Mieszko to znana i ceniona polska marka, od ponad stu lat rozpieszcza podniebienia wielbicieli słodkości zarówno w kraju, jak i Polonii za granią. Jesteśmy obecni w ponad 60 krajach na wszystkich kontynentach.
Mieszko tworzą ludzie, dla których wartości mają znaczenie nadrzędne. Stawiamy na innowację, współpracę, szacunek, szczerość i odpowiedzialność. Każdy sukces to efekt wspólnej pracy całego zespołu.
Dynamicznie się rozwijamy i poszukujemy osób, które razem z nami będą chciały tworzyć firmę i mieć wpływ na jej wzrost. Jeżeli jesteś zainteresowany/a dołączeniem do naszego zespołu to zapraszamy Cię do kontaktu. Obecnie do naszego zespołu poszukujemy osoby na stanowisko:
- Zarządzanie dokumentacją związaną z systemem zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
- Współtworzenie oraz weryfikacja dokumentacji HACCP i koordynacja procesów analizy zagrożeń.
- Nadzór i weryfikacja zasad zarządzania alergenami oraz przeprowadzanie szkoleń pracowników w zakresie alergenów.
- Przeprowadzanie szkoleń dla pracowników z zakresu SZJ i BŻ.
- Nadzór (zarządzanie) oraz współudział w przeprowadzaniu audytów zewnętrznych i wewnętrznych dotyczących systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem oraz innych związanych z wymaganiami klientów.
- Zarządzanie procesem aktualizacji procedur i instrukcji wynikających z wymagań systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
- Zapewnienie wdrożenie aktualnych wymagań standardów (BRC, IFS, RFA, RSPO, Halal, Vege oraz normy ISO 22 000) i posiadania aktualnych certyfikatów systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i innych wynikających z wymagań klientów.
- Nadzór nad wprowadzeniem skutecznych działań w zakresie reklamacji związanych z bezpieczeństwem produktu.
- Koordynowanie procesu audytowania dostawców oraz udział w audytach dostawców.
- Wykształcenie wyższe (technologia żywności, chemia spożywcza, zarządzanie jakością, biologia, mikrobiologia)
- Minimum 3 lata doświadczenia na stanowisku związanym z doskonaleniem jakości (preferowana branża FMCG)
- Znajomość normy ISO 22000, systemu HACCP oraz standardów IFS lub BRC, RFA, RSPO, Halal, Vege.
- Znajomość przepisów prawa żywnościowego w zakresie bezpieczeństwa żywności
- Zdolności analityczne
- Umiejętność organizacji pracy własnej
- Średniozaawansowana znajomość programu Excel oraz Power Point
- Średniozaawansowana znajomość języka angielskiego
- Zatrudnienie w ramach umowy o pracę w stabilnej, rozwijającej się firmie
- Ambitną i kreatywną pracę oraz możliwość podnoszenia kwalifikacji zawodowych
- Życzliwą atmosferę pracy w zespole doświadczonych specjalistów
- Pakiet socjalny, między innymi prywatna opieka medyczna
- Profesjonalne narzędzia pracy
Poznaj
Grupa Mieszko
Zakłady Przemysłu Cukierniczego Mieszko S.A. są producentem słodyczy, z kilkunastoletnią historią i rozpoznawalną marką handlową.
Od początku działalności firma specjalizowała się w produkcji wyrobów czekoladowych oraz karmelków, natomiast nabycie w 2000 roku Spółdzielni Walter umożliwiło firmie rozszerzenie swojej oferty o pieczywo cukiernicze.