Artus Resort składający się z Hotelu Artus oraz Sowiej Doliny (część apartamentowa) poszukuje osoby na stanowisko:
Szef Kuchni
Miejsce pracy: Karpacz
OPIS STANOWISKA:
- koordynowanie, kierowanie, planowanie i nadzorowanie wszelkich czynności związanych z organizacją pracy kuchni,
- odpowiedzialność za realizację budżetu działu kuchni, przewidywanie i planowani wydatków związanych z działalnością gastronomiczną hotelu,
- kontrola produktywności działu kuchni, stanów magazynowych (w tym przeprowadzanie inwentaryzacji) oraz racjonalne gospodarowanie towarem,
- odpowiedzialność za utrzymanie produkcji i serwisu na najwyższym poziomie,
- wykonywanie pracy zgodnie z zasadami przyjętymi w Artus Resort,
- dbanie o wskaźniki ilościowe i jakościowe (FC),
- przestrzeganie zasad HACCP i BHP,
- nadzorowanie przygotowywania bufetów: śniadanie oraz obiadokolacja, zapewniając liczbę potrwa i produktów dostosowanych do liczby Gości,
- przygotowywanie receptur dań z karty i stworzenie instrukcji ich przygotowania,
- dbanie o estetyczny i atrakcyjny wygląd podawanych potraw,
- dbaniem o maksymalne i ekonomiczne wykorzystanie powierzonych produktów,
- tworzenie nowych dań do menu,
- szkolenie nowo zatrudnionych kucharzy,
- sporządzanie zamówień oraz odbiór dostaw.
OFERUJEMY:
- pracę w zdolnym, przyjaznym zespole,
- stabilne zatrudnienie,
- atrakcyjne wynagrodzenie
- możliwość zakwaterowania,
- możliwość rozwoju zawodowego
WYMAGANIA:
- minimum 3-letnie doświadczenie w pracy na stanowisku Szefa Kuchni lub Zastępcy Szefa w restauracji lub hotelu,
- doskonała organizacja pracy własnej oraz kreatywność i innowacyjne podejście do postawionych zadań,
- umiejętne i efektywne zarządzanie, szkolenie i motywacja zespołu,
- znajomość przepisów: HACCP oraz bezpieczeństwa i higieny pracy,
- doskonałe zorientowanie na realizację wyznaczonych celów,
- doskonała organizacja pracy własnej oraz kreatywność i innowacyjne podejście do postawionych zadań,
- ważne badania sanitarno-epidemiologicznych,
- wysoka kultura osobista, komunikatywność, odpowiedzialność, punktualność.