Najnowsze oferty pracy

  • Młodszy Kucharz

    PHZ Baltona S.A.   Poznań, Port Lotniczy Poznań - Ławica    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    1 dni
    Jak będzie wyglądała Twoja praca? Zadbasz o jakość, świeżość oraz apetyczną prezentację dań w formie wydawki talerzowej. Zorganizujesz pracę w kuchni oraz zapewnisz utrzymanie porządku i higieny na stanowisku pracy. Zapewnisz racjonalną gospodarkę surowcami. Zajmiesz się dostawami....
  • Kucharz

    In-Serv Team Sp. z o.o.   wielkopolskie  
    relokacja do: Oferta pojawiła się w wynikach wyszukiwania ponieważ pracodawca zapewnia pomoc w relokacji do miejsca pracy. Jeśli nie chcesz widzieć ofert z relokacją, zaznacz w filtrach tryb pracy jaki Cię interesuje. Szwecja
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    2 dni
    Do Twoich najważniejszych obowiązków należeć będzie: Przygotowywanie wysokiej jakości potraw zgodnie z menu; Zarządzanie zapasami kuchennymi; Utrzymywanie standardów higieny i bezpieczeństwa; Nasze oczekiwania: Doświadczenie na stanowisku kucharza min. 5 lat; Znajomość j. angielskiego -...
  • Kucharz (K/M) Winestone

    Novotel & ibis Poznań Centrum   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    12 dni
    Twoja misja W swojej pracy połączysz zaangażowanie, umiejętność współpracy oraz swoje doświadczenie, aby goście mogli cieszyć się znakomitymi smakami, które dodadzą ich pobytowi kulinarnych wrażeń!
  • Młodszy Kucharz / Kucharka

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Warszawa    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    1 dni
    Zadania: Przygotowywanie dań zgodnie z założeniami menu; Dbałości o jakość, smak i ekspozycję serwowanych dań; Kontrola dokumentów od dostawców towarów; Dbałości o porządek; Oczekujemy: Mile widziane doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku w gastronomii; Znajomości HACCP, GMP,...
  • Kucharz / Kucharka

    Klient portalu Praca.pl   Warszawa, Bielany    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / o staż/praktykę / o dzieło / o pracę tymczasową / zlecenie / kontrakt B2B  pełny etat / część etatu / tymczasowa/dodatkowa   38,00 - 45,00 zł / godz. (w zal. od umowy)  aplikuj bez CV
    1 dni
    Przygotowania dań zdrowego greckiego street foodu, zgodnie z obowiązującymi recepturami i standardami: pita, gyros, śniadania, menu sezonowe; Przygotowanie dań od podstaw oraz obróbka cieplna; Dbałość o zachowanie najwyższej jakości oraz estetyki potraw; Współpraca w zespole;...
  • Pracownik kuchni

    Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe TOPAZ   Siedlce, ul. Armii Krajowej 5    praca stacjonarna
    specjalista (mid) / pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    4 dni
    Główne zadania: przygotowywanie potraw; inne zadania zlecone na kuchni; współpraca z Szefem Kuchni i pozostałym zespołem; utrzymanie wysokiej jakości przygotowywanych dań;
  • Kucharz / Kucharka

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Gorzyczki    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat   35,00 zł brutto/godz.
    5 dni
    ZAKRES OBOWIĄZKÓW: Wykonywanie poleceń Szefa Kuchni; Przygotowywanie posiłków zgodnie z recepturami; Dbałość o najwyższą jakość serwowanych dań jak i półproduktów; Dbanie o porządek na kuchni, opis produktów, pilnowanie dat produktów zgodnie z zasadą FIFO; Praca na 2 zmiany,...
  • Kucharz / Kucharka

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Bieruń    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  część etatu   35,00 zł brutto/godz.
    6 dni
    Twoje zadania: Przygotowywanie dań zgodnie z założeniami menu; Dbałość o jakość, smak i ekspozycję serwowanych dań; Utrzymywanie porządku na stanowisku pracy; Przestrzeganie zasad HACCP; Kontrola dokumentów od dostawców; Oczekujemy: Mile widziane doświadczenie w pracy na podobnym...
  • Kucharz

    Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe TOPAZ   Siedlce, ul. Armii Krajowej 5    praca stacjonarna
    specjalista (mid) / pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    6 dni
    Główne zadania: przygotowywanie potraw zgodnie z recepturą i standardami; realizacja przydzielonych zadań w kuchni; efektywna współpraca z Szefem Kuchni i pozostałym zespołem Restauracji; przestrzeganie wszelkich procedur pracy w kuchni oraz dbałość o jak najwyższą jakość produktów;
  • Szef zmiany w kuchni (K/M)

    Sofitel Grand Sopot   Sopot    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat
    11 godz.
    Twoja misja Będziesz nadzorować pracę kucharzy, dbać o sprawne wydawanie dań oraz porządek na kuchni, monitorować stan zapasów magazynowych. Wszystko po to, aby nasi goście mogli cieszyć się znakomitymi smakami, które dodadzą ich pobytowi kulinarnych wrażeń!
Zobacz więcej ofert pracy

Kucharz / Kucharka

Ośrodek Szkoleniowo-Konferencyjny KIEKRZ
Poznań
praca stacjonarna
2725 dni temu
Kucharz / Kucharka
Miejsce pracy: Poznań

 

Właściwości i warunki pracy:
  • Stały kontakt z klientem wewnętrznym - personelem
  • Różnorodność zadań codziennych
  • Dyspozycyjność- możliwość pracy w ciągu 24 godzin
Cel stanowiska:
  • Zapewnić wysoki standard hotelowej kuchni i odpowiedni poziom obsługi Gości
  • Zapewnić aby oferta kuchni była zgodna z trendami i oczekiwaniami Gości
  • Zapewnić aby przygotowywane dania spełniały wymagania norm żywieniowych i higieniczno-sanitarnych
Kluczowe obszary odpowiedzialności:
  • Współodpowiedzialność za wdrażanie standardów HACCP
  • Odpowiedzialność za przestrzeganie zasad postępowania z żywnością zgodnie z HACCP - dbanie o czystość miejsca pracy zgodnie z systemem HACCP - dbanie o prawidłowe magazynowanie żywności zgodne z HACCP - dbanie o czystość i schludny wygląd ubrania roboczego/służbowego zgodnie z HACCP - utrzymywanie wysokich standardów sanitarnych w ramach prowadzonej działalności
  • Dbanie o prawidłowe wykorzystanie sprzętu i wyposażenia - dbanie o powierzone mienie – dbanie o jego sprawność techniczno-użytkową
  • Czynne uczestnictwo w programach związanych z ograniczeniem kosztów poprzez właściwą gospodarkę surowcami i półproduktami, oszczędność mediów itp.
  • Przestrzeganie i właściwie stosowanie obowiązujących zasad i przepisów BHP i Ppoż. – współudział we wdrażaniu regulacji wewnętrznych w tym zakresie
  • Przestrzeganie obowiązujących przepisów Prawa Pracy

Obowiązki – podstawowe:

  • Przygotowywanie potraw i dań zgodnie z zamówieniem i ofertą - znajomość aktualnej ofertę gastronomicznej
  • Zapewnienie najwyższej jakości przygotowanych potraw – dbanie o estetykę i wygląd dań - dbanie o najwyższą jakość użytych surowców
  • Wychodzenie naprzeciw specjalnym oczekiwaniom Gości - zapewnienie indywidualnego podejścia do Gościa
  • Współtworzenie wizerunku Hotelu

Obowiązki związane ze sprzedażą:

  • Przygotowywanie dań zgodnie z procedurami, normami i recepturami - dbanie o odpowiednią prezentację dań
  • Współuczestnictwo w analizie oczekiwań Gościa i realizacja jego potrzeb zgodnie z interesem firmy - współpraca przy przygotowywaniu menu i promocji oferty, współpraca przy tworzeniu i kontroli standardów
  • Organizacja własnej pracy tak, by zapewnić wysokie efekty
  • Znajomość karty restauracji i baru - znajomość usługi oferowanej w hotelu
  • Przyjmowanie od kelnerów i sprawna realizacja zamówień Gości

Obowiązki operacyjne i administracyjne:

  • Zapewnienie terminowego przepływu informacji i prawidłowej komunikacji wewnątrz działu i z innymi działami
  • Sporządzanie i analiza wymaganych zestawień, raportów i innych dokumentów
  • Zapewnienie prawidłowego i terminowego obiegu dokumentów
  • Terminowa realizacja zadań zleconych przez przełożonego
  • Dbanie o zaopatrzenie w surowce i półprodukty, we właściwym czasie zgłaszanie zapotrzebowania na uzupełnienie braków w ilościach zapewniających prawidłowe funkcjonowanie stanowiska pracy
  • Przestrzeganie procedur nadzoru i kontroli
  • Udział w inwentaryzacji

Obowiązki związane z zarządzaniem:

  • Pomoc w zarządzaniu kuchnią, udział we wprowadzaniu nowych rozwiązań techniczno-organizacyjnych
  • Współnadzór nad wszystkimi dostawami dla potrzeb kuchni (w ramach nałożonych obowiązków) - utrzymywanie poprawnych relacji z dostawcami a przy tym bycie wymagającym i konkretnym
  • Poznawanie nowych trendów gastronomicznych, doskonalenie swoich umiejętności, szkolenie innych pracowników i praktykantów

Obowiązki związane z komunikacją społeczną i stosunkami międzyludzkimi:

  • Tworzenie i zapewnianie dobrej atmosfery pracy
  • Czynny udział w spotkaniach zespołu/działu – proponowanie i sugerowanie wprowadzenia zmian prowadzących do usprawnień i podniesienia poziomu, udział w szkoleniach i doskonaleniach zawodowych i innych
  • Utrzymywanie dobrych relacji pracy z innymi działami hotelu i zespołem
  • Dzielenie się wiedzą i umiejętnościami

Raportowanie do:

  • Szefa Kuchni
Wymagany profil:

 

Minimalne wykształcenie:

  • Wykształcenie zawodowe (gastronomiczne)

Doświadczenie:

  • Minimum 1 rok doświadczenia w branży gastronomicznej

Umiejętności, kompetencje:

  • Chęć identyfikowania się z firmą, „nastawienie" na zadowolenie Gościa i wysoką sprzedaż
  • Reprezentacja, dbałość o schludny i czysty wygląd
  • Samodzielność, inicjatywa, kreatywność, otwarcie na innowacje, profesjonalizm
  • Odpowiedzialność, determinacja w dążeniu do celu, wytrwałość i cierpliwość
  • Zdolności organizacyjne - umiejętność zarządzania swoim czasem
  • Znajomość urządzeń i technologii kuchennych stosowanych w Hotelu
  • Skrupulatność i rzetelność, zamiłowanie do czystości i porządku
  • Komunikatywność, otwartość, satysfakcja z pracy w zespole, uprzejmość, pogodne usposobienie, przyjazność, koleżeńskość, wysoka kultura osobista
  • Łatwość w adaptacji do nowych warunków i sytuacji, odporność na stres związany z wymuszonym tempem pracy
  • Dyspozycyjność
  • Dyskrecja

Możliwości promocji:

  • Promocja pozioma w ramach sieci
  • Szef Kuchni

Właściwości i warunki pracy:

  • Praca zmianowa w weekendy i święta
  • Różnorodność zadań codziennych
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 r. o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity Dz. U. z 2016 r. poz. 922 z późn. zm. ). Jednocześnie oświadczam, że zostałem/am poinformowany/a o dobrowolności podania danych osobowych oraz prawie dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
 

Podobne oferty

  • Młodszy Kucharz

    PHZ Baltona S.A.   Poznań, Port Lotniczy Poznań - Ławica    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    1 dni
    Jak będzie wyglądała Twoja praca? Zadbasz o jakość, świeżość oraz apetyczną prezentację dań w formie wydawki talerzowej. Zorganizujesz pracę w kuchni oraz zapewnisz utrzymanie porządku i higieny na stanowisku pracy. Zapewnisz racjonalną gospodarkę surowcami. Zajmiesz się dostawami....
  • Kucharz

    In-Serv Team Sp. z o.o.   wielkopolskie  
    relokacja do: Oferta pojawiła się w wynikach wyszukiwania ponieważ pracodawca zapewnia pomoc w relokacji do miejsca pracy. Jeśli nie chcesz widzieć ofert z relokacją, zaznacz w filtrach tryb pracy jaki Cię interesuje. Szwecja
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    2 dni
    Do Twoich najważniejszych obowiązków należeć będzie: Przygotowywanie wysokiej jakości potraw zgodnie z menu; Zarządzanie zapasami kuchennymi; Utrzymywanie standardów higieny i bezpieczeństwa; Nasze oczekiwania: Doświadczenie na stanowisku kucharza min. 5 lat; Znajomość j. angielskiego -...
  • Kucharz (K/M) Winestone

    Novotel & ibis Poznań Centrum   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    12 dni
    Twoja misja W swojej pracy połączysz zaangażowanie, umiejętność współpracy oraz swoje doświadczenie, aby goście mogli cieszyć się znakomitymi smakami, które dodadzą ich pobytowi kulinarnych wrażeń!
  • Młodszy Kucharz / Kucharka

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Warszawa    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    1 dni
    Zadania: Przygotowywanie dań zgodnie z założeniami menu; Dbałości o jakość, smak i ekspozycję serwowanych dań; Kontrola dokumentów od dostawców towarów; Dbałości o porządek; Oczekujemy: Mile widziane doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku w gastronomii; Znajomości HACCP, GMP,...
  • Kucharz / Kucharka

    Klient portalu Praca.pl   Warszawa, Bielany    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / o staż/praktykę / o dzieło / o pracę tymczasową / zlecenie / kontrakt B2B  pełny etat / część etatu / tymczasowa/dodatkowa   38,00 - 45,00 zł / godz. (w zal. od umowy)  aplikuj bez CV
    1 dni
    Przygotowania dań zdrowego greckiego street foodu, zgodnie z obowiązującymi recepturami i standardami: pita, gyros, śniadania, menu sezonowe; Przygotowanie dań od podstaw oraz obróbka cieplna; Dbałość o zachowanie najwyższej jakości oraz estetyki potraw; Współpraca w zespole;...
  • Pracownik kuchni

    Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe TOPAZ   Siedlce, ul. Armii Krajowej 5    praca stacjonarna
    specjalista (mid) / pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    4 dni
    Główne zadania: przygotowywanie potraw; inne zadania zlecone na kuchni; współpraca z Szefem Kuchni i pozostałym zespołem; utrzymanie wysokiej jakości przygotowywanych dań;
  • Kucharz / Kucharka

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Gorzyczki    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat   35,00 zł brutto/godz.
    5 dni
    ZAKRES OBOWIĄZKÓW: Wykonywanie poleceń Szefa Kuchni; Przygotowywanie posiłków zgodnie z recepturami; Dbałość o najwyższą jakość serwowanych dań jak i półproduktów; Dbanie o porządek na kuchni, opis produktów, pilnowanie dat produktów zgodnie z zasadą FIFO; Praca na 2 zmiany,...
  • Kucharz / Kucharka

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Bieruń    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  część etatu   35,00 zł brutto/godz.
    6 dni
    Twoje zadania: Przygotowywanie dań zgodnie z założeniami menu; Dbałość o jakość, smak i ekspozycję serwowanych dań; Utrzymywanie porządku na stanowisku pracy; Przestrzeganie zasad HACCP; Kontrola dokumentów od dostawców; Oczekujemy: Mile widziane doświadczenie w pracy na podobnym...
  • Kucharz

    Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe TOPAZ   Siedlce, ul. Armii Krajowej 5    praca stacjonarna
    specjalista (mid) / pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    6 dni
    Główne zadania: przygotowywanie potraw zgodnie z recepturą i standardami; realizacja przydzielonych zadań w kuchni; efektywna współpraca z Szefem Kuchni i pozostałym zespołem Restauracji; przestrzeganie wszelkich procedur pracy w kuchni oraz dbałość o jak najwyższą jakość produktów;
  • Szef zmiany w kuchni (K/M)

    Sofitel Grand Sopot   Sopot    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat
    11 godz.
    Twoja misja Będziesz nadzorować pracę kucharzy, dbać o sprawne wydawanie dań oraz porządek na kuchni, monitorować stan zapasów magazynowych. Wszystko po to, aby nasi goście mogli cieszyć się znakomitymi smakami, które dodadzą ich pobytowi kulinarnych wrażeń!