Grupa Döhler jest międzynarodową firmą, która produkuje soki NFC, koncentraty soków, zaprawy, emulsje, barwniki, susze oraz aromaty naturalne z owoców i warzyw, a także dostarcza zintegrowane rozwiązania systemowe dla przemysłu spożywczego.
Szukasz pracy, w której Twoje gruntowne zrozumienie procesów produkcyjnych, oraz doświadczenie w planowaniu produkcji zostałyby dostatecznie docenione?
Z nami to możliwe - rozwiń skrzydła w Döhler i planuj dla nas!
Organizowanie i zapewnienie wydajnej dyspozycji surowców (magazyn półproduktów) w obszarze koncentratów, soków i przecierów, przy zachowaniu terminów zleceń od klientów i uwzględnieniu kosztów produkcji oraz strategicznych założeń. Optymalne wykorzystanie surowców (koncentratów, soków i przecierów) z uwzględnieniem jakości, ceny, dostępności, stabilności produktu, analityki i specyfikacji w odniesieniu do całego portfolio produktów Doehler, włącznie z możliwymi rozszerzeniami o nowe produkty.
- Operacyjne planowanie produkcji w uzgodnieniu z Działem Produkcji i Działem Logistyki
- Zarządzanie stanami magazynowymi (surowce do produkcji wyrobów gotowych) i planowanie zapasów
- Przygotowywanie receptur wyrobów gotowych (blendowanie) zgodnie z wymogami klientów (specyfikacja), w szczególności poprzez:
- dokładne uzgadnianie operacyjnej receptury zlecenia
- opracowywanie receptur produkcyjnych dla półfabrykatów surowców (SAP),
- ściśle określoną produkcję zgodnie z recepturą produktu
- identyfikację krytycznych receptur (wymagających dostosowania) na bazie wartości specyfikacji dla aktualnych partii surowców w uzgodnieniu z kontrolą jakości
- optymalizację kosztów w bilansie materiału z zachowaniem wartości specyfikacji blendów (Brix, kwas, barwa, zmętnienie, zawartość soku, itd.) w gotowym produkcie
- efektywne gospodarowanie koncentratem/sokiem/puree w celu minimalizacji kosztów logistycznych,
- kontrolowanie nowo przyjmowanych receptur wyrobu gotowego.
- Dokonywanie oceny możliwości wykorzystania pozostałości procesu (rework) dla kolejnych zleceń, monitorowanie stanów magazynowych i zużycia oraz koordynowanie działań likwidacyjnych
- Tworzenie receptur systemowych (BOM) w SAP
- Wyznaczanie partii produktów gotowych do prób ofertowych
- Koordynacja i przygotowanie wysyłki towaru dla klientów z zachowaniem terminów realizacji zamówień
- Ścisła współpraca i wewnętrzny przepływ informacji, w szczególności z Działem Produkcji oraz Działem Logistyki
- Wykształcenie: min. średnie - preferowane wyższe (logistyka, zarządzenie produkcją, ekonomia)
- Doświadczenie MILE WIDZIANE w obszarze organizacji / planowania / dyspozycji, przede wszystkim w branży spożywczej
- Dobra/komunikatywna znajomość języka angielskiego i/lub niemieckiego umożliwiająca prowadzenie negocjacji
- Dobra znajomość obsługi systemów komputerowych (MS-Office i wszystkie istotne moduły SAP/R 3)
- Wiedza z zakresu systemów jakości HACCP, GMP/GHP
- Zdolności analityczne i planistyczne
- Umiejętności w zakresie komunikacji, rozwiązywania konfliktów i znajdowania kompromisów
- Przedsiębiorczość w myśleniu i działaniu z nastawienie zorientowanym na cel
- Duże zdolności organizacyjne
- Prawo jazdy kat B
- Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
- Atrakcyjne wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności (pensja + stała premia)
- Możliwość realnego awansu i rozwoju w oparciu o kompetencje w strukturach firmy
- Rozbudowany pakiet świadczeń socjalnych w tym prywatną opiekę medyczną z możliwością rozszerzenia pakietu na innych członków rodziny
- Możliwość podnoszenia kwalifikacji zawodowych w formie szkoleń oraz kursów językowych
- Zadaniowy system czasu pracy
Poznaj
DOEHLER SP ZOO
Grupa Döhler jest międzynarodową firmą, która produkuje z owoców i warzyw soki NFC (nie z koncentratu), zagęszczone soki, przeciery, zaprawy, emulsje, barwniki, susze, aromaty naturalne oraz syropy roślinne.
Spółka dostarcza także zintegrowane rozwiązania systemowe dla przemysłu spożywczego.