Grupa Virtu od 1992 roku jest producentem dań gotowych. Ułatwiamy życie milionom Polaków, dostarczając im innowacyjne dania, które wyróżniają się na rynku najwyższą jakością i wyrazistym smakiem. Dbając o najwyższą jakość naszych produktów działamy zgodnie z normą BRC i IFS, przestrzegając międzynarodowego standardu bezpieczeństwa żywności. Tworzymy zespół kompetentnych, zaangażowanych ludzi nastawionych na realizację celów, dzięki czemu rozwijamy naszą ofertę oraz organizację.
R&D / New Product Development Chef
Miejsce pracy: Zawiercie
Twój zakres obowiązków
- Opracowywanie nowych receptur, śledzenie nowinek technologicznych i trendów żywieniowych
- Wdrażanie nowych receptur do produkcji wraz z zespołem R&D – łączenie kreatywności z wiedzą technologiczną
- Rozwijanie i podnoszenie jakości w kategorii dań gotowych oraz piekarnictwie
- Gotowanie na dużą skalę – z wykorzystaniem maszyn produkcyjnych oraz dostępnych zasobów ludzkich
- Zarządzanie pracą podległego zespołu – dzielenie się wiedzą i doświadczeniem, podnoszenie umiejętności nowych a także obecnych pracowników.
Nasze wymagania:
- Wykształcenie kierunkowe gastronomia, technologia żywności lub pokrewne
- Doświadczenie zawodowe na stanowisku Kucharz / Szef Kuchni lub pokrewne
- Wyczucie smaku, pasja do gotowania i chęć udoskonalania receptur
- Kreatywność, otwartość, inicjowanie zmian
- Doświadczenie w obszarze wypieków – ciasto chlebowe / pizza
- Doświadczenie w zarządzaniu pracą podległego zespołu.
To oferujemy
- Możliwość rozwoju u lidera produkcji dań gotowych w Polsce
- Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
- Odpowiednie narzędzia pracy – dysponujemy nowoczesnymi maszynami produkcyjnymi
- Możliwość kreowania i wpływania na smak dań gotowych, chętnie kupowanych zarówno w kraju jak i zagranicą
- Pakiet prywatnej opieki medycznej
- Prywatne ubezpieczenie na życie
- Zniżki na produkty firmowe
- Parking dla pracowników.