Dział Stołówek Studenckich Politechniki Wrocławskiej do Strefy Kultury Studenckiej
poszukuje kandydatów na stanowisko:
Osoba na tym stanowisku odpowiedzialna będzie za przygotowanie i wydawanie potraw w stołówce studenckiej.
- przygotowywanie posiłków na potrzeby zbiorowego żywienia,
- dbałość o jakość i estetykę potraw,
- produkcja i wydawanie potraw zgodnie z recepturami i procesem technologicznym,
- przestrzeganie norm żywieniowych,
- przestrzeganie procedur HACCP w oparciu o GHP i GMP.
- wykształcenie zawodowe lub średnie o profilu gastronomicznym,
- doświadczenie w pracy na stanowisku kucharza,
- mile widziane doświadczenie w zakresie żywienia zbiorowego,
- aktualna książeczka sanitarna,
- komunikatywność, umiejętność pracy w zespole i odporność na stres,
- dobra organizacja pracy.
- stabilne zatrudnienie na umowę o pracę w prestiżowej instytucji,
- pracę w systemie zmianowym,
- możliwość rozwoju zawodowego,
- pakiet finansowych i pozafinansowych korzyści pracowniczych.
Poznaj
Politechnika Wrocławska
Politechnika Wrocławska powstała w 1945 r., głównie dzięki zaangażowaniu pracowników naukowych nieistniejących już Politechniki Lwowskiej i Uniwersytetu Jana Kazimierza we Lwowie, którzy zagospodarowali zniszczone budynki niemieckiej Wyższej Szkoły Technicznej - Technische Hochschule.
Dziś kontynuujemy tradycję tych znamienitych polskich uczelni i rozwijamy się w ścisłej współpracy z wiodącymi przedsiębiorstwami Dolnego Śląska. Jesteśmy jedną z największych i najlepszych uczelni technicznych w kraju, w rankingach ogólnopolskich zajmujemy regularnie miejsca w ścisłej czołówce.
Pierwszy rektorem połączonych jeszcze wtedy Politechniki i Uniwersytetu Wrocławskiego był w latach 1945–1951 prof. Stanisław Kulczyński. Od tamtej pory doczekał się już czternastu swoich następców. Obecnie władzę sprawuje prof. Arkadiusz Wójs. Jego kadencja potrwa do końca sierpnia 2024 r.