Nowoczesna służba BHP w zarządzaniu bezpieczeństwem i higieną pracy – Edycja II

2015-06-03

Nowoczesna służba BHP w zarządzaniu bezpieczeństwem i higieną pracy – Edycja II

Nowoczesna służba BHP to wydarzenie dedykowane pracodawcom, pracownikom służb bhp, przedstawicielom związków zawodowych, społecznym inspektorom pracy, a także wszystkim innym osobom zajmującym się bezpieczeństwem i higieną pracy.

Konferencja BHP jest również miejscem spotkań i wymiany doświadczeń przy udziale ekspertów posiadających rozległą wiedzę na tematy związane z praktycznym zastosowaniem przepisów i zasad bhp w codziennej pracy.

W trakcie konferencji przybliżymy problematyczne zagadnienia dotyczące:
obowiązujących od 1 kwietnia 2015 r.  zmian w przepisach związanych z profilaktycznymi badaniami lekarskimi
zatrudnienia pracowników służby bhp
bezpiecznej pracy osób niepełnosprawnych
nieuznania wypadku przy pracy przez ZUS
ręcznych  prac transportowych
pracy na wysokości

Wskażemy najnowsze przepisy, dokonamy ich interpretacji oraz przedstawimy najbardziej optymalne rozwiązania możliwe do wykorzystania w pracy.

W trakcie konferencji istnieje możliwość zadawania pytań oraz udziału w aktywnej dyskusji.

Do dyspozycji uczestników będą również eksperci - którzy podczas dyżuru przy stolikach eksperckich pomogą rozwiązać problemy z zakresu bhp.

Mamy nadzieję, iż zapoznanie się z proponowaną przez nas problematyką pozwoli osobom zarządzającym podejmować świadome, przemyślane i najlepiej dopasowane do sytuacji decyzje w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy, a pracownikom służby bhp jak najlepsze ich wykonanie – z korzyścią dla pracodawcy, w poszanowaniu praw pracownika oraz w zgodzie z przepisami prawa.

Zapoznaj się z programem
i zarezerwuj miejsce!