto ocenić atmosferę w firmie już podczas rekrutacji. Zwrócić uwagę na to, na ile osoby rekrutujące pozostają w postawie otwartości i inkluzywności, jak formułują pytania, jak zwracają się do osoby starającej się o pracę – tłumaczy dr Joanna Skonieczna, Kierowniczka Programowa Kampanii Przeciw Homofobii. Wyjaśnia też, jak każdy z nas może stać się sojusznikiem_czką osób LGBT+ w pracy.