Zakład produkcyjny Dijo, prężnie rozwijająca się dolnośląska Firma branży spożywczej o międzynarodowym zasięgu, lider w produkcji tortilli, laureat nagrody Forbes w związku z rozwojem swojej działalności poszukuje osoby na stanowisko:
- Angażowanie pracowników do wdrażania kultury jakości poprzez implementowanie zasad i wymogów systemu HACCP, IFS,BRC, AIB
- Aktualizacja dokumentacji SZJ
- Wdrażanie i nadzór nad wymogami systemów zapewnienia jakości IFS i BRC
- Współpraca wewnątrz-działowa i działami: operacyjnym, sprzedażowym i obsługi klienta;
- Utrzymywanie dobrych relacji z kluczowymi klientami, dbanie o pozytywny wizerunek firmy;
- Planowanie, uczestnictwo oraz nadzór nad audytami wewnętrznymi i zewnętrznymi;
- Koordynowanie i weryfikacja działań poauditowych, w tym działań korekcyjnych i doskonalących;
- Monitorowanie kluczowych wskaźników jakościowych;
- Identyfikowanie możliwości ciągłego doskonalenia na podstawie wskaźników reklamacji i zwiększenia spójności procesów, aby dostosować je do wzrostu zadowolenia klientów;
- Sporządzanie zestawień i raportów na potrzeby klienta oraz przełożonych;
- Współpraca z jednostkami certyfikującymi
- Nadzór nad bazą niezgodności (reklamacje wewnętrzne, zewnętrzne, zagrożenia jakości i bezpieczeństwa produktów)
- Ocena i nadzór nad zapewnieniem odpowiednich warunków higienicznych zgodnie z obowiązującymi instrukcjami wewnętrznymi i wymogami prawnymi.
- Przeprowadzanie audytów zewnętrznych u dostawców oraz audytów wewnętrznych zgodnie z planem audytów
- Szkolenie pracowników w zakresie funkcjonowania procedur i systemów jakości
- Prowadzenie obowiązujących zapisów jakościowych oraz nadzór nad zapisami powstającymi na linii produkcyjnej i ich archiwizacja
- Znajomość i przestrzeganie przepisów GMP/GHP, BHP i ppoż.
- Wykształcenie wyższe, kierunkowe (Technologia Żywności, Biotechnologia żywności lub pokrewne)
- Minimum 5 lat doświadczenie we wdrażaniu oraz utrzymywaniu systemów jakości w przemyśle spożywczym.
- Znajomość zagadnień związanych z jakością i bezpieczeństwem żywności,
- Mile widziane doświadczenie w zakresie obsługi reklamacji konsumenckich
- Znajomość wymagań systemów zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności / ISO, BRC, IFS, AIB, znajomość wymagań systemu HACCP
- Znajomość języka angielskiego pozwalająca na swobodną komunikację
- Uprawnienia audytora systemów jakości bezpieczeństwa żywności
- Mile widziane przebyte szkolenia z zakresu: oceny sensorycznej produktów pożywczych, mikrobiologii żywności, alergenów i podobne.
- Odpowiedzialność, terminowość, rzetelność.
- Umiejętność analizy i prezentacji danych.
- Umiejętność pracy w zespole oraz prowadzenia szkoleń.
- Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę;
- Stałe miesięczne wynagrodzenie + premie kwartalne obowiązujące po pierwszych 3 miesiącach, premia roczna;
- Profesjonalne szkolenie wdrożeniowe oraz rozwojowe na każdym etapie współpracy;
- Ruchomy system czasu pracy – rozpoczęcie pracy w godzinach 07:00 – 09:00;
- Dofinansowanie do karty MultiSport;
- Opieka medyczna LuxMed dla pracownika oraz członków rodziny;
- Ubezpieczenie grupowe;
- Atmosferę nastawioną na współpracę, optymizm, dzielenie się wiedzą i doświadczeniem;
- Możliwość rozwoju zawodowego;
- Pracę w dynamicznie rozwijającym się przedsiębiorstwie produkcyjnym.
Poznaj
Dijo Baking Sp. z o.o.
FIRMA DIJO to lider w produkcji tortilli (wrapów) w Europie Centralnej i Wschodniej, lider polskiego rynku sosów do lodów oraz znaczący producent dekoracji cukierniczych, owoców w żelu i słonych przekąsek. Jesteśmy zdobywcą prestiżowej nagrody Diamenty Forbesa 2015 dla najszybciej rozwijających się firm w Polsce. Jako uznana marka, ekspert branży B2B w Polsce, działamy według najwyższych światowych standardów.Nasz zespół tworzy ponad 500 świetnie wykwalifikowanych fachowców. Oni są największym kapitałem firmy, dzień po dniu dbają o najwyższą jakość produktów, na każdym etapie ich przygotowania. Za sukcesem DIJO stoi najnowocześniejszy park maszynowy i imponujące zaplecze technologiczne, w które nieustannie inwestujemy. 14 nowoczesnych linii produkcyjnych (m.in. do tortilli i słonych przekąsek) czyni z nas przedsiębiorstwo o dużych możliwościach wytwórczych. Obecnie produkujemy do 60 tys. ton wyrobów rocznie i wciąż się rozwijamy, by w przyszłości wytwarzać jeszcze więcej.