Oczekujemy: doświadczenia w pracy w restauracji z obsługą gościa indywidualnego/Ala Carte; bardzo dobrej znajomość j. angielskiego; dyspozycyjność również w weekendy; wymagamy dużo uśmiechu i pozytywnej energii :) znajomości pracy na systemie Micross / Pos;
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
23 godz.
Twoje główne zadania: Profesjonalna obsługa klientów oraz utrzymywanie pozytywnych relacji, Przygotowywanie potraw zgodnie ze standardami firmy, Utrzymywanie porządku na stanowisku pracy, Obsługa kasy fiskalnej.
Od teraz pracujemy dla Ciebie!
Włącz zgodę na udostępnianie swojego CV, a my polecimy je pracodawcom.
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
1 dni
Zadania: Przygotowywanie i podawanie napojów. Doradztwo w wyborze potraw i informowanie o ich przygotowaniu. Współpraca z kuchnią przy realizacji zamówień.
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
1 dni
Twoje główne obowiązki: Profesjonalna obsługa klientów i kształtowanie pozytywnych relacji; Przygotowywanie potraw zgodnie z normami restauracji; Utrzymanie porządku i czystości na stanowisku pracy; Obsługa kasy fiskalnej;
Cześć! Jeśli pracujesz sezonowo i nie masz planów na nadchodzącą zimę, to proponuję Ci dołączyć do naszego zespołu, w największym ośrodku narciarskim w Polsce, gdzie możesz pracować i się rozwijać. A nóż, widelec się skusisz! Zarezerwuj sobie pracę już dziś! Parę słów o...
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
2 dni
Twoje główne zadania: zapewnienie profesjonalnej obsługi i budowanie pozytywnych relacji z Klientami; przygotowywanie potraw Top Drive zgodnie ze standardami restauracji; dbałość o porządek i czystość na stanowisku pracy; obsługa kasy fiskalnej;
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
3 dni
ZAKRES ZADAŃ: Przygotowywanie i podawanie napojów. Doradzanie Gościom w wyborze potraw i informowaniu o sposobie ich przygotowania. Współpraca z pracownikami Kuchni przy realizacji zamówień.
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
3 dni
Twoje główne zadania: zapewnienie profesjonalnej obsługi i budowanie pozytywnych relacji z Klientami; przygotowywanie potraw Top Drive zgodnie ze standardami Restauracji; dbałość o porządek i czystość na stanowisku pracy; obsługa kasy fiskalnej;
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
3 dni
Twoje główne zadania: zapewnienie profesjonalnej obsługi i budowanie pozytywnych relacji z Klientami; przygotowywanie potraw zgodnie ze standardami Restauracji; dbałość o porządek i czystość na stanowisku pracy; obsługa kasy fiskalnej;
Oczekujemy: doświadczenia w pracy w restauracji z obsługą gościa indywidualnego/Ala Carte; bardzo dobrej znajomość j. angielskiego; dyspozycyjność również w weekendy; wymagamy dużo uśmiechu i pozytywnej energii :) znajomości pracy na systemie Micross / Pos;
Twoja misja W swojej pracy połączysz zaangażowanie, otwartość na innych oraz swoje doświadczenie, aby goście mogli doświadczać atmosfery gościnności w naszej restauracji, czuli się zaopiekowani i cieszyli się z pobytu u nas! Będziesz współpracować z działem kuchni, aby móc...
Twoja misja W swojej pracy połączysz zaangażowanie, otwartość na innych oraz swoje doświadczenie, aby goście mogli doświadczać atmosfery gościnności w naszej restauracji, czuli się zaopiekowani i cieszyli się z pobytu u nas! Będziesz współpracować z działem kuchni, aby móc...
pracownik fizyczny umowa o pracę / zlecenie pełny etat
8 dni
Opis stanowiska: Dołącz do zespołu Top Drive jako Pracownik Restauracji! Twoim zadaniem będzie: Kompleksowa obsługa klientów. Przygotowywanie posiłków zgodnie ze standardami. Dbałość o czystość na stanowisku pracy. Obsługa kasy fiskalnej.
Twoja misja Będziesz wspierać kierownika działu w zapewnieniu wysokiej jakości usług świadczonych przez restaurację. Będziesz dbać o bieżącą obsługę gości zgodnie ze standardami marki i konceptu restauracyjnego, sprzedaż produktów gastronomicznych oferowanych przez hotel oraz...
Powiatowy Urząd Pracy dla Powiatu Nowosądeckiego
Krynica-Zdrój
aplikuj bez CV
1 dni
Praca Kelner / Kelnerka
Osoba myśląca o pracy kelnera / pracy kelnerki musi cechować się wysoką kulturą osobistą, dyspozycyjnością, a także zdolnością do pracy w zespole. Pracodawcy nie zawsze wymagają doświadczenia w obsłudze gości. Równie chętnie zatrudniane są osoby bez doświadczenia, ale wykazujące się chęcią do pracy, motywacją i pragnieniem nauczenia się technik wysokiej jakości obsługi gości. Kelnerzy i kelnerki wykonują obowiązki w różnorodnych miejscach, takich jak restauracje, kawiarnie, bary czy hotele. Zakres obowiązków obejmuje zwykle serwowanie potraw i napojów, przyjmowanie zamówień oraz utrzymywanie porządku na swoim stanowisku pracy, a także nawiązywanie pozytywnych relacji z klientem. Ważne jest, by osoba na stanowisku kelnera / kelnerki potrafiła udzielać klientom informacji na temat produktów dostępnych w menu, doradzać w kwestii wyboru dań i napojów. Coraz częściej pracownik kawiarni albo restauracji musi wykazywać się znajomością języka angielskiego w stopniu umożliwiającym swobodną komunikację z zagranicznym klientem. W naszym serwisie znajdziesz wiele aktualnych ofert pracy na takie stanowiska jak kelner, baristka, barman. Zaaplikuj i zacznij nową karierę!
Kelner / kelnerka – co robi?
Kelner i kelnerka to osoby odpowiedzialne za profesjonalną obsługę gości w restauracji, kawiarni, barze, ewentualnie na przyjęciu czy wydarzeniu w ramach prowadzonych tam usług cateringowych. Najczęściej jest to praca od poniedziałku do niedzieli, z dwoma dniami wolnymi w ciągu tygodnia. Warto mieć świadomość, że restauracje i inne lokale obsługują gości także w weekendy, dlatego kelner i kelnerka nie zawsze mają wolną sobotę i niedzielę.
Typowe zadania osoby na tym stanowisku to:
przyjmowanie zamówień,
przekazywanie zamówień do kuchni,
rejestrowanie zamówień w systemie,
serwowanie potraw i napojów,
dbanie o czystość na sali,
profesjonalne reprezentowanie pracodawcy.
Kelnerki i kelnerzy muszą również udzielać informacji na temat menu, dań dnia, promocji doradzać w wyborze potraw oraz przyjmować płatności od klientów. Niekiedy, np. w mniejszych lokalach, do ich obowiązków należy też obsługa kasy fiskalnej. W większych restauracjach zakres zadań kelnerów i kelnerek bywa węższy i koncentrują się na obsługiwaniu gości na sali. Zobacz najnowsze oferty pracy w portalu praca.pl i dokładnie przeczytaj zakres obowiązków wymieniany w ogłoszeniach o pracę!
Jak zostać kelnerem / kelnerką?
O stanowisko kelnera, kelnerki często starają się uczniowie, studenci, osoby bez żadnego przygotowania i doświadczenia. Praca ta zwykle jest łatwo dostępna, a wielu pracodawców pilnie poszukuje kadry szczególnie w miesiącach wiosennych i letnich, gdy ruch w lokalach jest większy. Od kandydatów najczęściej nie wymaga się specjalistycznego wykształcenia, niemniej kursy i szkolenia z zakresu obsługi klienta, dyplom ze szkoły kelnerskiej albo szkoły branżowej o profilu gastronomicznym mogą pomóc zdobyć stanowisko w renomowanej restauracji i rozwinąć karierę. Pracodawcy poszukują osób, które są dyspozycyjne i gotowe do pracy w systemie zmianowym, w tym również w weekendy i święta. Kluczowe jest przede wszystkim podejście do klienta oraz chęć nauki i rozwijania swoich umiejętności w gastronomii.
Stanowisko kelnera, kelnerki, barmana, baristy – kompetencje miękkie
Kompetencje miękkie, takie jak wysoko rozwinięte umiejętności komunikacyjne, zdolność do pracy pod presją czasu, pozytywne nastawienie do klienta, umiejętność zachowania profesjonalizmu w trudnych i stresujących sytuacjach, opanowanie, wysoka kultura osobista, umiejętność pracy w grupie – są niezwykle ważne dla każdego, kto chce pracować na stanowisku kelnera, kelnerki, barmana czy baristy, czy ogólnie rzecz biorąc w gastronomii, przy obsłudze gości. Pracownik powinien być odporny na stres, umieć radzić sobie z trudnymi klientami oraz posiadać zdolności organizacyjne, które umożliwiają efektywne zarządzanie czasem pracy i szybkie reagowanie na potrzeby klientów.
Ile zarabia kelner / kelnerka?
Kelnerzy często pracują w niepełnym wymiarze godzin (elastyczne godziny pracy), a także w systemie z niską podstawą i napiwkami od klientów, dlatego określenie typowych zarobków na tym stanowisku nie jest łatwe. Więcej zarabia się w dużych restauracjach, w których panują wysokie standardy obsługi klienta, a kadrę kelnerską stanowią osoby z udokumentowanymi kwalifikacjami. Niemniej skuteczny, charyzmatyczny kelner, który ma dobre podejście do gości, dzięki wysokim napiwkom także może osiągać satysfakcjonujące wynagrodzenie. Jak informuje Ogólnopolskie Badanie Wynagrodzeń, zarobki kelnerów zwykle oscylują wokół 4-5 tys. zł brutto na miesiąc.
Najnowsze oferty pracy dla kelnerów / kelnerek w miastach
Pełny etat, praca tymczasowa, dorywcza, sezonowa. Jeśli chodzi o zawód kelnera, na rynku pracy panuje duża różnorodność względem form zatrudnienia. Jeśli szukasz nowej pracy w tym zawodzie, koniecznie zacznij przeglądać nowe oferty w naszym serwisie. Pamiętaj, by skorzystać z filtrów wyszukiwania, by szybciej dotrzeć do ogłoszeń w Twojej okolicy!
Praca kelner / kelnerka– najczęściej zadawane pytania:
Czy do pracy jako kelner / kelnerka wymagana jest znajomość języka angielskiego?
Niektórzy pracodawcy, szczególnie ci w większych miastach i miejscowościach turystycznych, szukają pracowników, którzy posługują się językiem angielskim w stopniu pozwalającym na swobodną obsługę gości lokalu.
Jakie są główne obowiązki kelnera / kelnerki?
Kelnerka / kelner na co dzień zajmuje się przyjmowaniem zamówień, przedstawianiem oferty dnia, przekazywaniem zamówienia kucharzom, a także podawaniem gotowych dań. Ważnym aspektem tej pracy jest także dbanie o odpowiedni wizerunek restauracji.