(studenci III lub IV roku; okres: lipiec-wrzesień)
- sprawdzić swoją wiedzę i umiejętności,
- nauczyć się pracować w grupie,
- zobaczyć „od podszewki” jak pracuje duża firma produkcyjno-dystrybucyjna,
- wziąć udział w realizacji projektów, których wyniki i efekty zostaną wykorzystane w praktyce.
W tym roku przygotowaliśmy kilka tematów praktyk. Wybierz interesujący Cię najbardziej i zapoznaj się z nim oraz naszymi oczekiwaniami.
- Temat 1 – Higiena w sklepach mięsnych
- Temat 2 – Strategia JAKOŚCI
- Temat 3 – Satysfakcja Klienta
- Temat 4 – Analiza ryzyka związana z alergenami dla klientów CD
- Temat 5 – Marki własne
- Temat 6 – Jakość w PKM DUDA S.A. na stronie internetowej
- Temat 7 – Asystent Pełnomocnika Zarządu ds. systemów jakości
Temat 1 – Higiena w sklepach mięsnych
Zakres praktyk – Opracowanie ankiety, odwiedzenie sklepów mięsnych na terenie województwa mazowieckiego (równe proporcje Makton/konkurencyjne firmy dystrybucyjne/sklepy niezrzeszone), opracowanie wyników ankiety, raport podsumowujący.
UWAGA: Możliwość napisania pracy inżynierskiej/magisterskiej z tego tematu.
Temat 2 – Strategia JAKOŚCI
Zakres praktyk – zapoznanie się z dotychczas opracowana dokumentacją, udział w pracach nad stworzeniem konstytucji jakościowej Spółki, opracowanie brakujących dokumentów.
Temat 3 – Satysfakcja Klienta
Zakres praktyk – Opracowanie ankiety, odwiedzenie sklepów mięsnych na terenie województwa mazowieckiego (równe proporcje Makton/konkurencyjne firmy dystrybucyjne/sklepy niezrzeszone), opracowanie wyników ankiety, raport podsumowujący.
UWAGA: Możliwość napisania pracy inżynierskiej/magisterskiej z tego tematu.
Temat 4 – Analiza ryzyka związana z alergenami dla klientów CD
Zakres praktyk – Opracowanie narzędzi do pomiaru potencjalnego ryzyka związanego z alergenami dla klientów CD i konsumentów uwzględniając sposób przechowywania i dystrybucji żywności, udział w audytach właścicielskich celem przeprowadzenie analizy ryzyka, raport podsumowujący.
UWAGA: Możliwość napisania pracy inżynierskiej/magisterskiej z tego tematu.
Temat 5 – Marki własne
Zakres praktyk – analiza prawodawstwa i literatury, przeprowadzenie wywiadów, opracowanie raportu na temat obowiązków producentów marek własnych oraz posiadacza marki w zakresie ujęcia wymagań związanych z prawem żywnościowym i ochroną środowiska, a także zebranie Dobrych Praktyk z rynku i literatury. Raport ma być takim Guide Manual do przyszłych kontaktów z dostawcami usług.
UWAGA: Możliwość napisania pracy inżynierskiej/magisterskiej z tego tematu.
Temat 6 – Jakość w PKM DUDA S.A. na stronie internetowej
Zakres praktyk – zebranie zakresów tematycznych i opisanie ich do „zawieszenia” w zakładce Jakość, zeskanowanie odpowiednich dokumentów, opracowanie projektów odsłon jakościowych strony internetowej firmy Spółki.
Temat 7 – Asystent Pełnomocnika Zarządu ds. systemów jakości
Zakres praktyk – pisanie raportów z audytów, prowadzenie biura, segregacja i katalogowanie nadchodzącej dokumentacji, pisanie/weryfikowanie procedur jakościowych.