Jesteś nocnym markiem? Ciekawi Cię, jak wygląda restauracja, kiedy większość ludzi śpi? Chcesz wiedzieć, jak to możliwe, że od wczesnego rana jesteśmy gotowi na przyjęcie gości? A może masz ochotę sprawdzić, czy naprawdę pracujemy ramię w ramię, zespołowo, jak często mówią nasi pracownicy? Dołącz do naszego zespołu, liczącego już ponad 25 tysięcy osób!
Bezpieczeństwo
Zacznijmy od najważniejszego: bezpieczeństwo naszych kandydatów i pracowników jest dla nas priorytetem. W związku z pandemią w restauracjach stosujemy obecnie zaostrzone środki ochrony i procedury.
- Na początku przechodzisz przez wszystkie stanowiska i po kolei poznajesz pracę na każdym z nich. To ważne, bo musisz dobrze rozumieć, jaka jest ich specyfika. Pod okiem doświadczonego managera uczysz się też pracy szefa zmiany.
- Jako manager podejmujesz codzienne decyzje w dynamicznie zmieniającej się sytuacji, rozwiązujesz ewentualne problemy, dbasz o to, żeby wszystko szło sprawnie i zapewniasz, że goście mają świetne doświadczenia.
- Zarządzasz pracą zespołu, odpowiadasz m.in. za rozwijanie pracowników, motywowanie, zapewnienie dobrej komunikacji, jesteś trenerem. Jednym słowem: krok po kroku stajesz się prawdziwym liderem.
- Przygotowujesz też posiłki i obsługujesz gości - ramię w ramię z całym zespołem.
W McDonald’s promujemy kulturę równych szans w zatrudnieniu. Nasze drzwi są otwarte dla wszystkich, aktywnie angażujemy się w tworzenie otwartego i integrującego środowiska pracy. Wierzymy, że różnorodność zespołu jest jego wartością, a wszyscy pracownicy traktowani są z godnością i szacunkiem.
- Otwartość i komunikatywność - na tym stanowisku to podstawa. Przydadzą Ci się, żeby zbudować zaangażowanie i zapewnić, że na Twojej zmianie wszyscy wiedzą, co mają robić.
- Bardzo ważna jest umiejętność ustalania priorytetów. Praca w restauracji bywa nieprzewidywalna, a Twoim zadaniem będzie sprawić, żeby przebiegała bez zakłóceń.
- Przyda Ci się również komunikatywna znajomość języka angielskiego.
- Jeśli nie masz doświadczenia w gastronomii, spokojnie. O to, żeby Cię wszystkiego nauczyć, zadbają nasi instruktorzy.
- Jak w każdej restauracji konieczne jest posiadanie badań sanitarno-epidemiologicznych (jeśli ich nie masz, będziesz mieć czas, żeby je zrobić).
- Damy Ci jasną (i w wielu przypadkach bardzo szybką) ścieżkę awansu - w ramach restauracji, poza managerami zmiany, są: kierownik i jego zastępcy, szefowie takich funkcji jak technologie, rozwój ludzi, jakość i obsługa gości; można też awansować do struktur biurowych. Możesz więc wybrać ścieżkę liderską lub ekspercką - w zależności od Twoich preferencji.
- Jesteśmy mistrzami szkolenia. Nauczymy Cię wszystkiego, co musisz wiedzieć o zarządzaniu różnymi obszarami restauracji i zespołem. Umiejętności rozwiniesz zarówno poprzez pracę, jak i w czasie warsztatów i szkoleń, które zapewniamy wszystkim managerom.
- Wiemy, że bezpieczeństwo to podstawa: zapewniamy więc umowę o pracę (tak, każdemu), wypłatę zawsze na czas i stabilne miejsce pracy.
- Do wynagrodzenia dokładamy: bonifikartę (znajomi i rodzina na pewno ucieszą się, kiedy wspólnie wpadniecie na burgera i… zapłacicie mniej), zniżki pracownicze (z nich skorzystasz w godzinach pracy), opiekę medyczną, a także dostęp do takich benefitów jak ubezpieczenie grupowe, karta sportowa i pakiet kulturalny na atrakcyjnych warunkach (przydadzą się, kiedy świat wróci do normalności).
- Ta oferta nie byłaby tak dobra, gdyby nie nasza legendarna atmosfera. Poczujesz się z nami, jak wśród dobrych znajomych. Do tego zawsze możesz liczyć na wsparcie przełożonych i kolegów. Serio, pracujemy ramię w ramię.
- Oprócz wynagrodzenia mamy też system premiowy, konkursy pracownicze i takie dodatki jak: 25% stawki za niedziele i święta oraz 20% stawki za pracę w godzinach nocnych.