Oczekujemy: doświadczenia w pracy w restauracji z obsługą gościa indywidualnego/Ala Carte; bardzo dobrej znajomość j. angielskiego; dyspozycyjność również w weekendy; wymagamy dużo uśmiechu i pozytywnej energii :) znajomości pracy na systemie Micross / Pos;
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
1 dni
Zadania: Przygotowywanie i podawanie napojów. Doradztwo w wyborze potraw i informowanie o ich przygotowaniu. Współpraca z kuchnią przy realizacji zamówień.
Od teraz pracujemy dla Ciebie!
Włącz zgodę na udostępnianie swojego CV, a my polecimy je pracodawcom.
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
1 dni
Twoje główne obowiązki: Profesjonalna obsługa klientów i kształtowanie pozytywnych relacji; Przygotowywanie potraw zgodnie z normami restauracji; Utrzymanie porządku i czystości na stanowisku pracy; Obsługa kasy fiskalnej;
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
1 dni
Twoje główne zadania: Profesjonalna obsługa klientów oraz utrzymywanie pozytywnych relacji, Przygotowywanie potraw zgodnie ze standardami firmy, Utrzymywanie porządku na stanowisku pracy, Obsługa kasy fiskalnej.
Cześć! Jeśli pracujesz sezonowo i nie masz planów na nadchodzącą zimę, to proponuję Ci dołączyć do naszego zespołu, w największym ośrodku narciarskim w Polsce, gdzie możesz pracować i się rozwijać. A nóż, widelec się skusisz! Zarezerwuj sobie pracę już dziś! Parę słów o...
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
3 dni
ZAKRES ZADAŃ: Przygotowywanie i podawanie napojów. Doradzanie Gościom w wyborze potraw i informowaniu o sposobie ich przygotowania. Współpraca z pracownikami Kuchni przy realizacji zamówień.
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
3 dni
Twoje główne zadania: zapewnienie profesjonalnej obsługi i budowanie pozytywnych relacji z Klientami; przygotowywanie potraw Top Drive zgodnie ze standardami Restauracji; dbałość o porządek i czystość na stanowisku pracy; obsługa kasy fiskalnej;
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
3 dni
Twoje główne zadania: zapewnienie profesjonalnej obsługi i budowanie pozytywnych relacji z Klientami; przygotowywanie potraw zgodnie ze standardami Restauracji; dbałość o porządek i czystość na stanowisku pracy; obsługa kasy fiskalnej;
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
3 dni
Twoje główne zadania: zapewnienie profesjonalnej obsługi i budowanie pozytywnych relacji z Klientami; przygotowywanie potraw Top Drive zgodnie ze standardami restauracji; dbałość o porządek i czystość na stanowisku pracy; obsługa kasy fiskalnej;
Twoja misja W swojej pracy połączysz zaangażowanie, otwartość na innych oraz swoje doświadczenie, aby goście mogli doświadczać atmosfery gościnności w naszej restauracji, czuli się zaopiekowani i cieszyli się z pobytu u nas! Będziesz współpracować z działem kuchni, aby móc...
Oczekujemy: doświadczenia w pracy w restauracji z obsługą gościa indywidualnego/Ala Carte; bardzo dobrej znajomość j. angielskiego; dyspozycyjność również w weekendy; wymagamy dużo uśmiechu i pozytywnej energii :) znajomości pracy na systemie Micross / Pos;
Twoja misja W swojej pracy połączysz zaangażowanie, otwartość na innych oraz swoje doświadczenie, aby goście mogli doświadczać atmosfery gościnności w naszej restauracji, czuli się zaopiekowani i cieszyli się z pobytu u nas! Będziesz współpracować z działem kuchni, aby móc...
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
8 dni
Opis stanowiska: Dołącz do zespołu Top Drive jako Pracownik Restauracji! Twoim zadaniem będzie: Kompleksowa obsługa klientów. Przygotowywanie posiłków zgodnie ze standardami. Dbałość o czystość na stanowisku pracy. Obsługa kasy fiskalnej.
Twoja misja Będziesz wspierać kierownika działu w zapewnieniu wysokiej jakości usług świadczonych przez restaurację. Będziesz dbać o bieżącą obsługę gości zgodnie ze standardami marki i konceptu restauracyjnego, sprzedaż produktów gastronomicznych oferowanych przez hotel oraz...
Powiatowy Urząd Pracy dla Powiatu Nowosądeckiego
Krynica-Zdrój
aplikuj bez CV
1 dni
Praca Kelner / Kelnerka
Osoba myśląca o pracy kelnera / pracy kelnerki musi cechować się wysoką kulturą osobistą, dyspozycyjnością, a także zdolnością do pracy w zespole. Pracodawcy nie zawsze wymagają doświadczenia w obsłudze gości. Równie chętnie zatrudniane są osoby bez doświadczenia, ale wykazujące się chęcią do pracy, motywacją i pragnieniem nauczenia się technik wysokiej jakości obsługi gości. Kelnerzy i kelnerki wykonują obowiązki w różnorodnych miejscach, takich jak restauracje, kawiarnie, bary czy hotele. Zakres obowiązków obejmuje zwykle serwowanie potraw i napojów, przyjmowanie zamówień oraz utrzymywanie porządku na swoim stanowisku pracy, a także nawiązywanie pozytywnych relacji z klientem. Ważne jest, by osoba na stanowisku kelnera / kelnerki potrafiła udzielać klientom informacji na temat produktów dostępnych w menu, doradzać w kwestii wyboru dań i napojów. Coraz częściej pracownik kawiarni albo restauracji musi wykazywać się znajomością języka angielskiego w stopniu umożliwiającym swobodną komunikację z zagranicznym klientem. W naszym serwisie znajdziesz wiele aktualnych ofert pracy na takie stanowiska jak kelner, baristka, barman. Zaaplikuj i zacznij nową karierę!
Kelner / kelnerka – co robi?
Kelner i kelnerka to osoby odpowiedzialne za profesjonalną obsługę gości w restauracji, kawiarni, barze, ewentualnie na przyjęciu czy wydarzeniu w ramach prowadzonych tam usług cateringowych. Najczęściej jest to praca od poniedziałku do niedzieli, z dwoma dniami wolnymi w ciągu tygodnia. Warto mieć świadomość, że restauracje i inne lokale obsługują gości także w weekendy, dlatego kelner i kelnerka nie zawsze mają wolną sobotę i niedzielę.
Typowe zadania osoby na tym stanowisku to:
przyjmowanie zamówień,
przekazywanie zamówień do kuchni,
rejestrowanie zamówień w systemie,
serwowanie potraw i napojów,
dbanie o czystość na sali,
profesjonalne reprezentowanie pracodawcy.
Kelnerki i kelnerzy muszą również udzielać informacji na temat menu, dań dnia, promocji doradzać w wyborze potraw oraz przyjmować płatności od klientów. Niekiedy, np. w mniejszych lokalach, do ich obowiązków należy też obsługa kasy fiskalnej. W większych restauracjach zakres zadań kelnerów i kelnerek bywa węższy i koncentrują się na obsługiwaniu gości na sali. Zobacz najnowsze oferty pracy w portalu praca.pl i dokładnie przeczytaj zakres obowiązków wymieniany w ogłoszeniach o pracę!
Jak zostać kelnerem / kelnerką?
O stanowisko kelnera, kelnerki często starają się uczniowie, studenci, osoby bez żadnego przygotowania i doświadczenia. Praca ta zwykle jest łatwo dostępna, a wielu pracodawców pilnie poszukuje kadry szczególnie w miesiącach wiosennych i letnich, gdy ruch w lokalach jest większy. Od kandydatów najczęściej nie wymaga się specjalistycznego wykształcenia, niemniej kursy i szkolenia z zakresu obsługi klienta, dyplom ze szkoły kelnerskiej albo szkoły branżowej o profilu gastronomicznym mogą pomóc zdobyć stanowisko w renomowanej restauracji i rozwinąć karierę. Pracodawcy poszukują osób, które są dyspozycyjne i gotowe do pracy w systemie zmianowym, w tym również w weekendy i święta. Kluczowe jest przede wszystkim podejście do klienta oraz chęć nauki i rozwijania swoich umiejętności w gastronomii.
Stanowisko kelnera, kelnerki, barmana, baristy – kompetencje miękkie
Kompetencje miękkie, takie jak wysoko rozwinięte umiejętności komunikacyjne, zdolność do pracy pod presją czasu, pozytywne nastawienie do klienta, umiejętność zachowania profesjonalizmu w trudnych i stresujących sytuacjach, opanowanie, wysoka kultura osobista, umiejętność pracy w grupie – są niezwykle ważne dla każdego, kto chce pracować na stanowisku kelnera, kelnerki, barmana czy baristy, czy ogólnie rzecz biorąc w gastronomii, przy obsłudze gości. Pracownik powinien być odporny na stres, umieć radzić sobie z trudnymi klientami oraz posiadać zdolności organizacyjne, które umożliwiają efektywne zarządzanie czasem pracy i szybkie reagowanie na potrzeby klientów.
Ile zarabia kelner / kelnerka?
Kelnerzy często pracują w niepełnym wymiarze godzin (elastyczne godziny pracy), a także w systemie z niską podstawą i napiwkami od klientów, dlatego określenie typowych zarobków na tym stanowisku nie jest łatwe. Więcej zarabia się w dużych restauracjach, w których panują wysokie standardy obsługi klienta, a kadrę kelnerską stanowią osoby z udokumentowanymi kwalifikacjami. Niemniej skuteczny, charyzmatyczny kelner, który ma dobre podejście do gości, dzięki wysokim napiwkom także może osiągać satysfakcjonujące wynagrodzenie. Jak informuje Ogólnopolskie Badanie Wynagrodzeń, zarobki kelnerów zwykle oscylują wokół 4-5 tys. zł brutto na miesiąc.
Najnowsze oferty pracy dla kelnerów / kelnerek w miastach
Pełny etat, praca tymczasowa, dorywcza, sezonowa. Jeśli chodzi o zawód kelnera, na rynku pracy panuje duża różnorodność względem form zatrudnienia. Jeśli szukasz nowej pracy w tym zawodzie, koniecznie zacznij przeglądać nowe oferty w naszym serwisie. Pamiętaj, by skorzystać z filtrów wyszukiwania, by szybciej dotrzeć do ogłoszeń w Twojej okolicy!
Praca kelner / kelnerka– najczęściej zadawane pytania:
Czy do pracy jako kelner / kelnerka wymagana jest znajomość języka angielskiego?
Niektórzy pracodawcy, szczególnie ci w większych miastach i miejscowościach turystycznych, szukają pracowników, którzy posługują się językiem angielskim w stopniu pozwalającym na swobodną obsługę gości lokalu.
Jakie są główne obowiązki kelnera / kelnerki?
Kelnerka / kelner na co dzień zajmuje się przyjmowaniem zamówień, przedstawianiem oferty dnia, przekazywaniem zamówienia kucharzom, a także podawaniem gotowych dań. Ważnym aspektem tej pracy jest także dbanie o odpowiedni wizerunek restauracji.