Lista stanowisk - Szef Kuchni

Polecane oferty - Gastronomia / Catering

  • Kucharz

    MNS Groupe   Wrocław    praca stacjonarna
    specjalista (mid) / pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie / kontrakt B2B  pełny etat   36 - 40 zł / mies. (w zal. od umowy)  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    24 godz.
    Przygotowywanie i gotowanie potraw zgodnie z przepisami i standardami restauracji; Zarządzanie czasem i organizowanie pracy w kuchni, aby zapewnić płynność serwisu; Utrzymywanie czystości i higieny na stanowisku pracy oraz przestrzeganie norm sanitarnych; Zamawianie i kontrolowanie jakości...
  • Kucharz śniadaniowy (K/M)

    Novotel & ibis Wrocław Centrum   Wrocław    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    24 godz.
    Twoja misja W swojej pracy połączysz zaangażowanie, umiejętność współpracy oraz swoje doświadczenie, aby goście mogli cieszyć się znakomitymi smakami, które dodadzą ich pobytowi kulinarnych wrażeń!

Szef Kuchni

CHARAKTERYSTYKA ZAWODU

Szef kuchni – osoba, która organizuje i nadzoruje pracę podległego mu personelu. Do głównych obowiązków szefa kuchni należy: Organizowanie stanowisk pracy w części produkcyjnej zakładu gastronomicznego zgodnie z zasadami bhp, przeciwpożarowymi, ochrony środowiska oraz systemów zapewnienia jakości zdrowotnej żywności, planowanie i organizowanie pracy podległym pracownikom kuchni, organizowanie przyjęć okolicznościowych i cateringu, składowanie i magazynowanie surowców, półproduktów oraz gotowych potraw, sporządzanie szerokiego asortymentu potraw i napojów z różnych grup surowców, opracowywanie i wprowadzanie nowych receptur gastronomicznych, posługiwanie się i prowadzenie dokumentacji wymaganej przy produkcji potraw, zarządzanie zespołem podległych pracowników kuchni, współpraca szefa kuchni z klientami i dostawcami, współpraca szefa kuchni z kierownictwem zakładu gastronomicznego oraz instytucjami nadzoru i kontroli, ocenianie jakości i ilości surowców, półproduktów i gotowych potraw, nadzorowanie przebiegu procesów technologicznych oraz ekspedycji potraw, kontrolowanie podległego personelu kuchni, kontrolowanie przestrzegania zasad i procedur zapewniających właściwą jakość żywności.


WYMAGANIA

Szef kuchni musi posiadać wykształcenie gastronomiczne. Osoba na tym stanowisku powinna odznaczać się dobrym ogólnym stanem zdrowia oraz wytrzymałością fizyczną. Bezwzględnie wymagana jest wysoka wrażliwość zmysłów smaku, zapachu, rozróżnianie barw i sprawność manualna.


WARUNKI PRACY

Miejscem pracy szefa kuchni są pomieszczenia produkcyjne zakładów gastronomicznych. Panuje w nich zwykle podwyższona temperatura, duża wilgotność powietrza, może wystąpić śliskość powierzchni oraz średnie natężenie hałasu spowodowane działaniem urządzeń gastronomicznych. Czas pracy szefa kuchni wynosi od kilku do kilkunastu godzin dziennie, często w niedziele i święta, w porze wieczorowej i nocnej. Szefem kuchni zostaje najczęściej kucharz z dużym doświadczeniem i wysokimi umiejętnościami zawodowymi. Tytuł kuchmistrza uzyskiwany jest w rzemiośle. Na stanowisku szefa kuchni pracują zarówno kobiety, jak i mężczyźni w różnym wieku.


MOŻLIWOŚCI ZATRUDNIENIA

Pracy na tym stanowisku można szukać we wszelkiego typu lokalach gastronomicznych.


ZAROBKI

Zarobki szefów kuchni wahają się od 2000 zł do 4800 zł.

Praca Szef Kuchni
Lista stanowisk

Najnowsze oferty - Gastronomia / Catering

  • Szef Kuchni

    Sodexo Polska Spółka z o. o.   Poznań, ul. Gnieźnieńska    praca stacjonarna
    specjalista (mid) / kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    1 dni
    Opis stanowiska Zarządzanie podległym zespołem i prowadzenie szkoleń personelu, wdrażanie nowych pracowników. Robienie grafików i zarządzanie pracą kuchni. Robienie zamówień, zarządzanie gospodarką magazynową; Zapewnienie najwyższej jakości przygotowywanych potraw zgodnie ze...
  • Kucharz (K/M)

    Mercure Gdynia Centrum   Gdynia    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    1 dni
    Twoja misja W swojej pracy połączysz zaangażowanie, umiejętność współpracy oraz swoje doświadczenie, aby goście mogli cieszyć się znakomitymi smakami, które dodadzą ich pobytowi kulinarnych wrażeń!
  • Kucharz / Kucharka

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Gorzyczki    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat   35,00 zł brutto/godz.
    2 dni
    ZAKRES OBOWIĄZKÓW: Wykonywanie poleceń Szefa Kuchni; Przygotowywanie posiłków zgodnie z recepturami; Dbałość o najwyższą jakość serwowanych dań jak i półproduktów; Dbanie o porządek na kuchni, opis produktów, pilnowanie dat produktów zgodnie z zasadą FIFO; Praca na 2 zmiany,...
  • Kucharz

    Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A.   Szczyrk    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie  tymczasowa/dodatkowa   35,00 zł brutto/godz.  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    2 dni
    Cześć Kucharzu! Jeśli pracujesz nad morzem w sezonie letnim i już martwisz się nad tym, skąd weźmiesz pieniądze w zimie, to proponuję Ci dołączyć do naszego zespołu, w największym ośrodku narciarskim w Polsce, gdzie możesz pracować i się rozwijać. A nuż, widelec się skusisz!...
  • Szef / Szefowa Kuchni - żywienie zbiorowe

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Świebodzin    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat
    3 dni
    Zakres obowiązków: Zarządzanie podległym personelem oraz tworzenie grafików obecności. Układanie menu atrakcyjnego dla pracowników obiektu przy jednoczesnej kontroli kosztów produktów. Przygotowanie potraw zgodnie ze standardami firmy. Dbanie o wysoką jakość serwowanych produktów,...
  • Szef zmiany w kuchni (K/M)

    Sofitel Grand Sopot   Sopot    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat
    3 dni
    Twoja misja Będziesz nadzorować pracę kucharzy, dbać o sprawne wydawanie dań oraz porządek na kuchni, monitorować stan zapasów magazynowych. Wszystko po to, aby nasi goście mogli cieszyć się znakomitymi smakami, które dodadzą ich pobytowi kulinarnych wrażeń!
  • Kucharz

    In-Serv Team Sp. z o.o.   Szwecja, Norsjö   
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    3 dni
    Do Twoich najważniejszych obowiązków należeć będzie: Praca w restauracji hotelowej na stanowisku samodzielnego kucharza/kucharki; Konferencje, lunche, ala carte; Praca 6 dni/tydzień; W dni robocze norlandzkie klasyki. W weekendy kuchnia inspirowana daniami z Norland; Nasze oczekiwania:...
  • Pracownik kuchni

    Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe TOPAZ   Siedlce    praca stacjonarna
    specjalista (mid) / pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    4 dni
    Główne zadania: Zajmij stanowisko Kucharza w naszej restauracji, wykonując zadania takie jak przygotowywanie potraw według ustalonych receptur, współpraca z Szefem Kuchni oraz zespołem, a także przestrzeganie procedur kuchennych i dbałość o jakość produktów.

Najnowsze artykuły

12 błędów podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Specjalistka HR wyjaśnia, czego nie robić na rozmowie o pracę

12 błędów podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Specjalistka HR wyjaśnia, czego nie robić na rozmowie o pracę

– Oprócz podstawowych błędów, takich jak brak przygotowania czy nieodpowiednia mowa ciała, istnieje wiele subtelnych kwestii, które mogą zdecydować o tym, czy otrzymasz ofertę pracy – wyjaśnia Agnieszka Ciećwierz. Specjalistka ds. HR wymienia 12 największych błędów na rozmowie o pracę, podaje przykłady i radzi, jak wybrnąć z sytuacji. Gorąco polecamy każdej osobie szukającej pracy!

Powódź w Polsce – jakie prawa ma pracownik? Obowiązki pracodawcy

Powódź w Polsce – jakie prawa ma pracownik? Obowiązki pracodawcy

Powódź to nie tylko ogromne straty dobytku, zagrożenie dla życia i zdrowia, ale też lęk o przyszłość i zapewnienie środków do życia. Wskutek powodzi wiele osób nie pojawiło się dziś w pracy – i prawdopodobnie szybko do niej nie wróci. Jakie prawa przysługują pracownikowi w czasie powodzi? Jak skorzystać z tzw. zwolnienia od pracy z powodu siły wyższej?

Prokrastynacja – czym jest, po czym poznać chorobę cywilizacyjną, przyczyny

Prokrastynacja – czym jest, po czym poznać chorobę cywilizacyjną, przyczyny

„Dziś już na pewno wykonam to zadanie. Dziś, nie jutro. Muszę to zrobić teraz. W końcu to ostateczny termin, czy raczej trzeci ostateczny, bo dwa poprzednie udało się przesunąć..." A potem, mimo silnej presji i motywacji, orientujesz się, że minął dzień, a Ty znów niczego nie zrobiłeś. Brzmi znajomo? A jednak z prokrastynacją można wygrać! Oto co może pomóc w walce z odkładaniem na później.

Praca zdalna a zdrowie psychiczne – wywiad z psycholog dr Beatą Rajbą

Praca zdalna a zdrowie psychiczne – wywiad z psycholog dr Beatą Rajbą

– Mitem jest to, że era pracy zdalnej dobiega końca – zauważa psycholog dr Beata Rajba. Wyjaśnia, że najlepiej w home office radzą sobie ci, którzy są z natury sumienni, bo nie potrzebują stałej motywacji i nadzoru. Kłopoty mogą mieć zaś ci, którym bez presji trudno przestrzegać deadline'ów, a także osoby z wysokim lękiem społecznym: w izolacji czują się dobrze, ale ich fobia się pogłębia.

Alergik w pracy

Alergik w pracy

Zatkany nos i ból głowy jesienią zwykle tłumaczymy sezonowym przeziębieniem. Tymczasem powodem złego samopoczucia może być też alergia. I choć doskwiera także w pracy, wielu ją ukrywa. – Pracownicy najczęściej nie są zainteresowani rozpoznaniem choroby zawodowej i nie zgłaszają objawów chorobowych w trakcie badań okresowych – zauważa ​​prof. dr hab. n. med. Cezary Pałczyński. Dlaczego?

Sztuczna inteligencja sprawdza Twoje CV – jak przejść z sukcesem rekrutację?

Sztuczna inteligencja sprawdza Twoje CV – jak przejść z sukcesem rekrutację?

Systemy ATS wybierające CV, chatboty rekrutacyjne, algorytmy AI analizujące wideo z rozmów o pracę... Brzmi jak science fiction, a taka już jest rzeczywistość procesów rekrutacji. – Przygotowanie CV z myślą o AI jest kluczowe, by przejść z sukcesem wstępną selekcję – tłumaczy ekspertka HR Agnieszka Ciećwierz. Jak napisać CV „pod algorytm" i gdzie jeszcze spodziewać się weryfikacji przez AI?