Jesteś nocnym markiem? Chcesz wiedzieć, jak to możliwe, że od wczesnego rana jesteśmy gotowi na przyjęcie gości? A może masz ochotę sprawdzić, czy naprawdę pracujemy ramię w ramię, zespołowo, jak często mówią nasi pracownicy?
Bezpieczeństwo
Zacznijmy od najważniejszego: bezpieczeństwo naszych kandydatów i pracowników jest dla nas priorytetem. W związku z pandemią w restauracjach stosujemy obecnie zaostrzone środki ochrony i procedury.
- Na początku przechodzisz przez wszystkie stanowiska i po kolei uczysz się pracy na każdym z nich. Spokojnie, nikt z nas tego na początku nie umiał - wszystkiego Cię nauczymy.
- Odpowiadasz za czystość, sprawność i utrzymanie zgodnie ze standardami naszych sprzętów, kuchni i sali jadalnej. Do Twoich obowiązków należy m.in. doczyszczanie i bieżąca konserwacja urządzeń, sprzątanie pomieszczeń, przygotowanie restauracji do sprawnego funkcjonowania w kolejnym dniu.
- Przygotowujesz posiłki, obsługujesz gości; dbasz o to, żeby było pysznie i zgodnie ze standardami, oraz by goście poczuli naszą gościnność.
W McDonald’s promujemy kulturę równych szans w zatrudnieniu. Nasze drzwi są otwarte dla wszystkich, aktywnie angażujemy się w tworzenie otwartego i integrującego środowiska pracy. Wierzymy, że różnorodność zespołu jest jego wartością, a wszyscy pracownicy traktowani są z godnością i szacunkiem.
- Chęć do pracy, otwartość i komunikatywność - to na początek wystarczy. O resztę zadbają nasi instruktorzy. Sami też zaczynali od stanowiska pracownika restauracji, a dziś wiedzą, jak uczyć innych.
- Przyda Ci się nastawienie na pracę zespołową - jesteśmy zgraną drużyną i szukamy osób, które potrafią współpracować.
- Jak w każdej restauracji konieczne jest posiadanie badań sanitarno-epidemiologicznych (jeśli ich nie masz, będziesz mieć czas, żeby je zrobić).
- Wiemy, że bezpieczeństwo to podstawa: zapewniamy więc umowę o pracę (tak, każdemu, także osobom pracującym w niepełnym wymiarze), wypłatę zawsze na czas i stabilne miejsce pracy.
- Jeśli tylko chcesz, pogodzisz pracę z innymi zobowiązaniami. Pracując na zmianie nocnej, wygospodarujesz czas na studia, opiekę nad dziećmi lub wnukami, a może po prostu czasochłonne hobby.
- Nauczymy Cię nie tylko zasad pracy w restauracji, ale też komunikacji i pracy w zespole. Rozwiniesz wiele cennych umiejętności, które na pewno Ci się przydadzą - i zawodowo, i prywatnie.
- Chcesz awansować? Świetnie - praca na nocnej zmianie w tym nie przeszkadza. Mamy jasną ścieżkę awansu, na którą możesz wejść także z nocnej zmiany.
- Do wynagrodzenia dokładamy: bonifikartę (znajomi i rodzina na pewno ucieszą się, kiedy wspólnie wpadniecie na burgera i… zapłacicie mniej), zniżki pracownicze (z nich skorzystasz w godzinach pracy), a także dostęp do takich benefitów jak ubezpieczenie grupowe.
- Oprócz wynagrodzenia mamy też system premiowy, konkursy pracownicze i takie dodatki jak: 25% stawki za niedziele i święta oraz 20% stawki za pracę w godzinach nocnych.