XV Akademickie Targi Pracy na Politechnice Wrocławskiej - 8 marca 2011 r.

2011-02-21

8 marca 2011

Politechnika Wrocławska jako jedna z najlepszych uczelni technicznych w Polsce, na dwunastu wydziałach, kształci co roku kilkanaście tysięcy studentów, którzy bardzo wcześnie myślą o zdobywaniu doświadczeń i praktyki w interesujących ich dziedzinach. Z myślą o studentach jak i absolwentach tej uczelni już po raz XV Fundacja MANUS organizuje przedsięwzięcie mające na celu pomóc w zapoznaniu się z rynkiem pracy i znalezieniu zatrudnienia. Akademickie Targi Pracy to również oferta skierowana do pracodawców, którzy otrzymują dzięki nim okazję do pozyskania wykwalifikowanej, wykształconej kadry.

Obecność na targach prestiżowych firm ułatwi nawiązanie bezpośredniego kontaktu z pracodawcami, zapoznanie się z szeroką paletą proponowanych przez nich ofert pracy, a także będzie doskonałą okazją do pozostawienia u wystawców dokumentów aplikacyjnych. Podczas imprezy na specjalnie przygotowanej do tego celu sali, odbędą się prezentacje firm, podczas których można bliżej poznać profile przedsiębiorstw. Szczególnie chcielibyśmy zachęcić wszystkich odwiedzających Akademickie Targi Pracy do uczestnictwa w prezentacjach takich jak:

• „TT INSPIRACJE - INNOWACJE " firmy  Transition Technologies S.A.
  • „UDT- wspólne cele, indywidualne możliwości. Stabilny rozwój dzięki odpowiedzialnemu pracodawcy” - Urzędu Dozoru Technicznego.

Obie prezentacje będą odbywać się w Budynku Głównym Politechniki Wrocławskiej (Wybrzeże Wyspiańskiego 27, bud. A-1,) w Sali nr 241,  w godzinach od 12.00  do 13.45.

W wystawie swoje uczestnictwo zgłosiły już m.in. takie firmy jak: Nestle Polska S.A. , Robert Bosch Sp. z o.o. , Nokia Siemens Networks Sp. z o.o., IBM Global Services Delivery Centre Polska , BLSstream Sp. z o.o.

Jeśli szukasz: praktyk, staży lub pracy, 8 marca przyjdź na Politechnikę Wrocławską!!! Odwiedzający otrzymają bezpłatny folder zawierający informacje o pracodawcach, programie targów i ofertach pracy. Impreza organizowana, jak co roku przez Fundację MANUS oraz prowadzony przez nią portal WokolKariery.pl, odbędzie się w budynku Zintegrowanego Centrum Studenckiego (bud. C-13) w godzinach od 09:00 do 16:00. Więcej informacji na stronie www.atp.manus.pl