Ogłoszenie numer: 1424112, z dnia 2016-11-30
‘Pergola Restauracja & Cafe-Bistro’ mieści się w kompleksie Hali Stulecia,
obiektu wpisanego na listę UNESCO, miejsca obowiązkowych wycieczek turystów zagranicznych, krajowych oraz mieszkańców Wrocławia.
Naszymi klientami są klienci indywidualni, grupy wycieczkowe, klienci biznesowi, a także najwyższej rangi przedstawiciele władz samorządowych i ogólnokrajowych.
Stabilna firma prowadząca działalność restauracyjną i cateringową
pod nazwą ‘Pergola Restauracja & Cafe-Bistro’ we Wrocławiu, zatrudni osobę na stanowisku:
Szef Kuchni
Miejsce pracy: mazowieckie
Opis stanowiska
- Poszukujemy kreatywnej osoby, której zadaniem będzie zbudowanie zespołu kucharzy i pomocników, współtworzącego rozwój restauracji, będący w stanie obsłużyć rosnącą liczbą zleceń na usługi cateringowe.
- Poszukujemy osób z całej Polski do pracy we Wrocławiu: ‘Pergola – Restauracja & Cafe-Bistro’
- Zapewniamy zakwaterowanie
Zakres obowiązków:
- odpowiedzialność za utrzymanie produkcji i obsługi gastronomicznej na najwyższym poziomie w ramach restauracji oraz przy realizacji usług cateringowych
- kreacja menu z uwzględnieniem sezonowości i trendów kulinarnych
- dbałość o szczegóły, estetykę i jakość serwowanych dań
- nadzór nad przygotowywaniem i wydawaniem posiłków
- systemowe tworzenie produktu cateringowego wraz z rozwiązaniami logistycznymi
- tworzenie ofert gastronomicznych dla osób indywidualnych i grupowych
- przewidywanie i planowanie wydatków związanych z prowadzoną działalnością gastronomiczną, optymalizacja Food Cost’u, kontrola opłacalności produkcji
- przygotowywanie listy do zamówień produktów, koordynacja zaopatrzenia, odpowiedzialność za stany magazynowe
- koordynowanie i nadzór nad całością pracy kuchni i zatrudnionego personelu
- przestrzeganie norm, procedur i metod pracy w kuchni w zakresie Sanepidu, BHP, p-poż., HACCP
Wymagania
- od osoby, z którą chcemy współpracować, oczekujemy dużej samodzielności i wizji tego, w jaki sposób funkcja kuchni może wpłynąć na rozwój biznesu całej firmy
- umiejętność łączenia styli i smaków z uwzględnieniem sezonowości i trendów kulinarnych, śledzenie pracy mistrzów oraz szukanie nowych inspiracji
- wykształcenie kierunkowe
- min. 3-letnie udokumentowane doświadczenie zawodowe w pracy na stanowisku szefa kuchni, zastępcy szefa kuchni
- aktualna książeczka do celów sanitarno – epidemiologicznych
- prawo jazdy kat.B
- wiedza z zakresu HACCP
- znajomość procesów technologicznych oraz przepisów związanych z obrotem żywnością
- umiejętność budowania zespołu pracowników kuchni i kierowania nim
- kreatywność i samodzielność
- dyspozycyjność
- bardzo dobra organizacja pracy
- mile widziany udział w Konkursach Kulinarnych i międzynarodowe doświadczenie
Oferujemy
- angażującą pracę w dynamicznym i kreatywnym zespole
- otwartość na kreatywne propozycje zwiększające priorytetową rolę kuchni w rozwoju firmy i całości biznesu
- atrakcyjne i stabilne warunki zatrudnienia w tym pomoc w zakwaterowaniu dla osoby spoza Wrocławia
- możliwość podnoszenia kwalifikacji oraz zdobywanie nowego doświadczenia
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.