VII Akademickie Targi Pracy w Opolu

2015-03-13

Po raz 7. zapraszamy do udziału w Akademickich Targach Pracy, które mają być miejscem spotkania studentów z przedstawicielami świata biznesu. Chcemy pomóc młodym ludziom w wejściu na rynek pracy, wspierać przedsiębiorczość akademicką, a także skutecznie promować pracodawców.

Nazwa wydarzenia:
VII Akademickie Targi Pracy

Termin wydarzenia:
Środa 18 marca 2015 r. w godzinach od 10.00 do 14.00

Miejsce wydarzenia:
Pawilon „Łącznik”, ul. Mikołajczyka 16, zlokalizowany w pierwszym kampusie Politechniki Opolskiej (w sąsiedztwie domów studenta)

Organizatorzy:
Akademickie Biuro Karier Politechniki Opolskiej funkcjonujące w ramach Działu Współpracy i Rozwoju Politechniki Opolskiej

Targi rokrocznie cieszą się coraz większym zainteresowaniem, a swoje stoiska rozkładają u nas firmy z całej Polski, gdyż impreza jest najlepszą okazją do zaprezentowania firmy i spotkania z potencjalnymi pracownikami.

W 2014 r. w Targach udział wzięło ponad 40 firm i 1000 studentów, a liczba ta z roku na rok rośnie.

Udział w Targach zadeklarowało ponad 40 firm:
Animex Foods, ATMOTERM, Autoliv Poland, Ayusa-Intrax, CCIG Capgemini Polska, CB, CHESPA, CODEFUSION, COVEBO Work Office & Human Resources, Cpl Jobs, CSS Corp., Diehl Controls, Dział Współpracy Międzynarodowej PO, Elica Group Polska, EURES Opole, Fundacja Instytut Trwałego Rozwoju, GEA Technika Cieplna, Górażdże Cement, ifm ecolink, Ineva Services Limited, Kancelaria Prawna Harynek, KORONA CANDLES, Kosmosoft, Kronospan OSB, MEB Technical, Metsä Tissue Krapkowice, Mieszko Bis, Mostostal Warszawa, MULTISERWIS, Nb Polska Oddział w Namysłowie, NESTRO PPHU, Nutricia Zakłady Produkcyjne, OPOLGRAF, ORLEN Centrum Serwisowe, Piterion Polska, Powiatowy Urząd Pracy w Opolu, PPUH Filplast, TRW Centrum Inżynieryjne, Wielton, Wind Field, Zakłady Mechaniczne ZAMPAP.

W trakcie Targów planowane są wykłady, warsztaty i szkolenia dla uczestników prowadzone przez praktyków z firm:

• CB: WARSZTAT "ZARZĄDZANIE STRESEM";
  • Metsä Tissue: SZKOLENIE „ASSESSMENT CENTER Z PUNKTU WIDZENIA KANDYDATA”;
  • TRW Centrum Inżynieryjne: SZKOLENIE "PROJEKTOWANIE PASÓW BEZPIECZEŃSTWA";
  • Kancelaria Prawna Harynek: SZKOLENIE "PRAWO PRACY";
  • MEB Technical: WYKŁAD "ODNAWIALNE ŹRÓDŁA ENERGII. INSTALACJE FOTOWOLTAICZNE Z WYKORZYSTANIEM MANAGEMENTU ENERGII";
  • CODEFUSION: WYKŁAD "BUSINESS PROCESS MODELING NOTATION (BPMN) W 20 MINUT";
  • IFM ECOLINK: WYKŁAD "PREZENTACJA FIRMY I PRODUKTÓW”;
  • Nutricia: WYKŁAD "PREZENTACJA FIRMY I PROGRAMU STAŻOWEGO".

Krótką relację z zeszłorocznych targów znaleźć można na kanale Youtube:

Link do zdjęcia z zeszłorocznej edycji targów:

Więcej informacji o Targach znajdą Państwo na naszej stronie internetowej: www.abk.po.opole.pl
lub pod numerem telefonu: 77/ 449-80-71