Zakład produkcyjny Dijo to prężnie rozwijająca się dolnośląska firma branży spożywczej o międzynarodowym zasięgu, lider w produkcji tortilli w Europie Centralnej i Wschodniej oraz laureat nagrody Forbes. W związku z rozwojem swojej działalności poszukujemy osoby na stanowisko:
- zatrudniamy blisko 540 świetnie wykwalifikowanych fachowców, którzy na co dzień dbają o najwyższą jakość naszych produktów na każdym etapie ich przygotowania
- rocznie produkujemy do 45 tys. ton wyrobów i nadal się rozwijamy
- poza lokalnym rynkiem polskim nasze produkty znajdziesz również m.in. w: Rosji, Niemczech, Francji, Czechach, Turcji, Anglii, czy Szwajcarii
- angażowanie pracowników do wdrażania kultury jakości poprzez implementowanie zasad i wymogów systemu HACCP, IFS,BRC, AIB
- aktualizacja dokumentacji SZJ
- wdrażanie i nadzór nad wymogami systemów zapewnienia jakości IFS i BRC
- współpraca wewnątrz działu oraz z wydziałem operacyjnym, sprzedażowym i obsługi klienta
- utrzymywanie dobrych relacji z kluczowymi klientami, dbanie o pozytywny wizerunek firmy
- planowanie, uczestnictwo oraz nadzór nad audytami wewnętrznymi i zewnętrznymi
- koordynowanie i weryfikacja działań poauditowych, w tym działań korekcyjnych i doskonalących
- monitorowanie kluczowych wskaźników jakościowych
- identyfikowanie możliwości ciągłego doskonalenia na podstawie wskaźników reklamacji i zwiększenia spójności procesów, aby dostosować je do wzrostu zadowolenia klientów
- sporządzanie zestawień i raportów na potrzeby klienta oraz przełożonych
- współpraca z jednostkami certyfikującymi
- nadzór nad bazą niezgodności (reklamacje wewnętrzne, zewnętrzne, zagrożenia jakości i bezpieczeństwa produktów)
- ocena i nadzór nad zapewnieniem odpowiednich warunków higienicznych zgodnie z obowiązującymi instrukcjami wewnętrznymi i wymogami prawnymi
- przeprowadzanie audytów zewnętrznych u dostawców oraz audytów wewnętrznych zgodnie z planem audytów
- szkolenie pracowników w zakresie funkcjonowania procedur i systemów jakości
- prowadzenie obowiązujących zapisów jakościowych oraz nadzór nad zapisami powstającymi na linii produkcyjnej i ich archiwizacja
- znajomość i przestrzeganie przepisów GMP/GHP, BHP i ppoż.
- posiadasz wykształcenie kierunkowe z obszaru technologii żywności, biotechnologii żywności lub pokrewne
- masz min. 5-letnie doświadczenie we wdrażaniu oraz utrzymywaniu systemów jakości w przemyśle spożywczym
- znasz zagadnienia związane z jakością i bezpieczeństwem żywności
- dużym atutem będzie dla nas również Twoje doświadczenie w zakresie obsługi reklamacji konsumenckich
- dysponujesz wiedzą dotyczącą wymagań systemów zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności / ISO, BRC, IFS, AIB oraz znajomością wymagań systemu HACCP
- potrafisz swobodnie komunikować się w języku angielskim
- posiadasz uprawnienia audytora systemów jakości bezpieczeństwa żywności
- Twoja mocną stroną jest odpowiedzialność, terminowość i rzetelność
- masz rozwinięte umiejętności analizy i prezentacji danych
- dobrze odnajdujesz się w pracy zespołowej i lubisz prowadzić szkolenia
- umowę o pracę od pierwszego dnia
- atrakcyjne premie kwartalne uzależnione od osiąganych wyników
- profesjonalne szkolenie wdrożeniowe i rozwojowe na każdym etapie współpracy
- elastyczny system czasu pracy (rozpoczęcie pracy w godzinach 07:00 – 09:00)
- atmosferę nastawioną na współpracę, optymizm, dzielenie się wiedzą i doświadczeniem
- prywatną opiekę medyczną w LuxMed
- dofinansowanie do karty MultiSport
- ubezpieczenie grupowe Open Life
- dodatkowe premie za polecenie pracowników
- Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych
- niezbędne narzędzia pracy
Poznaj
Dijo Baking Sp. z o.o.
FIRMA DIJO to lider w produkcji tortilli (wrapów) w Europie Centralnej i Wschodniej, lider polskiego rynku sosów do lodów oraz znaczący producent dekoracji cukierniczych, owoców w żelu i słonych przekąsek. Jesteśmy zdobywcą prestiżowej nagrody Diamenty Forbesa 2015 dla najszybciej rozwijających się firm w Polsce. Jako uznana marka, ekspert branży B2B w Polsce, działamy według najwyższych światowych standardów.Nasz zespół tworzy ponad 500 świetnie wykwalifikowanych fachowców. Oni są największym kapitałem firmy, dzień po dniu dbają o najwyższą jakość produktów, na każdym etapie ich przygotowania. Za sukcesem DIJO stoi najnowocześniejszy park maszynowy i imponujące zaplecze technologiczne, w które nieustannie inwestujemy. 14 nowoczesnych linii produkcyjnych (m.in. do tortilli i słonych przekąsek) czyni z nas przedsiębiorstwo o dużych możliwościach wytwórczych. Obecnie produkujemy do 60 tys. ton wyrobów rocznie i wciąż się rozwijamy, by w przyszłości wytwarzać jeszcze więcej.