Najnowsze oferty pracy

  • Mikrobiolog żywności

    Bakoma Sp. z o.o.   Elżbietów    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    2 dni
    ZAKRES OBOWIĄZKÓW: Przygotowanie próbek do analiz. Wykonywanie analiz mikrobiologicznych ilościowych i jakościowych żywności i prób środowiskowych. Opracowanie wyników badań. Prowadzenie dokumentacji Laboratorium Mikrobiologicznego. Obsługa urządzeń w pracowni mikrobiologicznej.
  • Technolog żywności / Mikrobiolog

    Bakoma Sp. z o.o.   Elżbietów    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    5 dni
    Zakres obowiązków: Przygotowanie próbek żywności i środowiskowych do analiz. Wykonywanie analiz mikrobiologicznych (ilościowych i jakościowych). Analiza i opracowanie wyników badań. Prowadzenie dokumentacji laboratorium. Obsługa specjalistycznych urządzeń mikrobiologicznych.
  • Technolog ds. Nowych Produktów Spożywczych

    ZPC Milanówek Sp. z o.o.   Grodzisk Mazowiecki    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    4 dni
    Wdrażanie nowych produktów i technologii w produkcji, z uwzględnieniem aktualnych trendów konsumenckich. Nadzór nad procesami produkcji, w tym kalkulacje bilansu masy i wartości odżywczych. Optymalizacja procesów produkcji oraz inicjowanie i implementacja zmian technologicznych. Utrzymywanie...
  • Technolog żywności

    ZPC Milanówek Sp. z o.o.   Grodzisk Mazowiecki    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    6 dni
    Praca nad rozwojem i wdrażaniem nowych produktów; Rozwój bazy surowców stosowanych w produkcji zgodnie z trendami konsumenckimi; Przeprowadzanie kalkulacji bilansu masy, wartości odżywczych; Czynny udział w nadzorze technologicznym nad produkcją; Opracowywanie i wdrażanie nowych technologii...
  • Specjalista ds. Technologii Żywności

    Praca.pl   Grodzisk Mazowiecki    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj bez CV
    6 dni
    Zakres obowiązków: Tworzenie i wdrażanie nowych produktów z uwzględnieniem trendów rynkowych. Rozwijanie surowców używanych w produkcji. Analiza bilansu masy i wartości odżywczych produktów. Nadzorowanie procesów produkcyjnych. Projektowanie i wprowadzanie innowacji technologicznych oraz...
  • Technolog żywności

    ManpowerGroup   Błędów    praca stacjonarna
    specjalista (mid)
    1 dni
    Do zadań na tym stanowisku należą: Nadzór nad procesem przetwarzania owoców; Wdrażanie nowoczesnych technologii i procedur; Pielęgnacja i kontrola jakości surowców oraz produktów gotowych; Współpraca z zespołem sprzedaży oraz zarządem firmy; Przestrzeganie standardów jakościowych i...
Zobacz więcej ofert pracy

Technolog piekarnictwa

Polskie Młyny Sp. z o. o.
Teresin
specjalista mid / senior
pełny etat
umowa o pracę
praca stacjonarna
856 dni temu

Polskie Młyny Sp. z o. o. - firma z długoletnią tradycją w branży zbożowo-młynarskiej, największy producent mąk piekarniczych i paczkowanych, w związku z dynamicznym rozwojem poszukuje Kandydatów na stanowisko:


Technolog piekarnictwa

Miejsce pracy: Teresin


Twój zakres obowiązków:

  • Opracowywanie i wdrażanie nowych produktów wraz z wykonaniem kalkulacji.
  • Prowadzenie projektów koncepcyjnych.
  • Zapewnienie terminowej realizacji planu produkcyjnego i prawidłowego przebiegu procesów produkcyjnych.
  • Standaryzacja parametrów technologicznych oraz optymalizacja procesów produkcyjnych.
  • Opracowanie i dokumentacja technologii wytwarzania oraz przeprowadzanie prób produkcyjnych nowych produktów.
  • Opracowywanie i aktualizacja instrukcji technologicznych, oraz instrukcji stanowiskowych.
  • Bieżąca analiza raportu strat i odchyleń recepturowych w celu weryfikacji i optymalizacji zużyć.
  • Nadzór nad jakością wytwarzanych produktów.
  • Identyfikacja i eliminacja problemów w procesie produkcyjnym.
  • Współpraca z działami sprzedaży i laboratorium zakładowym.
  • Współpraca z klientami.

Nasze wymagania:

  • Wykształcenie wyższe lub średnie kierunkowe (technologia żywności, technologia piekarstwa, technik młynarstwa).
  • Doświadczenie zawodowe w branży na stanowisku technologa produkcji piekarskiej lub młynarskiej.
  • Znajomość rynku piekarniczo-ciastkarskiego, młynarskiego.
  • Dobra znajomość technologii piekarniczej oraz umiejętność przełożenia teorii na praktykę.
  • Praktyczna znajomość systemów zarządzania jakością.
  • Umiejętność obsługi komputera (pakiet Office, Internet).
  • Odpowiedzialność, samodzielność i dobra organizacja pracy.
  • Teoretyczna i praktyczna znajomość technologii produkcyjnych z zakresu cukiernictwa, ciastkarstwa, piekarnictwa, młynarstwa.
  • Wysoki poziom umiejętności interpersonalnych i organizacyjnych.
  • Znajomość zasad HACCP, GMP, GHP.
  • Prawo jazdy kategorii B.

Oferujemy:

  • Zatrudnienie w oparciu o umowa o pracę.
  • Wynagrodzenie adekwatne do umiejętności oraz dodatkowo premia - w zależności od wyników.
  • Stabilne zatrudnienie.
  • Możliwość rozwoju zawodowego.
  • Telefon służbowy.
Marka Polskie Młyny czerpie z doświadczeń ponad 100-letniej tradycji. Najstarszy młyn, w Nakle, rozpoczął pracę już w 1904 roku. Nasze pierwsze wyroby zbożowe cieszyły się wyjątkową popularnością wśród mieszkańców Kujaw. Podobnym doświadczeniem mogą się pochwalić również Młyny Szymanów oraz Kluczbork, dzięki którym produkty pod nazwą Polskie Młyny i Szymanów podbiły serca wszystkich Polaków.

Polskie Młyny Sp. z o. o. to największy polski producent mąki, a Mąka Szymanowska jest najczęściej wybieraną paczkowaną mąką w Polsce. Szacunek do chleba, tak mocno zakorzeniony w polskiej tradycji jest dla nas największym zobowiązaniem i źródłem inspiracji. Z najwyższą dbałością odnosimy się więc do mąki oraz wszystkich produktów z niej wytwarzanych. Dbałość o jakość i smak naszych wyrobów stanowi fundament naszej działalności. Zależy nam, by tradycja i doświadczenie zdobyte w przeciągu wieku naszej działalności widoczne były w każdym z naszych produktów.

DOŁĄCZ DO NAS!

 

Poznaj

Bakoma Sp. z o.o.

Poznaj nas!

Grupa BZK to przede wszystkim firmy produkcyjne, dynamicznie działające w branży paliw odnawialnych, przemysłu zbożowego i mleczarskiego.

Wśród naszych najbardziej rozpoznawalnych firm znajduje się oczywiście Bakoma Sp. z o. o. oraz Polskie Młyny Sp. z o. o., których zakłady produkcyjne zlokalizowane są w powiecie sochaczewskim. Grupa BZK to jednak wiele więcej podmiotów, które prężnie się rozwijają i mają jedne z bardziej nowoczesnych zakładów produkcyjnych w Polsce. Do Grupy BZK należą również:
  • Bioagra S.A. – spółka zlokalizowana w powiecie nyskim, będąca obecnie największym w Polsce producentem bioetanolu i etanolu wytwarzanego z ziarna kukurydzy. Spółka w 2019 roku została Pracodawcą Roku powiatu nyskiego.  Spółka stale inwestuje oraz zwiększa swoje zatrudnienie.
  • Bioagra – Oil S.A. – producent estrów metylowych oraz gliceryny o jakości farmaceutycznej, spółka zlokalizowana w Tychach.
  • Komagra Sp. z o. o. – producent oleju rzepakowego na cele techniczne; spółka zlokalizowane w Tychach.
  • BZK Alco S.A. – producent alkoholu spożywczego; spółka zlokalizowane w Janikowie (powiat kozienicki).
  • Staoil Sp. z o. o. - wytwarza wysokiej jakości olej rzepakowy surowy przeznaczony na cele techniczne i paszowe.
  • BZK Group Sp. z o. o. – spółka, która zajmuje się skupem surowców oraz sprzedażą.
  • BZK i Wspólnicy Sp. z o. o. –spółka świadcząca usługi doradcze m.in. z obszaru handlu, logistyki, zakupów i HR dla pozostałych spółek z Grupy BZK. Biuro spółki zlokalizowane jest w powiecie warszawskim zachodnim (gmina Ożarów Mazowiecki).
Wszystkie spółki razem tworzą jedną z największych w Polsce grup przetwórstwa rolnego.

Rekrutujemy również do naszych czterogwiazdkowych hoteli: Hotel Słoneczny Młyn w BydgoszczyHotel Tęczowy Młyn w Kielcach.

Proces Rekrutacji w BZK Group

Krok ikona rozmowa telefoniczna Rozmowa telefoniczna
Krok ikona spotkanie Rozmowa Rekrutacyjna
Krok ikona propozycja współpracy Propozycja współpracy

Podobne oferty

  • Mikrobiolog żywności

    Bakoma Sp. z o.o.   Elżbietów    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    2 dni
    ZAKRES OBOWIĄZKÓW: Przygotowanie próbek do analiz. Wykonywanie analiz mikrobiologicznych ilościowych i jakościowych żywności i prób środowiskowych. Opracowanie wyników badań. Prowadzenie dokumentacji Laboratorium Mikrobiologicznego. Obsługa urządzeń w pracowni mikrobiologicznej.
  • Technolog żywności / Mikrobiolog

    Bakoma Sp. z o.o.   Elżbietów    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    5 dni
    Zakres obowiązków: Przygotowanie próbek żywności i środowiskowych do analiz. Wykonywanie analiz mikrobiologicznych (ilościowych i jakościowych). Analiza i opracowanie wyników badań. Prowadzenie dokumentacji laboratorium. Obsługa specjalistycznych urządzeń mikrobiologicznych.
  • Technolog ds. Nowych Produktów Spożywczych

    ZPC Milanówek Sp. z o.o.   Grodzisk Mazowiecki    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    4 dni
    Wdrażanie nowych produktów i technologii w produkcji, z uwzględnieniem aktualnych trendów konsumenckich. Nadzór nad procesami produkcji, w tym kalkulacje bilansu masy i wartości odżywczych. Optymalizacja procesów produkcji oraz inicjowanie i implementacja zmian technologicznych. Utrzymywanie...
  • Technolog żywności

    ZPC Milanówek Sp. z o.o.   Grodzisk Mazowiecki    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    6 dni
    Praca nad rozwojem i wdrażaniem nowych produktów; Rozwój bazy surowców stosowanych w produkcji zgodnie z trendami konsumenckimi; Przeprowadzanie kalkulacji bilansu masy, wartości odżywczych; Czynny udział w nadzorze technologicznym nad produkcją; Opracowywanie i wdrażanie nowych technologii...
  • Specjalista ds. Technologii Żywności

    Praca.pl   Grodzisk Mazowiecki    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj bez CV
    6 dni
    Zakres obowiązków: Tworzenie i wdrażanie nowych produktów z uwzględnieniem trendów rynkowych. Rozwijanie surowców używanych w produkcji. Analiza bilansu masy i wartości odżywczych produktów. Nadzorowanie procesów produkcyjnych. Projektowanie i wprowadzanie innowacji technologicznych oraz...
  • Technolog żywności

    ManpowerGroup   Błędów    praca stacjonarna
    specjalista (mid)
    1 dni
    Do zadań na tym stanowisku należą: Nadzór nad procesem przetwarzania owoców; Wdrażanie nowoczesnych technologii i procedur; Pielęgnacja i kontrola jakości surowców oraz produktów gotowych; Współpraca z zespołem sprzedaży oraz zarządem firmy; Przestrzeganie standardów jakościowych i...