Praca Kariera Rozwój

2014-02-11

Targi Praca Kariera Rozwój dla Studentów i Absolwentów Szkół Wyższych to największe przedsięwzięcie na rynku pracy i wśród społeczności studenckiej w regionie. To jedna z nielicznych imprez, która daje szansę znalezienia satysfakcjonującej pracy młodym i ambitnym ludziom. Po raz ósmywydarzenie to zorganizują wspólnie Komitet Lokalny AIESEC Kielce, Targi Kielce oraz Regionalne Centrum Wolontariatu w Kielcach.

Targi Praca Kariera Rozwój to co roku gromadzą kilkudziesięciu wystawców i kilka tysięcy studentów.

Celem targów jest zbliżenie środowisk studenckich i firm oraz zaprezentowanie aktywnym i przedsiębiorczym osobom szansy, jaką jest praca w Polsce. Targi dają pracodawcom możliwość promocji staży wśród studentów. Wystawa jako pomost między środowiskami akademickim i biznesowym uświadamia młodym ludziom konieczność zadbania o własny rozwój zawodowy także poprzez praktyki i szkolenia.

Podczas targów studenci i absolwenci uczelni wyższych mogą wziąć udział w szeregu warsztatów prowadzonych przez przedsiębiorców i praktyków zawodu. Warto zatem pamiętać, iż udział w targach stanowi skuteczną reklamę  przedsiębiorstw wśród obecnych studentów i absolwentów, czyli przyszłych pracowników.

Targi dają pracodawcom szansę promocji praktyk, pracy i staży wśród studentów. Umożliwiają:

· bezpośredni kontakt z potencjalnymi pracownikami,

· wymianę informacji oraz wzajemnych oczekiwań,

· pozycjonowanie firmy na rynku.

Ważne daty: 17 marca- termin przesyłania zgłoszeń, 8 kwietnia 2014 r.- data wydarzenia.

Link do strony: www.targikielce.pl