Technolog żywności
Miejsce pracy: Mysłowice, Oświećimska 54
Zakres podstawowy:
- Czynne uczestnictwo we wdrażaniu i rozwoju nowych produktów,
- Zarządzanie, organizacja i nadzór nad prawidłowym przebiegiem procesów technologicznych,
- Ścisła współpraca z pozostałymi działami firmy (R&D, sprzedaży, zakupów a także produkcyjnym)
- Udział w audytach zewnętrznych i wewnętrznych
- Tworzenie i nadzór nad procedurami i instrukcjami powstającymi w zakładzie a także wszelką dokumentacją jakościową związana z zakresem pracy.
Zakres dodatkowy:
- Definiowanie i wdrażanie usprawnień optymalizujących wskaźniki produkcyjne i jakościowe,
- Monitorowanie budżetów realizowanych zadań, monitorowanie wskaźników efektywności i podejmowanie działań umożliwiających optymalizację kosztów,
Wymagania
- Wykształcenie wyższe chemiczne/ biologiczne/ technologiczne lub pokrewne
- Wiedza i doświadczenie z zakresu technologii procesu produkcyjnego
- Doświadczenie laboratoryjne, znajomość technik i narzędzi pomiarowych w przemyśle spożywczym,
- Znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym
- Odpowiednia organizacja pracy oraz zdolności analityczne,
- Znajomość systemów: HACCP, BRC, inne
- Mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku
Oferujemy:
- Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na pełny etat,
- Praca w stałym, niezmiennym od lat zespole miłych i ambitnych ludzi.
- Dostęp do produkowanych przez firmę suplementów diety na preferencyjnych warunkach.