Ogłoszenie numer: 3439164, z dnia 2020-07-01
Technolog piekarnictwa i cukiernictwa
Miejsce pracy: śląskie, Czernichów
Opis stanowiska
- opracowywanie i wdrażanie nowych produktów wraz z wykonaniem kalkulacji
- opracowywanie i wdrażanie nowych rozwiązań technologicznych
- zapewnienie terminowej realizacji planu produkcyjnego i prawidłowego przebiegu procesów produkcyjnych
- standaryzacja parametrów technologicznych oraz optymalizacja procesów produkcyjnych
- opracowanie i dokumentacja technologii wytwarzania oraz przeprowadzanie prób produkcyjnych nowych produktów
- opracowywanie i aktualizacja instrukcji technologicznych, oraz instrukcji stanowiskowych
- bieżąca analiza raportu strat i odchyleń recepturowych w celu weryfikacji i optymalizacji zużyć
- nadzór nad jakością wytwarzanych produktów
Wymagania
- wykształcenie wyższe lub średnie kierunkowe (technologia żywności, technologia piekarnictwa-cukiernictwa)
- doświadczenie zawodowe w branży na stanowisku technologa produkcji piekarskiej – min. 3 lata
- znajomość rynku piekarniczo-cukierniczego
- dobra znajomość technologii piekarniczej oraz umiejętność przełożenia teorii na praktykę
- gotowość do pracy w systemie 3 zmianowym – elastyczny czas pracy
- praktyczna znajomość obsługi pieców wsadowych i obrotowych
- praktyczna znajomość systemów zarządzania jakością
- umiejętność obsługi komputera (pakiet Office, Internet)
- odpowiedzialność, samodzielność i dobra organizacja pracy
Oczekiwania:
- teoretyczna i praktyczna znajomość technologii produkcyjnych z zakresu cukiernictwa i piekarnictwa
- doświadczenie w zarządzaniu zespołem pracowników
- wysoki poziom umiejętności interpersonalnych i organizacyjnych
- znajomość zasad 5S, HACCP, GMP, GHP
Oferujemy
- zatrudnienie w oparciu o umowa o pracę
- wynagrodzenie adekwatne do zajmowanego stanowiska, doświadczenia, umiejętności
- stabilne zatrudnienie
- możliwość rozwoju zawodowego
- telefon służbowy
- opieka medyczna
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.