Grupa Döhler jest międzynarodowym producentem koncentratów soków owocowych/warzywnych, soków NFC, zapraw, emulsji, barwników, suszy z owoców/warzyw oraz aromatów naturalnych, a także zintegrowanych rozwiązań systemowych dla przemysłu spożywczego (www.doehler.com)
Aktualnie poszukujemy kandydatów/tek na stanowisko:
-
Badanie parametrów jakościowych pod kątem mikrobiologicznym na poszczególnych etapach procesu produkcji półproduktów i wyrobów gotowych oraz analizowanie wyników.
-
Podejmowanie działań zgodnie z obowiązującymi procedurami laboratoryjnymi w ramach istniejących systemów jakości i zarządzania bezpieczeństwem żywności, a w szczególności:
-
Pobieranie prób do analiz mikrobiologicznych, przygotowywanie urządzeń, pożywek i drobnych sprzętów laboratoryjnych do pracy mikrobiologicznej.
-
Potwierdzanie zgodności parametrów mikrobiologicznych wysyłanych towarów z wymaganiami klientów.
-
Wystawianie certyfikatów jakościowych i ich sprawdzanie przed ich wydaniem.
-
Badanie jakości wody stosowanej w procesach produkcyjnych.
-
Przygotowanie kontrprób oraz zapewnienie ich właściwego przechowywania.
-
Zbieranie danych do analiz statystycznych oraz archiwizacja zapisów z wykonywanych badań.
-
Utrzymanie czystości na stanowisku pracy zgodnie z zaleceniami zasad 5S.
-
Kalibrowanie i nadzorowanie sprzętu kontrolno-pomiarowego oraz sygnalizowanie jakichkolwiek nieprawidłowości z tym związanych.
-
Podejmowanie działań korygujących i zapobiegawczych w wyniku przeprowadzonych auditów.
-
Przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i higieny pracy, higieny osobistej, przepisów przeciwpożarowych oraz stosowanie się do procedur systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem produktu.
- wykształcenie: wyższe (mikrobiologia, biotechnologia) lub studenci 4-5 roku
- umiejętności pobierania prób do badań mikrobiologicznych, wykonywania badań mikrobiologicznych oraz interpretacji wyników
- wiedza na temat funkcjonowania laboratorium mikrobiologicznego (obsługa sprzętu, metodyki badań , interpretacja wyników)
- znajomość procesów technologicznych
- znajomość zagadnień z zakresu GHP, GMP i GLP oraz HACCP/FSSC/ISO
- obsługa komputera (MS Outlook, SAP mile widziany)
- gotowość do pracy zmianowej (laboratorium pracuje 24 h / 7 dni tyg.)
- aktualna książeczka sanitarno-epidemiologiczna
- prawo jazdy kat. B (z uwagi na lokalizację)
- dokładność
- dobra organizacja pracy
- komunikatywność
- odpowiedzialność
- umiejętność pracy w zespole
- Możliwość zdobycia doświadczenia i rozwoju kompetencji w prężnie rozwijającej się międzynarodowej firmie
- Stabilne zatrudnienie na umowę o pracę, wynagrodzenie adekwatne do posiadanego doświadczenia oraz pakiet motywacyjny i świadczenia socjalne
- Przyjazną atmosferę pracy oraz energiczny zespół współpracowników
Poznaj
DOEHLER SP ZOO
Grupa Döhler jest międzynarodową firmą, która produkuje z owoców i warzyw soki NFC (nie z koncentratu), zagęszczone soki, przeciery, zaprawy, emulsje, barwniki, susze, aromaty naturalne oraz syropy roślinne.
Spółka dostarcza także zintegrowane rozwiązania systemowe dla przemysłu spożywczego.