VII Konwent Prawa Pracy - przełomowe zmiany w przepisach

2015-09-10

25 czerwca br. Sejm uchwalił ustawę o zmianie ustawy - Kodeks pracy oraz niektórych innych ustaw, która wprowadza obszerne zmiany w zasadach zawierania umów na czas określony. Choć ustawa wejdzie w życie dopiero po upływie 6 miesięcy od dnia ogłoszenia w Dzienniku Ustaw, warto zapoznać się z nią już dziś, aby dobrze przygotować się na nadchodzące zmiany.

W trakcie VII edycji Konwentu Prawa Pracy w sposób praktyczny przybliżymy Państwu nadchodzące zmiany: uchwalone już przez Sejm zmiany w umowach na czas określony, które można nazwać mianem rewolucyjnych, kolejną turę rozszerzenia uprawnień rodzicielskich, która ma pogodzić pracę z życiem rodzinnym - zmiany uchwalone przez Sejm 24 lipca 2015 r. zmiany w ustalaniu podstawy zasiłku chorobowego, a więc również zasiłku macierzyńskiego, która wchodzi w życie 1 stycznia 2016 r. przedstawimy Państwu zasady przyznawania zasiłku macierzyńskiego, z uwględnieniem rozszerzenia grupy osób uprawnionych do zasiłku, wchodzące w życie 1 stycznia 2016 r. oskładkowanie umów zlecenia, jakie są konsekwencje wyroku SN III UZP 2/15 dotyczącego oskładkowania członków zarządu.

Stoliki eksperckie

Istnieje możliwość indywidualnych konsultacji

Przez cały czas trwania wydarzenia do Państwa dyspozycji będą również eksperci Doradztwa Kadrowego–Centrum Pomocy Profesjonalisty, którzy podczas dyżuru przy stolikach eksperckich rozwiążą Państwa problemy z zakresu kadr.

Poznaj praktyczne rozwiązania problemów z jakimi pracodawcy i kadrowcy stykają się w codziennej pracy! Sprawdź szczegółowy program konwentu >>

Zarejestruj się już dziś!
Formularz zgłoszeniowy znajdziesz tutaj >>