Najnowsze oferty pracy

Zobacz więcej ofert pracy
Praca.pl Praca łódzkie Zgierz
Pracownik restauracji

Pracownik restauracji

McDonald's Polska Sp. z o.o.
Zgierz
praca stacjonarna
6137 dni temu

Ogłoszenie numer: 38646, z dnia 2008-02-06

McDonald's Polska Sp. z o.o.

Restauracja - gastronomia

Pracownik restauracji

Miejsce pracy: Zgierz

 

Opis stanowiska

praca na kasie przy obsłudze gości praca na kuchni przy przygotowywaniu kanapek drobne prace porzadkowe w restauracji i na terenie zewnętrznym

Wymagania

ksiażeczka zdrowia do celów sanitarno - epidemiologicznych

Oferujemy

Pracę, w młodym dynamicznym zespole, gdzie liczy się to, jak dajesz sobie radę z powierzonymi obowiązkami, a nie wcześniejsze doświadczenie zawodowe, wiek czy wykształcenie. Pracując w McDonald's poznajesz zasady działania nowoczesnego przedsiębiorstwa, które odniosło wielki światowy sukces. Zdobyta tu wiedza i doświadczenie na pewno będą procentować w twojej przyszłej karierze zawodowej. Dołączając do naszego zespołu otrzymasz nowoczesny strój pracowniczy, możliwość uczestniczenia w imprezach integracyjnych i sportowych oraz korzystania z oferty McDonald's na atrakcyjnych zasadach. Uczciwe i czytelne zasady zatrudniania, polegające na podpisywaniu z każdym pracownikiem umowy o pracę (początkowo na 3 miesięczny okres próbny). Przestrzegamy wszystkich przepisów prawnych obowiązujących w tej dziedzinie. Mamy i stosujemy regulaminy pracy i wynagradzania jasno określające twoje prawa i obowiązki. Wynagrodzenie jest określanestawką godzinową. Jego wysokość poznajesz w czasie rozmowy kwalifikacyjnej. Jest ona określona jako przedział "od - do". Dzięki temu szef może docenić cię za dobrą pracę zwiększając twoją stawkę godzinową lub przyznając nagrodę finansową. Miesięczne wynagrodzenie przelewamy na konto regularnie i bez żadnych opóźnień. Ocenę pracy, opierającą się na jasno określonych kryteriach. 2 razy do roku każdy pracownik odbywa ze swoim przełożonym rozmowę, w trakcie której omawiane są wszystkie aspekty jego pracy - nie tylko wywiązywanie się z obowiązków służbowych, czy opanowanie standardów McDonald's, ale również stosunek do kolegów czy np. schludność. Cząstkowe oceny składają się na wynik końcowy, który ma bezpośredni wpływ na kwestię ewentualnego awansu i wynikającej z niego podwyżki. Czas pracy, określony z uwzględnieniem twoich możliwości i preferencji. Myślisz o łączeniu pracy z nauką? Masz inne obowiązki, które nie pozwalają ci pracować na pełen etat? Z niczego nie musisz rezygnować. Ponad połowa pracowników naszych restauracji pracuje w niepełnym wymiarze czasu pracy. Rozpoczynając pracę po prostu ustalasz kierownikiem swoją dyspozycyjność. Zostanie ona uwzględniona w grafiku pracy. Szkolenie ma w McDonald's znaczenie zasadnicze. W każdej restauracji działa zespół do spraw szkolenia, określający potrzeby w tej mierze i czuwający nad całokształtem szkoleń w restauracji. Jeszcze przed rozpoczęciem pracy odbywasz kurs BHP. Pracę zaczynasz od szczegółowej orientacji, dzięki której poczujesz się pewniej w nowym środowisku. Pierwszy okres pracy spędzasz pod okiem instruktora, który pokazuje poprawny sposób pracy na każdym stanowisku w restauracji. Otrzymasz też materiały zawierające jasno podane i wyczerpujące opisy tych stanowisk. W restauracji wykorzystywane są materiały szkoleniowe analogiczne do wykorzystywanych przez McDonald's w innych krajach europejskich. W rozwoju zawodowym bardziej doświadczonych pracowników restauracji zasadnicze znaczenie odgrywa kilkuetapowy proces szkolenia operacyjnego McDonald's. Umożliwia on poznanie nowoczesnych metod zarządzania i prowadzenia restauracji. Tworzą go kolejne kursy szkoleniowe: SMC (Store Management Practices), EMP (Effective Management Practices) , RLP (Restaurant Leadership Practices) i BLP (Business Leadership Practices) . Kursy te stanowią teoretyczne rozwinięcie i pogłębienie wiedzy zdobytej w restauracji. Trzy pierwsze prowadzi dział szkoleń McDonald's Polska. Ostatni to sesja szkoleniowa w jednym z kilku Uniwersytetów Hamburgera. Polscy managerowie korzystają z takiego ośrodka zlokalizowanego w Monachium. Wszystkie szkolenia odbywają się na koszt pracodawcy. Szansę szybkiej kariery, wyrażającą się w awansie każdego wyróżniającego się pracownika. Jeśli sprawdzasz się na danym stanowisku, możesz być pewny, że twój wysiłek zostanie zauważony i doceniony. Zdarza się, że jeszcze w trakcie 3-miesięcznego okresu próbnego możesz otrzymać promocję na wyższe stanowisko. Nierzadkie są wypadki, że kierownikiem restauracji McDonald's - przedsiębiorstwa wielomilionowej wartości zatrudniającego kilkadziesiąt osób - zostaje osoba ze stażem jednorocznym!
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.