Obecnie dla naszego Klienta – jednego z największych producentów drobiu i wędlin z polskim kapitałem, którego historia sięga 1978 roku, lidera w eksporcie gęsi i pretendenta do największego w Polsce hodowcy kaczek, z zachowaniem wysokich standardów technologicznych, ekologicznych i zdrowotnych, wyróżnionej certyfikatem IFS, poszukujemy kandydatów na stanowisko:
Specjalista ds. Technologii Żywności [rekrutacja online]
Miejsce pracy: Mikstat (woj. wielkoposkie)
Wynagrodzenie: 5000 - 7000 zł brutto
Opis stanowiska:
- Bieżący nadzór nad procesami technologicznymi na stanowiskach produkcyjnych, kontrolne pomiary technologiczne w systemach HACCP i IFS.
- Opracowywanie i przygotowanie próbnych produktów.
- Wprowadzanie do produkcji nowych i zmodyfikowanych produktów.
- Opracowanie dokumentacji technologicznej, w tym specyfikacji z uwzględnieniem wymagań jakościowych i prawnych oraz standardów kontroli technologicznej.
- Współpraca z innymi działami w zakresie przygotowywania i wdrażania nowych wyrobów.
- Praca w systemie dwuzmianowym.
Co oferujemy:
- Konkurencyjne wynagrodzenie na rynku pracy.
- Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę w firmie o przyjaznej dla pracownika kulturze organizacyjnej.
- Pracę w firmie rodzinnej z tradycjami, będącej liderem w swojej branży.
- Możliwość rozwoju kompetencji (m. in. poprzez szkolenia) oraz awansu.
Czego oczekujemy od idealnego kandydata:
- Wykształcenia wyższe: technologia żywności, inżynieria produkcji lub pokrewne.
- Doświadczenia w pracy na podobnym stanowisku (w zakładzie produkującym żywność).
- Znajomość standardów HACCP, IFS, BRC w zakresie tworzenia procedur oraz wdrażania w obszarze produkcyjnym.
- Umiejętności komunikacji i współpracy w zespole.
- Kreatywności w tworzeniu rozwiązań technologicznych.