- przeszkolenie BHP i ppoż;
- organizowanie miejsca pracy zgodnie z przepisami BHP i ochrony ppoż;
- zapoznanie z całkoształtem funkcjonowania przedsiębiorstwa/instytucji;
- zapoznanie z zasadmi HACAP;
- zapoznaie się z przepisami obowiązującymi u Organizatora stażu;
- zapoznanie z regulaminem pracy;
- instruktaz stanowiskowy;
- pomoc w przygotowywaniu i wydawaniu posiłków, tj. śniadania, dwudaniowego obiadu, podwieczorka;
- dbanie o właściwy wygląd osobisty podczas przygotowywania i wydawania posiłków;
- mycie, obieranie i rozdrabnianie art spozywczych;
- wykonywanie obróbki ręcznej, mechanicznej i termicznej surowców;
- sprawdzanie terminu przydatności do spozycia produktów;
- zabezpieczenie produktów przed zepsuciem;
- rozpoznawanie zmian zachodzących w przechowywanej żywności;
- uzytkowanie urządzeń do przechowywania zywności;
- zapoznanie ze sprzętem i uzrądzeniami wykorzystywanymi w kuchni z zachowaniem zasad bezpieczneco ich uzywania;
- mycie i czyszczenie naczyń, narzędzi, sprzętu środkami myjącymi odpowiednimi do rodzaju czyszczonych powierzchni;
- sprzątanie i mycie stanowiska pracy;
- wykonywanie innych zadań zleconych przez dyrektora placówki.
Wymagania konieczne:Wykształcenie: zasadnicze zawodowe
Wykształcenie: średnie zawodowe
Wymagania inne:
Sposób aplikowania:za pośrednictwem urzędu
Adres:Wolności 29a, 63-400 Ostrów Wielkopolski, powiat: ostrowski, woj: wielkopolskie
Dane kontaktowe:Powiatowy Urząd Pracy w Ostrowie Wielkopolskim
Karolina Franka
k.franka@pupostrow.pl
627373200
Sposób kontaktu:za pośrednictwem urzędu
Wymagane dokumenty:skierowanie z PUP