Ogłoszenie numer: 1901178, z dnia 2018-02-12
Futurenet Restaurant's
Motto naszej restauracji to "Jedz zdrowo, żyj szczęśliwie". To zdrowie i szczęście chcemy zapewnić naszym gościom oraz pracownikom. W lokalu znajduje się scena artystyczna. To nowe miejsce na mapie gastronomicznej Warszawy, które odpowie na potrzeby wielu środowisk. Gotujemy dla różnych grup docelowych: klasa biznes, środowisko medyczne, kosmetolodzy, designerzy, architekci, fryzjerzy, fotografowie, ale także studenci, rodziny z dziećmi i turyści. To wszystko umożliwiają nam trzy kondygnacje wykończone w różnym stylu, ale każda z największą starannością.
Poszukujemy zespołu do nowej restauracji a'la carte.
Lokalizacja: Warszawa, okolice Metro Nowy Świat i Świętokrzyska
Kucharz Liniowy
Miejsce pracy: Warszawa
Nr Ref.: 22012018
Opis stanowiska
- Utrzymywanie czystości w obrębie swojego stanowiska pracy
- Dbałość o sprzęt kuchenny
- Dbałość o towar i jego racjonalne gospodarowanie oraz Kontrola kosztów
- Dbałość o prawidłowe magazynowanie i przechowywanie żywności oraz sprzętu
- Przestrzeganie zasad HACCP i BHP
- Wsparcie przełożonych w działaniach administracyjnych
- Wykonywanie obowiązków aboyeur (expediter)
- Zapewnienie wysokiej jakości dań
- Przygotowywanie deserów
Wymagania
- Płeć bez znaczenia
- Wysortowanie, przyjemna aparycja (tak by móc wychodzić do gości)
- Bez nałogowość - abstynencja, osoba nie paląca
- Cechy osobowości:
- miłe usposobienie,
- umiejętność pracy w grupie,
- lojalność, utrzymanie tajemnicy, gościnność, rzetelność, obowiązkowość, samodzielność, punktualność,
- Doświadczenie minimum 3 lata w kuchni restauracyjnej na podobnym stanowisku
- Znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym i umiejętność szybkiej nauki języków obcych
- Wymagania zawodowe:
- Znajomość kuchni Europejskiej i przypraw
- Umiejętność przygotowania własnego Mice en place
- Umiejętność krojenia, siekania
- Znajomość technik kulinarnych i umiejętność ich stosowania: gotowanie, smażenie, grillowanie, confit, sous vide, gotowanie na parze (cooking with steam), piecznie + własne techniki
- Dobra organizacja pracy w kuchni
- Umiejętność zapewnienia wysokiej jakości dań
- Garnishing umiejętność komponowania dań na talerzu aspekt wizualny serwowanych dań według obowiązujących w lokalu norm i standardów
- Podstawowe umiejętności cukiernicze
- Szybkość w wydawaniu potraw
Oferujemy
- Pracę w najnowocześniejszej restauracji o dużej renomie
- Kuchnię wyposażona w nowy sprzęt najlepszej jakości, piece konwekcyjno-parowe i wszystkie niezbędne sprzęty potrzebne do optymalizacji pracy
- Zapewniamy noże najlepszej klasy, które będą na wyłączność każdego kucharza, oraz każdy kucharz będzie miał pomocnika
- Doskonałą lokalizację
- Zarobki: podstawa plus premie
- Grafik elastyczny, ustalany na każdy miesiąc z góry wspólnie z managerem
- Możliwość pomocy w zakwaterowaniu
- Zarobki do ustalenia, praca zmianowa, grafik elastyczny
Wynagrodzenie
Od 2000 do 8000 PLN