Czy pasjonują Cię podróże i praca w dynamicznym środowisku? Oto Twoja szansa! ISMIRA agency intensywnie poszukuje kandydatów na pozycję Head Waiter/Waitress dla prestiżowej floty ROYAL CARIBBEAN GROUP!
Osoba zatrudniona na stanowisku głównego kelnera będzie odpowiedzialna za koordynację pracy restauracji, realizując zadania i funkcje opisane poniżej z profesjonalizmem i zaangażowaniem. Do Twoich miejsc pracy należeć będzie, ale nie ograniczać się do, głównej jadalni, bufetu Windjammer i różnorodnych restauracji tematycznych. Jako część zespołu gastronomicznego będziesz zarządzać zapewnianiem wysokiej jakości obsługi klienta. Obowiązki określone w dokumentacji będą realizowane przez Ciebie lub zespół pod Twoim kierownictwem.
Lider Zespołu Obsługi Kelnerskiej
Location: Stany Zjednoczone, Royal Caribbean Cruises
Co oferujemy?
- Dołącz do zespołu Royal Caribbean Cruises Ltd., który jest powszechnie uznawany za renomowane miejsce pracy.
- Umocnij swoją pozycję zawodową i poszerzaj horyzonty kariery.
- Odkrywaj różne zakątki globu podczas pracy.
- Zyskaj cenne doświadczenie współpracując z przedstawicielami ponad 72 różnych kultur.
- Zapewniamy stabilność zatrudnienia z kontraktem trwającym 29 tygodni, a po nim zapewniamy 10 tygodni wolnego.
- Obniż swoje wydatki życiowe, gdyż na statku nie ponosisz kosztów zakwaterowania i wyżywienia.
- Zwracamy koszty wizowe w trakcie kontraktu.
- Podczas obowiązywania umowy zapewniamy ubezpieczenie zdrowotne.
ZADANIA NA STANOWISKU:
- Pogłębia swoją znajomość i umiejętności w zakresie branżowej terminologii oraz prawidłowej wymowy nazw dań i rodzajów win.
- Aktywnie rozwija swój warsztat przez zapoznanie się z menu i kartą win, aby móc skutecznie doradzać gościom, co przekłada się na podniesienie standardu ich doświadczeń kulinarnych. Oferuje wsparcie dla mniej doświadczonych kolegów z zespołu, udzielając wskazówek i promując ich rozwój zawodowy.
- Przygotowuje i organizuje odpowiednie wyposażenie stołu, w tym obrusy, sztućce oraz naczynia.
- Zgodnie z najwyższymi standardami obsługi, aranżuje nakrycie na stołach.
- Z entuzjazmem przyjmuje i odprowadza gości do stolików, zapewniając im komfortowe i odpowiednie miejsca zgodnie z protocolami obsługi.
- Przedstawia i poleca pozycje z karty dań i napojów, doradza w wyborze wyjątkowych posiłków i dopasowanych win, odpowiadając tym samym na wszelkie pytania dotyczące propozycji kulinarnej.
- Podsuwa sugestie, aby zaangażować klientów, jednocześnie pomagając w realizacji celów zarządczych dotyczących rotacji zapasów.
- W sytuacji konieczności zajmuje się przekazywaniem zleceń do kuchni, a także serwowaniem posiłków i napojów z właściwych miejsc w lokalu.
- Sprawuje piecze nad prezentacją i jakością serwowanych potraw i napojów.
- Dbając o estetykę, dekoruje i przyozdabia serwowane pozycje przed dostarczeniem ich gościom.
- Obsługuje zamówienia w systemie kasowym.
- Jest odpowiedzialny za utrzymywanie nieskazitelnego stanu swojego sektora pracy, co obejmuje dbałość o czystość stołów, mebli pomocniczych i krzeseł.
- Uważnie obserwuje gości, aby zoptymalizować obsługę poprzez przewidywanie ich potrzeb, reagując na specjalne życzenia i rozpoznając moment zakończenia obsługi.
Oczekiwania wobec kandydata:
- Posiadasz minimum dwuletnie doświadczenie w roli kapitana bądź szefa kuchni, ewentualnie pełniąc funkcję głównego kelnera, z preferencją do tych, którzy łączyli te role z menedżerskimi obowiązkami w restauracji klasyfikowanej w kategorii czterech lub pięciu gwiazdek.
- Twoje doświadczenie zawodowe na pokładzie statku będzie istotnym atutem.
- Oczekujemy płynnej komunikacji w języku angielskim.
- Znajomość jednego lub więcej języków, takich jak hiszpański, francuski, niemiecki, włoski lub portugalski, jest szczególnie ceniona, ponieważ praca odbywa się w środowisku międzynarodowym.
- Musisz mieć co najmniej 21 lat.
- Wymagane pełne zaszczepienie przeciw COVID-19 preparatem uznanym przez Światową Organizację Zdrowia.
- Twoje gotowość do nauki i zaangażowanie w dostarczanie usług najwyższej jakości naszym gościom jest kluczowe dla roli, którą oferujemy.