którą zagwarantują:
- umowa o pracę
- doskonała lokalizacja, zaledwie 5 minut od Dworca Wschodniego i metra Stadion Narodowy,
- dofinansowanie do wakacji,
- ubezpieczenie, prywatna opieka medyczna (rehabilitacje, szczepienia ochronne),
- słodkie paczki na święta i Dzień Dziecka, bony na święta i konkursy dla pracowników,
- zniżki na bilety Kolei Mazowieckich,
- dofinansowanie do karty MultiSport i udogodnienia dla rowerzystów,
- wolontariat pracowniczy, drużyny sportowe i CSR,
- możliwość korzystania z kasy zapomogowo-pożyczkowej,
- dofinansowanie do posiłków w naszej firmowej stołówce, świeże owoce i warzywa – podane na tacy:),
- swobodny dostęp do produktów i nowości, zniżki w Firmowym Sklepiku Wedla oraz Pijalniach Czekolady E. Wedel,
- możliwość zdobycia uprawnień do obsługi maszyn.
To będą Twoje zadania:
- Wprowadzanie zmian w recepturach produktów LOTTE Wedel zgodnie z wymaganiami konsumenta oraz strategią CSR/R&D.
- Komercjalizacja nowych receptur na obecnych i nowych liniach produkcyjnych zgodnie założeniami kosztowymi projektów oraz
- Śledzenie prozdrowotnych trendów konsumenckich na rynku.
- Uczestnictwo i nadzór w trakcie pierwszej produkcji nowych alternatywnych receptur do momentu uzyskania stabilnego produktu spełniającego wymagania jakościowo-technologiczne, akceptacja wyrobu gotowego.
- Prowadzenie projektów optymalizacyjnych wymiany surowców bez wpływu na finałową jakość produktów oraz bez wpływu na proces produkcyjny (straty na surowcach oraz wydajność linii).
- Identyfikowanie możliwości transferów nowych produktów lub technologii z Grupą LOTTE.
- Współpraca z Łańcuchem Dostaw w ramach nowych technologii produkcji i doskonalenie parku maszynowego
- Zarządzanie projektami, motywowanie i wpływanie na innych pracowników, klientów wewnętrznych i zewnętrznych- budowanie i utrzymanie dobrych relacji.
Dołącz do nas, jeśli spełniasz te wymagania:
- Minimum 10 lat doświadczenia w pracy w R&D w branży cukierniczej.
- Dobra znajomość procesu produkcji mas czekoladowych i mas tłustych oraz technologii produkcji czekoladowych wyrobów formowanych i oblewanych.
- Wykształcenie wyższe w zakresie Technologia Żywności, Żywienie Człowieka, Biochemia lub pokrewne.
- Znajomość trendów konsumenckich, ciągłe poszukiwanie innowacyjnych rozwiązań dla produktów w odpowiedzi na wymagania konsumenta.
- Udokumentowane doświadczenie w zakresie wdrożeń nowych produktów (NPD - rozwój i komercjalizacja) oraz projektów optymalizacyjnych.
- Umiejętność rozwoju procesów produkcyjnych, uruchomień nowych technologii i nowych linii produkcyjnych.
- Znajomość wymagań z obszaru R&D podstawowych systemów jakościowych obowiązujących w przemyśle spożywczym (HACCP,ISO, BRC,IFS) oraz podstawowych narzędzi kontroli jakości (kontrola masy netto, analiza sensoryczna, analiza jakości produktów).
- Bardzo dobra znajomość języka angielskiego
- Doskonałe umiejętności prowadzenia i zarządzania projektami, motywowania i wpływania na innych pracowników i klientów wewnętrznych.
- Umiejętność współpracy z osobami na różnych szczeblach, przekonywania do swoich pomysłów.
- Umiejętność budowania relacji z firmami zewnętrznymi.
- Doskonałe umiejętności syntetyczne i analityczne – łączenie danych z zakresu technologii, jakości i produkcji.
Poznaj
Lotte Wedel Sp. z o.o.
Wedel od 1851 roku dostarcza konsumentom przyjemność płynącą z intensywnego i głębokiego smaku czekolady i jest podziwiany za kunszt tworzenia produktów najwyższej jakości. W wedlowskim portfolio znajdują się m.in. takie słodycze jak Ptasie Mleczko®, Mieszanka Wedlowska, czekolady, ciastka, wafle, praliny, batony oraz Torcik Wedlowski. Misja Wedla: „Zmieniamy się nieustannie, by budzić radość w nas i w naszych klientach” odzwierciedla filozofię działania, która zakłada odpowiadanie na wyzwania współczesnego świata jako odpowiedzialny producent, pracodawca, sąsiad i partner. Przepisem na sukces Wedla są ludzie, których wyróżnia poczucie dumy z tworzenia polskiej marki słodyczy, wybieranych przez miliony ludzi. Nasz przepis to ludzie.