Jeśli zawsze marzyłeś o pracy i podróżach – to stanowisko na statku wycieczkowym jest dla Ciebie! Agencja ISMIRA aktywnie prowadzi rekrutację na stanowisko GŁÓWNY KELNER/ KELNERKA dla ROYAL CARIBBEAN GROUP!
Główny Kelner/personel będzie pełnił funkcje związane z sekwencją obsługi restauracji oraz wszystkimi niezbędnymi obowiązkami i obowiązkami opisanymi poniżej. Lokalizacje te obejmują między innymi główną jadalnię, Windjammer i restauracje specjalistyczne. Pełniąc swoją rolę w lokalach restauracyjnych będzie dbał o uprzejmą i profesjonalną obsługę gości. Opisane poniżej obowiązki wykonywane są osobiście lub przez podwładnych.
Główny Kelner/personel będzie pełnił funkcje związane z sekwencją obsługi restauracji oraz wszystkimi niezbędnymi obowiązkami i obowiązkami opisanymi poniżej. Lokalizacje te obejmują między innymi główną jadalnię, Windjammer i restauracje specjalistyczne. Pełniąc swoją rolę w lokalach restauracyjnych będzie dbał o uprzejmą i profesjonalną obsługę gości. Opisane poniżej obowiązki wykonywane są osobiście lub przez podwładnych.
Główny Kelner / Kelnerka
Location: Stany Zjednoczone, Royal Caribbean Cruises
KORZYŚCI:
- Praca w Royal Caribbean Cruises Ltd. uznana została za jedno z najwyżej ocenianych miejsc pracy
- Zdobądź uznanie i możliwości rozwoju zawodowego
- Podróżuj dookoła świata
- Doświadczenie w pracy z ponad 72 narodowościami
- Praca stała na podstawie umowy o pracę na 29 tygodni, następnie 10 tygodni urlopu
- Oszczędzaj pieniądze, ponieważ nie płacisz za wyżywienie i zakwaterowanie na pokładzie
- Opłata wizowa zostanie zwrócona na pokładzie
- Ubezpieczenie medyczne zapewniane w trakcie trwania umowy
OBOWIĄZKI:
- Uczy się i stosuje odpowiednią terminologię oraz wymowę dotyczącą potraw i wina.
- Zdobywa wiedzę na temat opisów menu i list win, aby odpowiednio omówić pozycje i poprawić wrażenia kulinarne gości. Zapewnia przywództwo w miejscu pracy i wskazówki dla zastępców kelnerów w celu wzmocnienia ich obecnych wyników i przygotowania do ewentualnego awansu na stanowisko głównego kelnera.
- Pozyskuje obrusy, sztućce, szkło i porcelanę do nakrywania stołów.
- Układa nakrycia na stołach zgodnie z Drogą Królewską.
- Wita i eskortuje gości, w zależności od przydzielonych im miejsc lub dostępnych miejsc zgodnie z Drogą Królewską. Prezentuje gościom menu z daniami i napojami, sugeruje dania obiadowe, odpowiednie wina oraz odpowiada na pytania dotyczące menu i wyboru win zgodnie z Drogą Królewską.
- Wydaje rekomendacje, aby zachęcić gości, jednocześnie realizując cele zarządu polegające na zmniejszeniu określonych zapasów.
- W razie potrzeby przekazuje zamówienia do kuchni i serwuje dania z kuchni oraz napoje z różnych lokalizacji.
- Zapewnia kontrolę jakości wszystkich prezentacji potraw i napojów.
- Udekoruje i ozdabia przedmioty według potrzeb przed podaniem.
- Wprowadzanie zamówień żywności i napojów do systemu kasowego.
- Odpowiedzialny za utrzymanie czystości i integralności przydzielonego stanowiska, w tym między innymi elementów stołów, stojaków bocznych i krzeseł.
- Obserwuje gości, aby przewidywać ich potrzeby, odpowiada na dodatkowe prośby i określa, kiedy usługa gastronomiczna zostanie zakończona.
WYMAGANIA:
- 2-3 lata doświadczenia na stanowisku kapitana, szefa kuchni lub głównego kelnera, najlepiej w połączeniu z obowiązkami związanymi z zarządzaniem restauracją w restauracji 4-5 gwiazdkowej.
- Mile widziane doświadczenie na statku.
- Wysoki poziom języka angielskiego.
- Bardzo pożądana jest znajomość dodatkowych języków, takich jak hiszpański, francuski, niemiecki, włoski lub portugalski. Umiejętność efektywnej współpracy z innymi w środowisku wielokulturowym.
- Minimalny wiek 21 lat.
- W pełni zaszczepiony przeciwko Covid-19 szczepionką zatwierdzoną przez WHO.
- Chęć nauki i zaangażowanie w wysoką jakość obsługi gości.