Ogłoszenie numer: 3689301, z dnia 2020-09-25
LST-Polska Sp. z o.o. to dynamicznie rozwijający się zakład przetwórstwa spożywczego istniejący na rynku już od 2002 roku. Chłodnia wyposażona jest w tunel fluidyzacyjny, komorę mrożenia statycznego oraz 8 komór magazynowych. Rocznie produkujemy ponad 5.000 t mrożonek (IQF)
Ponad 90% naszych wyrobów eksportujemy do krajów Europy Zachodniej i Skandynawii Zakład działa w oparciu o certyfikowany system HACCP i BRC
Technolog żywności
Miejsce pracy: lubelskie
Opis stanowiska
- Odpowiedzialność za proces produkcji od strony technologicznej
- Nadzór nad przerobem owoców świeżych, produkcją i przerobem liofilizatów
- Nadzór nad składowaniem owoców świeżych, mrożonych i liofilizatów, a także obrotem opakowań na owoce świeże
- Rozliczanie i nadzór nad pracownikami biorącymi udział w produkcji, współpraca ze służbami nadzorującymi produkcję w Zakładzie (Sanepid, Wody Polskie, Straż Graniczna, Inspekcja Pracy)
- Nadzór nad zagospodarowaniem odpadów poprodukcyjnych
- Wykazywanie inicjatywy w zakresie opracowywania nowych produktów i rodzajów opakowań
- Nadzór nad dokumentacją technologiczną i jakościową
- Wsparcie dla obszarów jakościowych i technologicznych , w tym prowadzenie szkoleń
- Obliczanie wartości odżywczej produktów
Wymagania
- Wykształcenie wyższe kierunkowe- technologia żywności, mikrobiologia, technologia i chemia spożywcza lub pokrewne
- Minimum rok doświadczenia na podobnym stanowisku
- Praktyczna wiedza z zakresu przetwórstwa spożywczego
- Znajomość standardów jakościowych ISO, BRC, IFS
Oferujemy
- Umowę o pracę
- Możliwość zdobywania doświadczenia zawodowego w nowoczesnej firmie
- Wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.