Dr Gerard to firma z długoletnią tradycją sprzedaży wyjątkowych ciastek, wafelków i słonych przekąsek w Polsce i na świecie. W Polsce posiada 2 zakłady produkcyjne, zatrudnia ponad tysiąc pracowników oraz zajmuje wysoką i ugruntowaną pozycję na rynku ciastek.
Obecnie poszukujemy kandydata/kandydatki na stanowisko:
Technolog
Miejsce pracy: Radzyń Podlaski
Zakres odpowiedzialności:
- udział w pracach związanych z rozwojem i wdrażaniem nowych wyrobów oraz doskonaleniem już istniejących
- prowadzenie prób technologicznych, prowadzenie próbnych produkcji przemysłowych
- prowadzenie testów technologicznych nowych maszyn i urządzeń
- wdrażanie nowych produktów i rozwiązań technologicznych
- nadzór technologiczny nad produkcją wyrobów finalnych
- opracowywanie odpowiedniej dokumentacji technologicznej
- nadzór nad parametrami procesów technologicznych
- analiza procesu w zakresie inżynierii produkcji
- optymalizacja procesów technologicznych
Wymagania:
- wykształcenie wyższe kierunkowe (technologia żywności, chemia, inżynieria procesu lub pokrewne) – warunek konieczny
- wymagane minimum 3- letnie doświadczenie w Dziale R&D (doświadczenie w przemyśle cukierniczym lub piekarniczym będzie dodatkowym atutem)
- znajomość procesów technologicznych w obszarze produkcji spożywczej
- znajomość przepisów prawa żywnościowego
- mile widziana wiedza z obszaru badań sensorycznej żywności
- samodzielność i dobra organizacja pracy
- kreatywność, innowacyjność, komunikatywność
- znajomość systemu: ISO, BRC, IFS
- wymagana komunikatywna znajomość języka angielskiego oraz czynne prawo jazdy kat. B
Co oferujemy?
- umowę o pracę, na czas określony (1 rok)
- pracę w firmie o ugruntowanej i wysokiej pozycji na rynku
- dobrą atmosferę pracy
- pracę w dynamicznej, szybko rozwijającej się firmie
Poznaj
Dr Gerard Sp. z o.o.
Dr Gerard to firma z długoletnią tradycją produkcji wyjątkowych ciastek, wafelków i słonych przekąsek. Posiada 2 zakłady produkcyjne, w których zatrudnia ponad tysiąc pracowników oraz zajmuje wysoką i ugruntowaną pozycję na rynku.