Mazowiecka Instytucja Gospodarki Budżetowej MAZOVIA (IGB MAZOVIA) została utworzona na podstawie zarządzenia Ministra Sprawiedliwości z dnia 29 listopada 2010 roku poprzez przekształcenie i połączenie: Gospodarstwa Pomocniczego Warszawa – Bemowo przy Areszcie Śledczym Warszawa – Białołęka, Wielobranżowego Gospodarstwa Pomocniczego – Stacji Obsługi Samochodów przy Areszcie Śledczym Warszawa Mokotów oraz Gospodarstwa Pomocniczego Zakładu Produkcyjnego przy Zakładzie Karnym w Sieradzu. IGB Mazovia prowadzi szeroką działalność produkcyjną, usługowo – handlową, projektową i inwestycyjną. W związku z dynamicznym rozwojem naszej firmy, poszukujemy pracowników na poniższe stanowisko:
- Prowadzenie kuchni celem oferowania produktów o najwyższej jakości
- Przygotowanie wysokiej jakości dań oraz dbanie o ich prezentację (bufet, imprezy okolicznościowe, restauracja a'la carte)
- Opracowywanie, przygotowanie i wprowadzanie nowych receptur gastronomicznych zapewniających wysoką jakość oferty gastronomicznej, tworzenie karty menu
- Nadzór i kontrola nad kosztami gastronomicznymi, dokonywanie kalkulacji oraz odpowiedzialność za utrzymanie wskaźników na odpowiednim poziomie
- Dbanie i prawidłowa gospodarka nad powierzonym sprzętem, maszynami oraz surowcem przeznaczonym do produkcji.
- Zarządzanie pracą kuchni i szkolenie podległego zespołu
- Nadzór nad porządkiem na kuchni oraz kontrola zamówień towarów
- Przestrzeganie przepisów BHP, HACCP – kontrola i nadzór zapisów
- Tworzenie i umacnianie profesjonalnego wizerunku restauracji oraz jej marki
- Min. 5 lat doświadczenia pracy na podobnym stanowisku
- Wykształcenie gastronomiczne, mile widziane
- Pasja do gotowania i chęć zarażania nią innych
- Przestrzeganie procedur, zasad oraz standardów działu gastronomicznego
- Dyspozycyjność, odpowiedzialność oraz dobra organizacja pracy własnej
- Umiejętność nawiązywania i utrzymywania dobrych relacji z klientami i pracownikami
- Odporność na pracę w stresie oraz pod wpływem presji czasu
- Komunikatywność i samodzielność
- Gotowość pracy zmianowej i umiejętność pracy w zespole
- Znajomość kuchni polskiej i kreatywność w tworzeniu menu oraz ofert gastronomicznych
- Aktualna książeczka do celów sanitarno-epidemiologicznych.
- Stabilne warunki zatrudnienia w oparciu o umowę o pracę,
- Pakiet świadczeń pracowniczych z ZFŚS,
- Pakiet opieki medycznej,
- Możliwość wdrażania własnych pomysłów,
- Przyjazną atmosferę pracy,
- Niezbędne narzędzia do wykonywania pracy na w/w stanowisku