Nasz Klient posiada pięknie położony hotel, zlokalizowany w Grudziądzu. Swoim Klientom oferuje wyjątkowej jakości usługi hotelarskie, restauracyjne i cateringowe. Do swojego zgranego zespołu specjalistów poszukuje osoby na stanowisko Szefa Kuchni, dla której pasją jest gotowanie, pełnej optymizmu w codziennej pracy. Poszukujemy osoby, która jest otwarta na ewentualną relokację.
Szef Kuchni - Hotel
Miejsce pracy: Grudziądz
Nr ref.: GSK-21
Opis stanowiska:
- Zarządzanie zespołem 12 osób, w celu zapewnienia optymalnego funkcjonowania gastronomii hotelowej
- Zarządzanie procesami i zadaniami zaplecza kuchennego zgodnie z zasadami HACCP
- Tworzenie grafików pracy
- Zapewnienie najwyższego poziomu jakości potraw w restauracjach oraz usług bankietowych i cateringowych
- Organizacja pracy działu kuchni, w tym zarządzanie, szkolenie i motywowanie pracowników
- Przygotowywanie posiłków zgodnie z recepturami i dobrą praktyką zawodową
- Opracowywanie karty menu oraz menu konferencyjnego i bankietowego
- Opracowywanie receptur dań oraz sporządzanie ich kalkulacji cenowej
- Kontrola produktywności działu kuchni, stanów magazynowych (w tym przeprowadzanie inwentaryzacji), racjonalne gospodarowanie towarem oraz nadzór nad gospodarką materiałową
- Odpowiedzialność za food cost hotelu
- Zarządzanie kontraktami z dostawcami, koordynacja procesu zamówień i dostaw towarów
Wymagania:
- Doświadczenie na podobnym stanowisku min 4 lata
- Umiejętność efektywnej organizacji pracy swojej i pracowników
- Umiejętność delegowania obowiązków wśród pracowników
- Pozytywne podejście do wyzwań zawodowych
- Wysokie standardy pracy własnej, zarządzanie zespołem przez motywację pozytywną
Oferujemy:
- Umowę o pracę oraz szereg dodatkowych benefitów
- Możliwości rozwoju w ramach funkcjonującego systemu szkoleń i konkursów
- Możliwość wdrażania nowych pomysłów i samorealizacji zawodowej
- Bardzo przyjazną atmosferę - w naszym hotelu pracują ludzie z pasją
- Stabilność zatrudnienia