Szósta edycja Akademii Danfoss

2016-02-24

Danfoss Poland zaprasza do udziału w 6. edycji Akademii Danfoss – programu stypendialnego, którego celem jest wspieranie rozwoju ambitnych studentów oraz przygotowanie ich do startu w życie zawodowe.

W programie stypendialnym Danfoss Poland mogą wziąć udział studenci uczelni z województwa mazowieckiego oraz pomorskiego, zarówno z kierunków technicznych, jak i humanistycznych. Firma Danfoss poszukuje studentów angażujących się w dodatkową działalność uniwersytecką lub pozauniwersytecką, osiągających dobre wyniki w nauce, mających pomysł na swoją przyszłość. Każdego roku, trzech laureatów Akademii Danfoss otrzymuje stypendium w wysokości 5 000 zł, gwarantowane płatne praktyki w firmie oraz roczną opiekę mentorską eksperta Danfoss.

Aby aplikować do programu, wystarczy wysłać  CV wraz z listem motywacyjnym (w języku polskim i angielskim) na adres: rekrutacja@danfoss.pl do 8 kwietnia br.

Następnie, po tym terminie odbędą się rozmowy rekrutacyjne ze studentami. Osoby, które zaprezentują się najlepiej, przejdą do kolejnego etapu, gdzie ich zadaniem będzie przedstawienie rozwiązania na zadane wcześniej case study, dotyczące tematyki technicznej lub humanistycznej. W ostatnim etapie wybrani kandydaci zostaną poproszeni
o przedstawienie siebie przy pomocy  multimedialnego CV.

Szczegóły dotyczące Akademii Danfoss można znaleźć na oficjalnej stronie programu www.danfoss.pl/akademia

oraz facebook.com/DanfossAkademia, w Biurach Karier Politechniki Warszawskiej, Politechniki Gdańskiej, Uniwersytetu Warszawskiego oraz Uniwersytetu Gdańskiego.

Program Akademia Danfoss jest jedną z wielu inicjatyw podejmowanych przez Danfoss w Polsce na rzecz współpracy z uczelniami oraz budowania zainteresowania marką Danfoss wśród studentów. Co roku firma Danfoss przyjmuje na praktyki około 30 studentów i absolwentów, organizuje wycieczki do fabryk, uczestniczy w targach pracy, dzieląc się ze studentami wiedzą specjalistyczną.

***

Firma Danfoss tworzy technologie, które pozwolą w przyszłości uzyskać więcej mniejszym nakładem środków. Rozwiązania Danfoss stanowią odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie w zakresie infrastruktury, przemysłu spożywczego, efektywności energetycznej i rozwiązań przyjaznych dla środowiska. Oferowane produkty i usługi są wykorzystywane w takich obszarach jak: chłodnictwo, klimatyzacja, ogrzewnictwo, sterowanie silnikami i maszyny mobilne. Firma działa także w obszarze energii odnawialnej oraz infrastruktury grzewczej dla miast i społeczności miejskich. Tradycja tworzenia przez Danfoss innowacyjnych technologii sięga 1933 roku. Obecnie firma jest światowym liderem w swojej branży, zatrudnia 22 500 pracowników i świadczy usługi na rzecz klientów w ponad 100 krajach. Danfoss jest przedsiębiorstwem prywatnym, którego właścicielem jest nadal rodzina jego założycieli. Więcej informacji na temat Danfoss można znaleźć na stronie www.danfoss.com

W Polsce znajdują się 4 zakłady produkcyjne Danfoss: w Grodzisku Mazowieckim oraz Tuchomiu, a także we Wrocławiu i Bielanach Wrocławskich. Dwa pierwsze zakłady reprezentują segment Climate & Energy, natomiast Wrocław i Bielany Wrocławskie Danfoss Power Solutions. Łączne zatrudnienie w Polsce kształtuje się na poziomie 1400 osób. Więcej o firmie Danfoss Poland można przeczytać na stronie www.danfoss.pl

Więcej informacji:
Biuro prasowe Danfoss Poland:
Anna Kałaska-Nejfeld
ul. Chrzanowska 5, 05-825 Grodzisk Mazowiecki