Food & Catering Services jest oddziałem Polskiego Holdingu Hotelowego Sp. z o.o., drugiej największej spółki hotelowej w Polsce, a pierwszej z wyłącznie polskim kapitałem, zarządzający kilkunastoma hotelami rozlokowanymi w różnych częściach kraju. Zespół tworzą pasjonaci kulinariów z wieloletnim doświadczeniem, którzy doskonale czują się zarówno przygotowując małe, kameralne indywidualne zamówienia, jak i te duże, które wymagają czasu i zaangażowania sporych sił. Wśród naszych zadowolonych klientów są takie firmy, jak Państwowe "Porty Lotnicze", Polska Grupa Lotnicza SA oraz Welcome Airport Services Sp. z o.o. To nasze dania trafiają do pasażerów, którzy korzystają z salonów Executive Lounge i VIP na warszawskim Lotnisku im. Fryderyka Chopina.
Aktualnie poszukujemy do pracy kandydatów na stanowisko:
Oczekiwania:
- Koordynowanie kuchni cateringowej
- Organizacja pracy i nadzór nad podległym personelem
- Nadzór i kontrola towaru (żywności) pod względem ilościowym oraz jakościowym w hotelowym magazynie żywności.
- Nadzór i kontrola nad zapewnieniem najwyższej jakości i estetyki produkowanych potraw zgodnie z obowiązującą recepturą i wyznaczonym kosztem na produkcję danej potrawy.
- Nadzór i kontrola prawidłowego magazynowania żywności i sprzętu.
- Nadzór nad przestrzeganiem procedur i norm w zakresie HACCP, BHP, PPoż i Sanepid.
- Opracowywanie nowych receptur, proponowanie nowych rozwiązań i pomysłów.
- Opracowywanie nowych pozycji menu przy dbałości o utrzymanie właściwego poziomu kosztu surowca (Food Cost).
- Dbałość o realizację dostaw przy zachowaniu wysokich standardów, jakości i przechowywania transportowanej żywności
- Dbałość o zapewnienie najwyższego poziomu obsługi klientów przez zapewnienie terminowych dostaw
- Nadzór nad przestrzeganiem procedur i norm w zakresie użytkowania samochodów przeznaczonych do dostaw cateringu
- Realizacja zadań budżetowych wyznaczonych dla oddziału cateringowego przez Dyrekcję Oddziału i Zarząd Spółki.
- Odpowiedzialność za sprawne funkcjonowanie zespołu oddziału cateringowego oraz organizację pracy podległym pracownikom.
- Dbałość o wzrost wartości sprzedaży i racjonalizację kosztów.
- Dbałość o zwiększenie przychodu z działalności cateringowej oraz uzyskiwanie zaplanowanych wyników ekonomiczno-finansowych.
- Dbałość o jakość świadczonych usług z uwzględnieniem standardów i wytycznych spółki.
- Nadzór i kontrola jakości usług cateringowych oferowanych przez oddział.
- Monitorowanie działań konkurencji oraz planowanie odpowiedniej strategii w zależności od zmian zachodzących na rynku.
Oferujemy:
- pracę w stabilnej i prestiżowej firmie
- zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, stałe wynagrodzenie zasadnicze wraz z premią zgodnie z regulaminem premiowania w Spółce
- opiekę medyczną sponsorowaną przez pracodawcę oraz możliwość skorzystania z dodatkowych pakietów na specjalnych warunkach
- rozbudowany pakiet świadczeń socjalnych
- pakiety ubezpieczeń na życie dla pracownika i członków rodziny na preferencyjnych warunkach
- obiady pracownicze na specjalnych warunkach
- możliwość rozwoju zawodowego
- możliwość podnoszenia kwalifikacji poprzez profesjonalne szkolenia