Kucharz, szef kuchni z wieloletnim stażem. Pracował m.in. w restauracjach Noma Residence Promnice, Browaria Poznań, Almi Cafe& Restaurant's i Szara Villa Opole. Aktywny członek Kapituły Klubu Szefów Kuchni oraz współzałożyciel i prezes oddziału Śląskiego Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Obecnie współtworzy gastronomiczną firmę doradczą IdeaGastro.
1. Moja pierwsza praca
Rok 1980. Dorywcza praca w hurtowni warzywnej.
2. Słowo, które pojawia się, kiedy myślę o pracy
Pieniądze.
3. Cechy, których szukam u pracodawcy
Uczciwość, profesjonalizm, umiejętność podejmowania szybkich decyzji.
4. Cechy, których szukam u pracownika
Lojalność, uczciwość, kreatywność.
5. Na imprezę integracyjną nie wziąłbym
Garnituru, telefonu komórkowego i samochodu.
6. Moje ulubione miejsce pracy to
Restauracja.
7. Gdybym mógł pracować w innym zawodzie
Byłbym pilotem samolotów pasażerskich, kierowcą TIR-a lub dużego autobusu.
8. Kiedy słyszę słowo podwyżka, myślę
Że może warto ją przyznać.
9. Zwolnienie kojarzy mi się
Trudno mi powiedzieć - nigdy nie byłem zwalniany.
10. Emeryturę chciałbym spędzić
Objeżdżając linię brzegową Europy (od Finlandii do Turcji), ale samochodem nie na statku.
11. Za trzy lata będę
Pracował w tym samym zawodzie co dzisiaj.
12. Sukces zawodowy to dla mnie
Zmęczenie - ale to wynikające z dobrze spełnionego obowiązku. Poza tym nobilitacja do dalszej pracy.
16.11.2007