Ogłoszenie numer: 2882018, z dnia 2019-12-19
Zakład przemysłu spożywczego poszukuje kandydata na stanowisko:
Technolog
Miejsce pracy: Łódź
Opis stanowiska
- wdrażanie nowych projektów: od koncepcji i momentu przeprowadzenia prób technologicznych do seryjnej produkcji,
- kontrola przebiegu procesów technologicznych, zgodność parametrów z recepturami technologicznymi,
- optymalizacja procesów poprzez bieżącą analizę parametrów,
- wyrywkowa kontrola surowców, produktów, półproduktów, materiałów pomocniczych, przypraw i dodatków oraz między operacyjna kontrola poprawności prowadzonych procesów produkcyjnych,
- prowadzenie pomiarów norm uzysków, ubytków naturalnych, wydajności produkcyjnych,
- tworzenie dokumentacji technologicznej, receptur, instrukcji technologicznych oraz kart kontroli procesów produkcyjnych,
- współpraca z innymi działami oraz ośrodkami badawczymi w zakresie nowych technologii i rozwiązań.
Wymagania
- wykształcenie wyższe kierunkowe – technologia /żywności/żywienia,
- znajomość standardów jakościowych HACCP, IFS,
- znajomość zasad technologii produkcji (minimum roczne doświadczenie),
- znajomość prawa żywnościowego,
- samodzielność i sprawna organizacja pracy własnej,
- inicjatywa, zaangażowanie oraz chęć uczenia się,
- orzeczenie do celów sanitarno-epidemiologicznych.
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.