Jesteśmy jedną z największych firm działającą w Polsce w zakresie produkcji dodatków do przemysłu piekarsko-cukierniczego oraz paszowego. Ponadto międzynarodowy profil działalności firmy wspiera swymi produktami przemysł farmaceutyczny, paliwowy , gorzelniczy, winiarski , browarniczy, paszowy i wiele innych.
Aktualnie do naszego zespołu poszukujemy kandydatów na stanowisko:
Laborant
Miejsce pracy: Józefów k/Błonia
Zakres obowiązków:
- pobór próbek surowców, półproduktów i produktów gotowych
- wykonywanie analiz mikrobiologicznych (posiewy, odczyty, analiza trendu)
- przygotowywanie podłuż mikrobiologicznych (w tym sterylizacja)
- wykonywanie analiz fizyko-chemicznych
- przygotowywanie odczynników
- przygotowywanie oraz nadzór nad powierzoną aparaturą i sprzętem laboratoryjnym
- wzorcowanie aparatury kontrolno-pomiarowej
- prowadzenie dokumentacji zgodnie z przyjętym systemem jakości i bezpieczeństwa żywności oraz pasz
- wsparcie w zakresie kontroli nad prawidłowym funkcjonowaniem systemu zarządzania jakością bezpieczeństwem żywności i pasz
Od kandydatów oczekujemy:
- wykształcenia średniego (preferowane wykształcenie mikrobiologiczne, technolog żywności lub inne związane z bezpieczeństwem i jakością żywności, mile widziane wykształcenie wyższe)
- praktyki/ staż w Laboratorium badającym żywność
- mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku
- znajomość regulacji prawnych dotyczących zapewnienia jakości tj. HACCP, normy ISO
- biegłej umiejętności obsługi komputera i oprogramowania Microsoft Office
- doskonałej organizacji pracy, dokładności, sumienności
- umiejętności pracy w zespole
- gotowości do pracy pod presją czasu
Oferujemy:
- pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku
- współpracę w gronie specjalistów, w tym w środowisku międzynarodowym
- stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
- przyjazną atmosferę pracy w doświadczonym zespole
- możliwość rozwoju zawodowego
- prywatna opieka medyczna Lux Med,
- grupowe ubezpieczenie na życie,
- karty sportowe MultiSport,
- Posiłki Smartlunch.