Czy wiesz, że:
- Jesteśmy drugim co do wielkości producentem piwa w Polsce. Mamy 5 browarów w takich lokalizacjach jak: Żywiec, Warka, Elbląg, Leżajsk i Cieszyn. Zatrudniamy w nich blisko 1 000 pracowników.
- Z sukcesem łączymy tradycje piwowarskie z nowoczesną wiedzą techniczną. W swoim portfolio mamy takie marki jak: Żywiec, Heinkenen, Desperados, Warka, Tatra, EB, Specjal, Leżajsk, Brackie, Królewskie czy Dziki Sad.
- Łańcuch dostaw Grupy Żywiec regularnie otrzymuje nagrody „Doskonałość TPM” – Japońskiego Instytutu za najbardziej efektywne rozwiązania produkcyjne i zajmują czołowe miejsca w rankingach browarów Grupy Heineken.
Praktyki Letnie w Browarze - Warzelnia Talentów
Miejsce pracy: Elbląg
W chwili obecnej poszukujemy do Browaru w Elblągu 2 praktykantów:
Dział Brewing:
- podczas 3 miesięcznej praktyki zapoznanie się ze specyfiką pracy w działach produkcyjnych takich jak: warzelnia, fermentacja, filtracja,
- zdobycie wiedzy na temat procesu technologicznego w zakresie potrzebnym do realizacji projektu / zadania,
- udział w projektach optymalizacyjnych, zwiększających efektywność procesów produkcyjnych,
- prowadzenie analizy procesów produkcyjnych pod kątem powstających strat oraz opracowanie sposobu ich ograniczania,
- prowadzenie badań i analiz laboratoryjnych związanych z projektem / zadaniem
Dział Rozlewów (obszar BHP):
- możliwość zdobycia doświadczenia w pracy w międzynarodowej firmie z wdrożonym systemem Lean Managementu
- zapoznanie się z procesem produkcyjnym w dziale o wysokim stopniu automatyzacji procesów technologicznych
- możliwość udziału we wdrażaniu procedur BHP dla nowej linii produkcyjnej
- uczestniczenie w opracowywaniu ocen ryzyka dla standardów operacyjnych oraz stosowanych substancji chemicznych
- udział we wdrażaniu procedury LOTO (analiza czynności operacyjnych oraz przygotowanie materiałów)
- możliwość pracy w zespołach poprawy związanych z bezpieczeństwem maszyn
Poszukujemy:
- studentów III-V roku kierunków związanych z technologią żywności, biotechnologią, inżynierią chemiczną i procesową do działu Brewingu
- studentów III-V roku kierunków technicznych np. mechatronika, budowa maszyn, elektrotechnika, elektronika, robotyka, automatyka lub technologia żywności do działu Rozlewu
- dobrej znajomości języka angielskiego
- doświadczenia w ramach praktyk lub aktywności w organizacjach studenckich
- umiejętności szybkiego uczenia się i nabywania nowych umiejętności
- inicjatywy i otwartości
- umiejętności współpracy w zespole
Co oferujemy?
- płatne, 3-miesięczne praktyki od lipca
- wdrożenie i integrację z innymi praktykantami
- poznanie tajników warzenia piwa podczas pracy w Browarze
- udział w konkursach i spotkaniach firmowych
- możliwość dalszej współpracy (ponad połowa Praktykantów z ostatniej edycji otrzymała stałe role)
Twórz, smakuj i odkrywaj z nami swoją zawodową przygodę!