Nasz Klient–właściciel stylowego i unikatowego kompleksu hotelowo-rekreacyjnego położonego w malowniczym otoczeniu polskich Tatr, poszukuje szukających ciekawych i nowych wyzwań, doświadczonych kandydatów na stanowisko:
Szef Kuchni
Miejsce pracy: małopolskie
Nr Ref.: SZK/10/2014
Zadania Szefa Kuchni w szczególności będą obejmowały:
- bezpośredni nadzór nad działalnością operacyjną kuchni wraz z zapleczem magazynowym
- wprowadzanie nowych kart menu, opracowywanie receptur dań
- rekrutację i szkolenie personelu kuchennego
- kontrolę pracy podległego zespołu kucharzy oraz pomocniczego personelu kuchennego
- efektywne planowanie pracy / kosztów
- kontrolę kosztów pracowniczych, układanie grafików pracy, prowadzenie ewidencji czasu pracy
- kontrolę HACCP
- kontrolę magazynów oraz zapotrzebowania operacyjnego kuchni
- kontrolę wskaźnika F&B Cost
- kontrolę rozliczeń
- zamówienia towaru
Wymagania stawiane kandydatom:
- minimum kilkuletnie doświadczenie zawodowe na stanowisku szefa kuchni w hotelu konferencyjno- biznesowym
- doświadczenie w organizacji imprez okolicznościowych, bankietów i usług cateringowych
- znajomość zagadnień z obszaru HACCP, kalkulacji cenowych, ewidencji produkcji gastronomicznej
- znajomość najnowszych trendów gastronomii
- umiejętność opracowania receptur dań oraz sporządzania ich kalkulacji cenowej
- znajomość systemów magazynowych oraz programów POS
- predyspozycje do zarządzania podległym zespołem i delegowania zadań
- rozwinięte zdolności interpersonalne i komunikacyjne
- zaangażowanie w pracę i entuzjazm
- zorientowanie na wysoki standard obsługi
- odporność na stres
- znajomość języka angielskiego
- wykształcenie średnie kierunkowe
Nasz klient oferuje:
- zatrudnienie na podstawie umowy o pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku
- pracę w profesjonalnym, dynamicznym zespole
- bardzo dobrą atmosferę pracy