Nasze przedsiębiorstwo jest jednym z największych w Europie producentów suszonych warzyw. Jesteśmy firmą rodzinną z ponad trzydziestopięcioletnią tradycją. Obecnie produkujemy około 7000 ton suszonych warzyw rocznie. Naszymi głównym produktami są suszona marchew, pasternak, seler-korzeń i liść, por, pietruszka-korzeń i liść, burak czerwony, kapusta, kalafior, zielona fasolka, cukinia oraz koper. Klientami naszej firmy są zarówno krajowi, jak i zagraniczni odbiorcy. Produkty dostarczamy do wszystkich krajów europejskich, a także do Azji, Afryki, Ameryki Północnej, Środkowej oraz Południowej.
Zastępca Pełnomocnika ds. Zarządzania Jakością
Miejsce pracy: Dobre Miasto
ZAKRES OBOWIĄZKÓW:
- Bezpośrednia współpraca z klientami w zakresie obsługi zgłoszeń reklamacyjnych dotyczących jakości produktów. Koordynowanie spotkań wewnętrznych w celu przeprowadzenia analizy przyczynowo skutkowej dotyczących tych zgłoszeń. Definiowanie, wdrażanie i nadzorowanie działań korygujących i zapobiegawczych, aby zapobiec nawrotom problemów.
- Prowadzenie na bieżąco rejestru reklamacji, analizy trendów oraz sporządzanie raportów w tym zakresie.
- Weryfikacja i aktualizacja Księgi Jakości i Planu HACCP w tym procedur z zakresu jakości i bezpieczeństwa żywności oraz ochrony środowiska (FSSC 22000 i ISO 14000)
- Nadzorowanie postępowania z materiałami, półproduktami i produktami niezgodnymi, wydawanie decyzji oraz nadzorowanie działań naprawczych w celu ciągłego doskonalenia systemu.
- Sporządzenie, weryfikacja i aktualizacja specyfikacji jakościowych dla produktów.
- Efektywna współpraca z innymi działami w firmie w zakresie optymalnego wykorzystania półproduktów i materiałów i przy zachowaniu zgodności z wymaganiami jakości i bezpieczeństwa żywności.
- Kontrola procesów produkcyjnych i produktów na każdym etapie wytwarzania w zakresie obowiązujących standardów jakościowych i higienicznych w odniesieniu do wymagań funkcjonujących w firmie.
- Zapewnienie i realizacja optymalnego programu badań i monitorowania zgodności surowców, półproduktów i wyrobów, ścisła współpraca w tym zakresie z pozostałymi działami w firmie.
- Rejestracja i analiza wyników prowadzonych kontroli, badań laboratoryjnych oraz prowadzenie dokumentacji zgodnie przyjętym standardem;
- Nadzór nad przestrzeganiem zasad GMP i GHP obowiązujących w zakładzie produkcyjnym, prowadzenie inspekcji oraz określanie i egzekwowanie działań korekcyjnych i korygujących;
- Współpraca z innymi działami w firmie w celu:
- wdrażania i utrzymania standardów jakościowych;
- realizacji zleceń produkcyjnych i wytwarzania produktów zgodnych z obowiązującymi wymaganiami;
- obsługi klientów w zakresie wymagań jakościowych
- opiniowanie i zatwierdzanie specyfikacji klientów;
- weryfikacja i aktualizacja certyfikatów jakościowych.
- Przygotowanie i prowadzenie szkoleń dla pracowników z zakresu wdrożonych standardów jakościowych.
- Przeprowadzanie audytów wewnętrznych w zakresie zgodności z wymaganiami wdrożonego standardu Jakości i Bezpieczeństwa Żywności – FSSC 22000;
- Udział w audytach zewnętrznych oraz inspekcjach organów urzędowych (np. Sanepid);
- Aktywne uczestniczenie we projektach dotyczących rozwoju produktów i technologii w celu zapewnienia zgodności wdrażanych produktów z wymaganiami w zakresie prawa żywnościowego, systemów zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności obowiązującymi w firmie;
- Realizacja zakupów w zakresie zgodnym z wewnętrznymi ustaleniami obowiązującymi w firmie.
POSZUKIWANY PROFIL KANDYDATA:
- Wykształcenie wyższe kierunkowe (technologia żywności lub pokrewne);
- Doświadczenie na podobnym stanowisku - min 5 lat;
- Znajomość standardów jakościowych GMP, GHP, HACCP, FSSC 22000; ISO 14001 oraz wymagań regulacyjnych w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności;
- Bardzo dobra znajomość języka angielskiego
- Orientacja na realizację celów, sumienność, systematyczność, zaangażowanie i gotowość na rozwój.
OFERUJEMY:
- Umowę o pracę w stabilnej i szybko rozwijającej się polskiej, rodzinnej firmie, z przyjazną kulturą organizacyjną, będącej liderem w swojej branży;
- Wynagrodzenie uzależnione od kompetencji i doświadczenia;
- Możliwość implementacji własnych pomysłów i rozwiązań.