Polska firma o ugruntowanej pozycji z siedzibą w Poznaniu. Posiadamy ponad 120 sklepów w starannie dobranych lokalizacjach w ponad 60 miastach. Odwiedza nas ponad 5 mln klientów miesięcznie. Cechuje nas wysoka kultura pracy w nowoczesnej organizacji przy jednoczesnym rodzinnym klimacie.
W związku z dynamicznym rozwojem firmy szukamy kandydata/kandydatki na stanowisko:
Zastępca Kierownika ds. Jakości
Miejsce pracy: Koninko k. Poznania
Zakres obowiązków:
- Monitorowanie systemu bezpieczeństwa i jakości żywności, ze szczególnym uwzględnieniem kwestii przyjęcia i magazynowania,
- Kierowanie zespołem osób zajmujących się przyjmowaniem i weryfikacją jakościową towarów,
- Przygotowywanie sprawozdań i analiz okresowych z przeprowadzanych działań,
- Ocena jakościowa produktów spożywczych,
- Przeprowadzanie audytów w jednostkach handlowych sieci i magazynach logistycznych,
- Przeprowadzanie audytów strony drugiej u dostawców,
- Ocena prawidłowości znakowania produktów spożywczych w odniesieniu do obowiązujących przepisów prawa żywnościowego krajowego i wspólnotowego,
- Monitoring przepisów prawnych z ww. zakresu,
- Przygotowywanie projektów doskonalących istniejące procedury i standardy,
- Prowadzenie szkoleń w zakresie funkcjonowania systemu standardu jakościowego w sieci Piotr i Paweł,
- Rozwiązywanie problemów jakościowych,
- Udział w procesie reklamacyjnym.
- Wykształcenie wyższe – preferowane kierunki: technologia żywności, towaroznawstwo,
- Wysokie kompetencje menadżerskie i interpersonalne,
- Umiejętność pracy w zespole i kierowania zespołem,
- Zdolność do podejmowania decyzji oraz rozwiązywania problemów,
- Doświadczenie w pracy w branży spożywczej (minimum dwuletnie),
- Mile widziana znajomość branży mięsnej oraz warzyw i owoców,
- Znajomość polskiego i wspólnotowego prawa żywnościowego,
- Znajomość w zakresie opracowywania i wdrażania systemu HACCP oraz procedur i instrukcji zgodnie z założeniami GHP/GMP,
- Znajomość systemów zarządzania jakością ISO 9001, bezpieczeństwa żywności ISO 22000 oraz standardów IFS/BRC,
- Doświadczenie z zakresu pełnomocnika i audytora systemu HACCP,
- Umiejętność analitycznego myślenia,
- Precyzyjność i dokładność w działaniu,
- Obsługa komputera (Pakiet Office),
- Czynne prawo jazdy kategorii B,
- Książeczka dla celów sanitarno-epidemiologicznych.
- Zatrudnienie na umowę o pracę w pełnym wymiarze godzin,
- Pełną wyzwań i atrakcyjną pracę w przyjaznej atmosferze,
- Rozwój zawodowy poprzez uczestnictwo w szkoleniach,
- Możliwość awansów wewnętrznych,
- Dofinansowanie do programu rekreacyjno-sportowego,
- Dofinansowanie nauki języka.