Najnowsze oferty pracy

  • Kucharz - żywienie zbiorowe

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    5 dni
    Zakres obowiązków: Układanie menu atrakcyjnego dla pracowników obiektu przy jednoczesnej kontroli kosztów produktów. Przygotowanie potraw zgodnie ze standardami firmy. Dbanie o wysoką jakość serwowanych produktów, spełniających oczekiwania klienta. Składanie zamówień, kontrola...
  • Kucharz

    City 88 Sp. z o.o.   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    10 dni
    Doświadczenie na stanowisku Kucharza; Dyspozycyjność; Profesjonalizm i zaangażowanie; Stawiamy na osobowość kandydatów a doświadczenia nauczysz się u Nas;
  • Asystent Kuchenny

    Chez Nano   wielkopolskie  
    relokacja do: Oferta pojawiła się w wynikach wyszukiwania ponieważ pracodawca zapewnia pomoc w relokacji do miejsca pracy. Jeśli nie chcesz widzieć ofert z relokacją, zaznacz w filtrach tryb pracy jaki Cię interesuje. Francja
    pracownik fizyczny / asystent  umowa o pracę
    3 dni
    Obowiązkowo wymagamy znajomości języka francuskiego / angielskiego i doświadczenia w branży. Opis stanowiska: Przygotowywanie i serwowanie naszego menu na wysokim poziomie zgodnie ze specyfikacją firmy, aby zapewnić, że nasi goście będą wracać raz po raz. Utrzymywanie standardów higieny...
  • Pizzer

    Chez Nano   wielkopolskie  
    relokacja do: Oferta pojawiła się w wynikach wyszukiwania ponieważ pracodawca zapewnia pomoc w relokacji do miejsca pracy. Jeśli nie chcesz widzieć ofert z relokacją, zaznacz w filtrach tryb pracy jaki Cię interesuje. Francja
    pracownik fizyczny  umowa o pracę
    4 dni
    Obowiązkowo wymagamy znajomości języka francuskiego / angielskiego i doświadczenia w branży. Twoje główne obowiązki jako szefa kuchni pizzy będą obejmować: Szybkie i wydajne przygotowywanie pizzy. Zapewnianie dobrej higieny i bezpieczeństwa w każdej chwili. Dokładne i konsekwentne...
  • Pizzaiolo

    Chez Nano   wielkopolskie  
    relokacja do: Oferta pojawiła się w wynikach wyszukiwania ponieważ pracodawca zapewnia pomoc w relokacji do miejsca pracy. Jeśli nie chcesz widzieć ofert z relokacją, zaznacz w filtrach tryb pracy jaki Cię interesuje. Francja
    pracownik fizyczny  umowa o pracę
    6 dni
    Knowledge of French / English and experience in the industry are mandatory. Your main duties as Pizza Chef will involve: Preparing pizzas quickly and efficiently. Ensuring good hygiene and health & safety at all times. Adhering accurately and consistently to portion controls. Unloading and...
  • Kucharz

    Chez Nano   wielkopolskie  
    relokacja do: Oferta pojawiła się w wynikach wyszukiwania ponieważ pracodawca zapewnia pomoc w relokacji do miejsca pracy. Jeśli nie chcesz widzieć ofert z relokacją, zaznacz w filtrach tryb pracy jaki Cię interesuje. Francja
    pracownik fizyczny  umowa o pracę
    2 dni
    Obowiązkowo wymagamy znajomości języka francuskiego / angielskiego i doświadczenia w branży. Opis stanowiska: Przygotowywanie pizzy według ustalonych standardów; Utrzymywanie czystości i bezpieczeństwa w kuchni; Kontrola porcji i zarządzanie zapasami; Organizacja sprzętu i dostaw;...
  • Kitchen Assistant (Sous Chef)

    Chez Nano   wielkopolskie  
    relokacja do: Oferta pojawiła się w wynikach wyszukiwania ponieważ pracodawca zapewnia pomoc w relokacji do miejsca pracy. Jeśli nie chcesz widzieć ofert z relokacją, zaznacz w filtrach tryb pracy jaki Cię interesuje. Francja
    pracownik fizyczny / asystent  umowa o pracę
    5 dni
    Knowledge of French / English and experience in the industry are mandatory. Job description: Preparing and serving our menu to a high standard as per company specification to ensure our guests return again and again. Maintaining food hygiene and health & safety standards within the business and...
  • Kucharz

    Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A.   Szczyrk    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    4 dni
    Cześć Kucharzu! Jeśli pracujesz sezonowo i nie masz planów na nadchodzącą zimę to proponuję Ci dołączyć do naszego zespołu, w największym ośrodku narciarskim w Polsce, gdzie możesz pracować i się rozwijać. A nóż, widelec się skusisz! Zarezerwuj sobie pracę już dziś! Co...
  • Szef zmiany w kuchni

    Sofitel Grand Sopot   Sopot    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat
    5 dni
    ZADANIA NA STANOWISKU: nadzór nad prawidłowym funkcjonowaniem kuchni; zarządzanie podległym zespołem podczas zmiany; zapewnienie najwyższej jakości usług świadczonych przez Dział Kuchni; identyfikowanie i rozwiązywanie problemów w sposób zapewniający satysfakcję gości; przestrzeganie...
  • Kucharz

    Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe TOPAZ   Siedlce, ul. Armii Krajowej 5    praca stacjonarna
    specjalista (mid) / pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    6 dni
    Główne zadania: przygotowywanie potraw zgodnie z recepturą i standardami; realizacja przydzielonych zadań w kuchni; efektywna współpraca z Szefem Kuchni i pozostałym zespołem Restauracji; przestrzeganie wszelkich procedur pracy w kuchni oraz dbałość o jak najwyższą jakość produktów;
Zobacz więcej ofert pracy

Kucharz / Kucharka

Ośrodek Szkoleniowo-Konferencyjny KIEKRZ
Poznań
praca stacjonarna
2821 dni temu
Kucharz / Kucharka
Miejsce pracy: Poznań

 

Właściwości i warunki pracy:
  • Stały kontakt z klientem wewnętrznym - personelem
  • Różnorodność zadań codziennych
  • Dyspozycyjność- możliwość pracy w ciągu 24 godzin
Cel stanowiska:
  • Zapewnić wysoki standard hotelowej kuchni i odpowiedni poziom obsługi Gości
  • Zapewnić aby oferta kuchni była zgodna z trendami i oczekiwaniami Gości
  • Zapewnić aby przygotowywane dania spełniały wymagania norm żywieniowych i higieniczno-sanitarnych
Kluczowe obszary odpowiedzialności:
  • Współodpowiedzialność za wdrażanie standardów HACCP
  • Odpowiedzialność za przestrzeganie zasad postępowania z żywnością zgodnie z HACCP - dbanie o czystość miejsca pracy zgodnie z systemem HACCP - dbanie o prawidłowe magazynowanie żywności zgodne z HACCP - dbanie o czystość i schludny wygląd ubrania roboczego/służbowego zgodnie z HACCP - utrzymywanie wysokich standardów sanitarnych w ramach prowadzonej działalności
  • Dbanie o prawidłowe wykorzystanie sprzętu i wyposażenia - dbanie o powierzone mienie – dbanie o jego sprawność techniczno-użytkową
  • Czynne uczestnictwo w programach związanych z ograniczeniem kosztów poprzez właściwą gospodarkę surowcami i półproduktami, oszczędność mediów itp.
  • Przestrzeganie i właściwie stosowanie obowiązujących zasad i przepisów BHP i Ppoż. – współudział we wdrażaniu regulacji wewnętrznych w tym zakresie
  • Przestrzeganie obowiązujących przepisów Prawa Pracy

Obowiązki – podstawowe:

  • Przygotowywanie potraw i dań zgodnie z zamówieniem i ofertą - znajomość aktualnej ofertę gastronomicznej
  • Zapewnienie najwyższej jakości przygotowanych potraw – dbanie o estetykę i wygląd dań - dbanie o najwyższą jakość użytych surowców
  • Wychodzenie naprzeciw specjalnym oczekiwaniom Gości - zapewnienie indywidualnego podejścia do Gościa
  • Współtworzenie wizerunku Hotelu

Obowiązki związane ze sprzedażą:

  • Przygotowywanie dań zgodnie z procedurami, normami i recepturami - dbanie o odpowiednią prezentację dań
  • Współuczestnictwo w analizie oczekiwań Gościa i realizacja jego potrzeb zgodnie z interesem firmy - współpraca przy przygotowywaniu menu i promocji oferty, współpraca przy tworzeniu i kontroli standardów
  • Organizacja własnej pracy tak, by zapewnić wysokie efekty
  • Znajomość karty restauracji i baru - znajomość usługi oferowanej w hotelu
  • Przyjmowanie od kelnerów i sprawna realizacja zamówień Gości

Obowiązki operacyjne i administracyjne:

  • Zapewnienie terminowego przepływu informacji i prawidłowej komunikacji wewnątrz działu i z innymi działami
  • Sporządzanie i analiza wymaganych zestawień, raportów i innych dokumentów
  • Zapewnienie prawidłowego i terminowego obiegu dokumentów
  • Terminowa realizacja zadań zleconych przez przełożonego
  • Dbanie o zaopatrzenie w surowce i półprodukty, we właściwym czasie zgłaszanie zapotrzebowania na uzupełnienie braków w ilościach zapewniających prawidłowe funkcjonowanie stanowiska pracy
  • Przestrzeganie procedur nadzoru i kontroli
  • Udział w inwentaryzacji

Obowiązki związane z zarządzaniem:

  • Pomoc w zarządzaniu kuchnią, udział we wprowadzaniu nowych rozwiązań techniczno-organizacyjnych
  • Współnadzór nad wszystkimi dostawami dla potrzeb kuchni (w ramach nałożonych obowiązków) - utrzymywanie poprawnych relacji z dostawcami a przy tym bycie wymagającym i konkretnym
  • Poznawanie nowych trendów gastronomicznych, doskonalenie swoich umiejętności, szkolenie innych pracowników i praktykantów

Obowiązki związane z komunikacją społeczną i stosunkami międzyludzkimi:

  • Tworzenie i zapewnianie dobrej atmosfery pracy
  • Czynny udział w spotkaniach zespołu/działu – proponowanie i sugerowanie wprowadzenia zmian prowadzących do usprawnień i podniesienia poziomu, udział w szkoleniach i doskonaleniach zawodowych i innych
  • Utrzymywanie dobrych relacji pracy z innymi działami hotelu i zespołem
  • Dzielenie się wiedzą i umiejętnościami

Raportowanie do:

  • Szefa Kuchni
Wymagany profil:

 

Minimalne wykształcenie:

  • Wykształcenie zawodowe (gastronomiczne)

Doświadczenie:

  • Minimum 1 rok doświadczenia w branży gastronomicznej

Umiejętności, kompetencje:

  • Chęć identyfikowania się z firmą, „nastawienie" na zadowolenie Gościa i wysoką sprzedaż
  • Reprezentacja, dbałość o schludny i czysty wygląd
  • Samodzielność, inicjatywa, kreatywność, otwarcie na innowacje, profesjonalizm
  • Odpowiedzialność, determinacja w dążeniu do celu, wytrwałość i cierpliwość
  • Zdolności organizacyjne - umiejętność zarządzania swoim czasem
  • Znajomość urządzeń i technologii kuchennych stosowanych w Hotelu
  • Skrupulatność i rzetelność, zamiłowanie do czystości i porządku
  • Komunikatywność, otwartość, satysfakcja z pracy w zespole, uprzejmość, pogodne usposobienie, przyjazność, koleżeńskość, wysoka kultura osobista
  • Łatwość w adaptacji do nowych warunków i sytuacji, odporność na stres związany z wymuszonym tempem pracy
  • Dyspozycyjność
  • Dyskrecja

Możliwości promocji:

  • Promocja pozioma w ramach sieci
  • Szef Kuchni

Właściwości i warunki pracy:

  • Praca zmianowa w weekendy i święta
  • Różnorodność zadań codziennych
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 r. o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity Dz. U. z 2016 r. poz. 922 z późn. zm. ). Jednocześnie oświadczam, że zostałem/am poinformowany/a o dobrowolności podania danych osobowych oraz prawie dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
 

Podobne oferty

  • Kucharz - żywienie zbiorowe

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    5 dni
    Zakres obowiązków: Układanie menu atrakcyjnego dla pracowników obiektu przy jednoczesnej kontroli kosztów produktów. Przygotowanie potraw zgodnie ze standardami firmy. Dbanie o wysoką jakość serwowanych produktów, spełniających oczekiwania klienta. Składanie zamówień, kontrola...
  • Kucharz

    City 88 Sp. z o.o.   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    10 dni
    Doświadczenie na stanowisku Kucharza; Dyspozycyjność; Profesjonalizm i zaangażowanie; Stawiamy na osobowość kandydatów a doświadczenia nauczysz się u Nas;
  • Asystent Kuchenny

    Chez Nano   wielkopolskie  
    relokacja do: Oferta pojawiła się w wynikach wyszukiwania ponieważ pracodawca zapewnia pomoc w relokacji do miejsca pracy. Jeśli nie chcesz widzieć ofert z relokacją, zaznacz w filtrach tryb pracy jaki Cię interesuje. Francja
    pracownik fizyczny / asystent  umowa o pracę
    3 dni
    Obowiązkowo wymagamy znajomości języka francuskiego / angielskiego i doświadczenia w branży. Opis stanowiska: Przygotowywanie i serwowanie naszego menu na wysokim poziomie zgodnie ze specyfikacją firmy, aby zapewnić, że nasi goście będą wracać raz po raz. Utrzymywanie standardów higieny...
  • Pizzer

    Chez Nano   wielkopolskie  
    relokacja do: Oferta pojawiła się w wynikach wyszukiwania ponieważ pracodawca zapewnia pomoc w relokacji do miejsca pracy. Jeśli nie chcesz widzieć ofert z relokacją, zaznacz w filtrach tryb pracy jaki Cię interesuje. Francja
    pracownik fizyczny  umowa o pracę
    4 dni
    Obowiązkowo wymagamy znajomości języka francuskiego / angielskiego i doświadczenia w branży. Twoje główne obowiązki jako szefa kuchni pizzy będą obejmować: Szybkie i wydajne przygotowywanie pizzy. Zapewnianie dobrej higieny i bezpieczeństwa w każdej chwili. Dokładne i konsekwentne...
  • Pizzaiolo

    Chez Nano   wielkopolskie  
    relokacja do: Oferta pojawiła się w wynikach wyszukiwania ponieważ pracodawca zapewnia pomoc w relokacji do miejsca pracy. Jeśli nie chcesz widzieć ofert z relokacją, zaznacz w filtrach tryb pracy jaki Cię interesuje. Francja
    pracownik fizyczny  umowa o pracę
    6 dni
    Knowledge of French / English and experience in the industry are mandatory. Your main duties as Pizza Chef will involve: Preparing pizzas quickly and efficiently. Ensuring good hygiene and health & safety at all times. Adhering accurately and consistently to portion controls. Unloading and...
  • Kucharz

    Chez Nano   wielkopolskie  
    relokacja do: Oferta pojawiła się w wynikach wyszukiwania ponieważ pracodawca zapewnia pomoc w relokacji do miejsca pracy. Jeśli nie chcesz widzieć ofert z relokacją, zaznacz w filtrach tryb pracy jaki Cię interesuje. Francja
    pracownik fizyczny  umowa o pracę
    2 dni
    Obowiązkowo wymagamy znajomości języka francuskiego / angielskiego i doświadczenia w branży. Opis stanowiska: Przygotowywanie pizzy według ustalonych standardów; Utrzymywanie czystości i bezpieczeństwa w kuchni; Kontrola porcji i zarządzanie zapasami; Organizacja sprzętu i dostaw;...
  • Kitchen Assistant (Sous Chef)

    Chez Nano   wielkopolskie  
    relokacja do: Oferta pojawiła się w wynikach wyszukiwania ponieważ pracodawca zapewnia pomoc w relokacji do miejsca pracy. Jeśli nie chcesz widzieć ofert z relokacją, zaznacz w filtrach tryb pracy jaki Cię interesuje. Francja
    pracownik fizyczny / asystent  umowa o pracę
    5 dni
    Knowledge of French / English and experience in the industry are mandatory. Job description: Preparing and serving our menu to a high standard as per company specification to ensure our guests return again and again. Maintaining food hygiene and health & safety standards within the business and...
  • Kucharz

    Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A.   Szczyrk    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    4 dni
    Cześć Kucharzu! Jeśli pracujesz sezonowo i nie masz planów na nadchodzącą zimę to proponuję Ci dołączyć do naszego zespołu, w największym ośrodku narciarskim w Polsce, gdzie możesz pracować i się rozwijać. A nóż, widelec się skusisz! Zarezerwuj sobie pracę już dziś! Co...
  • Szef zmiany w kuchni

    Sofitel Grand Sopot   Sopot    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat
    5 dni
    ZADANIA NA STANOWISKU: nadzór nad prawidłowym funkcjonowaniem kuchni; zarządzanie podległym zespołem podczas zmiany; zapewnienie najwyższej jakości usług świadczonych przez Dział Kuchni; identyfikowanie i rozwiązywanie problemów w sposób zapewniający satysfakcję gości; przestrzeganie...
  • Kucharz

    Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe TOPAZ   Siedlce, ul. Armii Krajowej 5    praca stacjonarna
    specjalista (mid) / pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    6 dni
    Główne zadania: przygotowywanie potraw zgodnie z recepturą i standardami; realizacja przydzielonych zadań w kuchni; efektywna współpraca z Szefem Kuchni i pozostałym zespołem Restauracji; przestrzeganie wszelkich procedur pracy w kuchni oraz dbałość o jak najwyższą jakość produktów;